‹‹‹ vissza a(z) Kutya fórumhoz

Volt már diszplázia műtéted? Meséld el! fórum

Írta kecskestamas9 gazdi (Dred), 2013. December 16. 10:46:56 #834105

Sziasztok!
Szeretném megosztani eddig tapasztalatom, ezáltal segíteni a diszpláziás kutyások gazdáinak.
Nekünk (jelenleg) egy 8 és fél hónapos cane corsonk van (Dred), aki teljes értékű családtagunk, és akit imádunk. Legrosszabb rémalmaim közé tartozott, h esetleg diszpláziás lehet. Beigazolódott... 6-7 hónapos korában kezdtem jobban figyelni a mozgását. A csípő kattogáson és nehézkesebb felálláson kívűl semmi mást nem tapasztaltam. Imádott játszani,sétálni. 8 hónapos korában saját magunk megnyugtatása érdekében elvittük röntgenre,ahol súlyos csípődiszpláziát állapítottak meg.Sokkolt a hír! Győrben volt a vizsgálat,ahol ajánlottak is egy orvost,mondván nincs idő várni,műteni kell.Eltelt 1 hét, eltelt 2 hét, nem jelentkezett senki. Ez idő alatt én mindent elolvastam a kezelésről,műtétről,stb. Nem vártam tovább, felvettem a kapcsolatot a Profivet állatkórházzal Gödön, ahol azonnal választ kaptam a kérdéseimre, és nagyon készségesek voltak mindenben. Néhány nap múlva időpontot kaptunk a műtétre Dr. Muka Péterhez,akivel előtte többször is beszéltem a témáról. HMO technikával történt a műtét (bal láb/csípő), 2 órás volt, a leghosszabb két óra.. Minden a terv szerint sikerült.
Az első éjszaka nagyon nehéz volt, Dred nehezen viselte, h nem tud a lábára állni,pedig szeretett volna. 3 nap telt el műtét óta. Most már sokkal jobban van,fokozatosan terheli a lábát,feláll,tesz lépéseket,jó kedélyű.Napi 2x kap antibiotikumot + felírt fáj.csillapítót + porcképzőt a mielőbbi gyógyuláshoz. 1 hét múlva megyünk varratszedésre. A gyógyulás ideje kb. 2 hónap, fokozott mozgáskorlátozással.
Dr. Muka és csapata remek munkát végzett (bár nem akarom elkiabálni), 100%-os javulást ígérve Drednek. Úgy bántak vele, mintha a saját kutyájuk lenne. Bátran ajánlom bárkinek hasonló helyzetben,mert tényleg profik és tapasztaltak.
Ami Dred másik (jobb) lábát illeti, sajnos már nem műthető HMO-val, csak protézissel. Ehhez még várunk 3 hónapot és belevágunk, hogy teljes, fájdalommentes életet élhessen velünk.
Ha bárkinek kérdése lenne és esetleg tudok segíteni ebben a szívszorító helyzetben,nyugodtan keressen meg.

Előzmény: #448176

Írta olanita gazdi (Bonnie), 2011. January 08. 08:16:53 #448176

Kedves Kutyabarátok!
Azért hoztam létre ezt a fórumot, mert pár napja derült ki, hogy rossz a csípőm...félek, hogy műteni kell és az interneten eddig csak réminfokat találtam...szeretném inkább megtudni mire számíthatok attól, aki már átesett ezen a műtéten...kérlek, mesélj el mindent!

ugrás az oldal tetejére

A fórumokhoz csak blöki.hu tagok szólhatnak hozzá!
A fórumokhoz történő hozzászólással elfogadod a fórumszabályzatot.

MHZsMzRiZjdzdTJxMzg0MWNjOWc5cW5hYjY=