‹‹‹ vissza a(z) Kutya fórumhoz

Új kutya a családban fórum

Írta Martina gazdi (Brúnó), 2011. July 04. 10:04:39 #536011

Köszönöm szépen, megfogadom a tanácsokat! :)

Írta molera gazdi (Imre Ház Szépe Dalma), 2011. June 30. 15:15:18 #532509

szia
nálam egy fél éves szukával bővült nem rég a két szukából álló falka, és nálunk a kicsi volt aki feladta a leckét. nem a legjobb időzítés volt, mert a kicsi egy hét múlva betüzelt, új hely, szóval próbált érvényesülni, a másik kettő meg mindent eltűrt neki. nekünk kellett intézni a dolgokat, szerencsére pár nap alatt rájött a kicsi, hogy hol a helye, és bár azt látszik, hogy ő valószínűleg dominánsabb típus, semmi gond nincs köztük. egy ideig próbáltamaz utolsó helyre tenni, utolsó simi és kaja téren, de pl az idősebb shar-peiem annyira utolsó hely mániás, hogy őt rosszul érintette a dolog. így a falkán belüli rangsort rájuk bíztam és sokkal gördülékenyebb lett minden. a lényeg, hogy a mi vezető szerepünket elfogadják mind.
na, de hogy neked is segítsek kicsit, azt szokták javasolni, hogy semlegesen helyen találkozzanak először a kutyák, pl utcán. ott ismerkedjenek, esetleg közös séta és után lehet felmenni a lakásba együtt. az tényleg gondot okozhat, hogy Brunó el van kényeztetve, nektek kell majd kordában tartani, ha ok nélkül belekötne a kicsibe, vagy esetleg bántaná. az jó, hogy amúgy más kutyákkal kijön, de a saját területén egy új jövevény teljesen más tészta. az első perctől kezdve kialakítanám a szabályokat, az új kutyus számára is és nem kivételeznék egyikkel sem. Ha Brunó nevelési célzattal kifejezi nemtetszését a kicsinek, az szerintem még elfogadott, mert meg kell tanulni a kicsinek, hogy mit lehet és mit nem, de ok nélkül egyik sem bánthatja a másikat. mivel ellenkező neműek így nagy eséllyel harmónikusnak várható a kapcsolatuk.
én azt javasolnám, hogy ha lehet, akkor pár napot legyen otthon velük mindig valaki, ez amúgy is javasolt új kutya esetén. ez alatt úgyis elválik, hogy milyen a kapcsolatuk, ha semmi, de semmi nem történik, ami aggodalomra adna okot, akkor én pár nap után egyedül merném már őket hagyni. de ha történt bármi negatív is, akkor sokkal óvatosabb lennék. remélem semmi gond nem lesz, és gratulálok a kicsihez.

Írta Diuska89 gazdi (Benji), 2011. June 30. 14:57:28 #532499

Szia!

Nálunk a tizenéves pincsi mellé került egy kölyökberni. Nagyon komoly gond nem volt,de néha nekiugrott a kicsinek,erről keményen le kell tiltani!
Nálatok komolyabb gond lehet,mert írod,hogy agyon van kényeztetve. Így,mivel nem ti vagytok a falkavezérek, valószínű,hogy ő akar majd rendet tenni.
Fontos,hogy mindig az idősebb kapjon először simit, enni,stb. Etetésnél nagyon figyeljetek,hogy egyiket se engedjétek a másik táljához,még akkor se,ha a másik végzett.
Eleinte ne nagyon hagyjátok kettesben őket.

Írta Martina gazdi (Brúnó), 2011. June 30. 14:05:29 #532464

Próbálkozok még, hátha van valakinek 2 kutyás tapasztalata... Féltékeny lesz az idősebb kutya a kicsire? Milyen jellemből kiolvasható előjelek vannak ennek? Úgy értem, ha barátságos a kutya, nem támad sosem, csak ha nekimennek (de mondjuk akkor nagyon), nyugis, nem rombol otthon és alapvetően kiegyensúlyozott, akkor nem lesz baj? Nagyon nagyon el van kényeztetve, agyon dédelgetve, gondolom rosszul érinti majd, hogy nem ő a középpont. Az első pár napban magukra lehet hagyni vajon őket?

Írta Martina gazdi (Brúnó), 2011. June 29. 12:37:59 #531443

Sziasztok! Szeretnék tanácsot kérni azoktól, akikkel több kutya is él! Úgy döntöttünk, Brunónak keresünk egy kis társat, és találtunk is :) 6 hét múlva hozhatjuk el a kislány boston terriert, akit kiválasztottunk. Brunó most lesz 3 éves, jól kijön minden kutyával, de kicsit aggódok, azaz el sem tudom képzelni, hogy hogyan fog viselkedni a kicsivel. Van esetleg valamilyen tanácsotok, mire figyeljek, mire vigyázzunk, hogy a lehető legjobban tudjanak együtt élni?

ugrás az oldal tetejére

A fórumokhoz csak blöki.hu tagok szólhatnak hozzá!
A fórumokhoz történő hozzászólással elfogadod a fórumszabályzatot.

djUzdGtlYzI4bDBtYWYzN2szMGRoOWdxazM=