‹‹‹ vissza a(z) Kutya fórumhoz

Fülvágási tilalom?! fórum


Írta Mazsi95 gazdi (Roger), 2016. April 27. 12:13:29 #862308

Szia!
Én úgy tudom, hogy 2013. aug.1-je óta tilos a fülvágás.
Aki ennek ellenére is csinálja, az már pár hetes korában elvégzi, viszont, továbbra is mondom: nem egészségügyi, plasztikai céllal végzet fül-és farokkurtítás (pl. balesetben roncsolt) tilos.

Előzmény: #860728

Írta Kiskakukk99 gazdi (Rudi), 2014. July 26. 18:05:21 #846921

Én egyáltalán nem értek egyet a csonkolással.

Az adja a jellegzetes kinézetét? Ugyan már... Emberi önzőség, semmi több. A többi meg melléduma.

Írta kicsiemmie gazdi (Osha), 2014. January 10. 09:09:00 #836110

Sziasztok!Új vagyok a dobermannozásban, sőt a fórumon is, de nekem is van véleményem a csonkolásról, és szeretném veletek megosztani a kis történetemet.
Szerintem ha egy kutya eredeti tenyésztési vonala megköveteli, és a gazda vállalja a következményeket, igenis csonkolható a farok és a fül.Az előző kutyám (aki 14 évig a társam volt) egy csonkolt Angol Cocker. Nagy tenyészetből, F alomból volt. Ha a csonkoláson megy a huzavona, ugyan már menjen azon is, hogy 7 éves kora óta rákos volt, meg sem tudnám számolni, hányszor mentünk dokihoz, hogy ne érezzen semmi fájdalmat, jobb legyen neki. 14 évesen szörnyű volt elaltatni, pedig ő még nem akart elmenni, csak a teste nem bírta. Kiállításokra imádott járni, de a csonkolatlan spániel a spániel , a gazdik meg erősen kinéztek minket.( a farok meghagyása szerintem tönkreteszi a jellegzetes mozgásukat)
Van egy 6 éves nj-m. Ordas, nagyobb és "csúnyább", mint a kiállítási vonal. Utálnak minket sétánál, mindenki fél tőle, pedig amúgy "civilben" egy nagy boci, aki a csillagot lehozza az égről. Most a kis dobit úgy ajnározza, hogy néha sajnálom nézni, ahogy az a nagy 55 kilós dög hagyja magát cincálni. Nem a külső a lényeg. Mellesleg láttam olyan spánielt, aki a lakásban szétverte a farkát a falon, mert örült, a dobinál meg, ha jó szakirodalmat olvastam, a vágott fülnek vannak egészségügyi okai, innentől kezdve csupán a gazda elővigyázatosságának is betudható a kupirozás. Nyilván esztétikai szempontból sem utolsó. Az enyémnek nincs vágva a füle ugyan, de szeretném. Nem találtam még megbízható állatorvost, aki megcsinálná. Ivartalaníttatni sem azért ivartalanítunk, hogy kiskutya ne legyen, hanem mert nem hiányzik az egészségügyi probléma. Innentől kezdve nem az a legnagyobb probléma, hogy a dobi vagy a staffi vágva van vagy nem. Azzal kéne foglalkozni, hogy az életminőségük milyen.










Írta Olivka gazdi (Gioia és Ripley), 2012. December 29. 19:41:38 #788760

A cane corsoba gyerekként szerettem bele, és el sem tudom képzelni hosszú farokkal és lógó füllel... Igenis ez adja a jellegzetességüket, a karakterüket, már a római kor óta. És szerintem valamennyi fajtának nem véletlenül vágták a fülét és/vagy a farkát. Funkcionalitás, esztétikum... A legkevésbé sem tartom állatkínzásnak, minden corsonknak levágattuk, a lehető legjobb helyen (ez nagyon fontos véleményem szerint, mert az összeszabdalt , begyulladt, kontárul vágott fül viszont állatkínzás). A pitbullomnak megvan a cuki rózsafüle, ő így édes, de őket is szebbnek tartom vágott füllel. Mivel őt örökbe fogadtam, 2 éves korában, már így marad :) Szerintem az egyik legostobább dolog állatkínzásnak nevezni egy ilyen, kulturális, történelmi alapokon nyugvó szokást, az érintett fajták igenis kupírozott füllel, farokvágottan a legszebbek, kiemeli, méltóságteljessé teszi megjelenésüket. (Nem arra gondolok, hogy így néznek ki félelmetesen -.-)

Írta mex0315 gazdi (mex), 2012. October 01. 20:16:33 #771672

Sziasztok.szeretnék kis segítséget kérni.szükségem lenne olyan emberre akinek jó ismerőse az állatorvos és segíteni el intézni,hogy felvágják az újj kedvencünk fülét.Minden orvos akit fölkerestünk,búrkoltan közölte,hogy idegenek nem vállalnak ilyet,de egyébként igen,ezért kérek segtítséget,ha valaki tud segíteni kérem szoljon.Egyébként a kutyus még csak 2 hónapos tehát nem vagyunk elkésve és steffi.Miskolc és környékén kellene,de ha eger,debrecen az is jó.Előre is köszi.

Írta Katalinka gazdi (Bogi), 2012. February 23. 20:09:10 #695225

no egészségügyi okok miatt pl. jó hogy a vizsla farka vágva van, mert vadászatkor nem sérül.................meg így meg lehet előzni az esetleges amputációt.......

Írta viviennora gazdi (Sergei Dragunov), 2012. February 22. 01:15:30 #694011

Én azt mondom,hogy minden kutyafajnak meg van a magajellegzetessége. Azokkal kéne törődni akik ténylegesen kínozzák az állatokat.
Ha valaki elviszi a kutyáját állatorvoshoz,hogy levágják a fülét vagy farkát és rászánja a pénzt azt semmi esetre sem nevezném állatkínzónak. Ezek a kutyák ezerszer több törődést kapnak mint azok amiknek nincs vágva a farkuk vagy a fülük de ki vannak kötve az udvar végébe... Azok akik így tartják a kutyájukat mivel jobbak?

Írta Frankó gazdi (Roy), 2011. October 02. 14:02:39 #612847

Üdv a hozzászólóknak!

Írta szilvia7 gazdi (Simba), 2011. September 28. 21:03:51 #608971

Vegül is ugyan arrol beszelünk,csak maskepp
En latom,tudom hogy mi a helyzet itt a "harci malacokkal" es ezt nem kivannam a Magyarorszagiaknak.
Nehogy ott is ilyesmi "divatba" jöjjön!!!
Ok.Ennek mar nincs közvetlen köze a fülvagashoz,de egy atlagos embert könnyebb meggyözni egy vagatlan fülü kutyaval hogy az ugyan olyan mint a többi,es nem veszelyesebb egyaltalan.

http://www.20min.ch/news/zuerich/story/28041417

Előzmény: #606174

Írta kolbászka gazdi (Archibald), 2011. September 24. 20:41:17 #606174

Én nem az igazam van nincs igazam miatt írtam bármit is, csak olyan süketnek találtam az egész dolgot
Majd biztosan ezt a törvényt is módosítják, de az hogy végre egyedenként veszi a kutyákat a hatóság ez igenis felvilágosodás és nem beskatulyázás, hogy te harci kutya vagy te nem akkor neked minden jó...
Mert nálunk a lakótelepen egy nőci sétál harci malaccal szájkosárral , mert tudja milyen a kutyája, viszont a három idióta vizslás akiknek mindenre támad a kutyája póráz nélkül sétálnak...Nem tudom érthető -e mit akarok mondani
Ja meg van három palota kutya akik szintén gyerekeknek mennek neki, póráz nélkül és sorolhatnám....Ja és nekik nincs vágva a fülük egyiknek sem
Én előbb megbízok egy harci malacban mint egy acsargó kiskutyában...
De mivel fülvágás téma van, befejeztem
Bár az állatvédős hozzászólást mindenki kikerülte

Írta chikoo gazdi (Geszt), 2011. September 23. 15:37:56 #604485

ja meg amúgy Simbának is igaza van (szerintem)
azt mindenki maga dönti el hogy hogyan látja jónak. mindenkinek megvan a véleménye, és akkor azt akarják egymásra ráerőltetni. ahogy visszaolvastam ez volt.

(Rafi voltam)

Előzmény: #604481

Írta chikoo gazdi (Rafi emlékére), 2011. September 23. 15:34:16 #604481

szerintem Archibaldnak teljesen igaza van.
Amúgy meg attól nem állatkínzó valaki ha mondjuk állatorvossal "megcsináltatja" a kutyája fülét.
ahelyett hogy ilyeneken van a vita inkább az igazi állatkínzókkal kéne foglalkozni. ez az én véleményem erről, de nem akarok veszekedni. ;)

Előzmény: #603547

Írta szilvia7 gazdi (Simba), 2011. September 22. 19:07:22 #604062

Ja,hogy akkor mar nem is lehet törvenyt modositani?
En itt elek 19998-ota.Hogy azota itt mennyi minden valtozott.!
(Legyen csak egy-ket kutyas baleset ahol egy harci kutya a gyilkos eb,amit meg a mediak föl is pussolnak!)

Emlekszem,pont akkoriban voltam kezdö forumozo itt,amikor itt a fülvagasi tilalmat behoztak.
Itt is hasonlo fölhaborodas volt sokaknal.
Sokan egyetertettek vele,volt aki egyaltalan nem akarta megerteni miert.
Ma meg ahogy nezem...ez a normalis.Minden uj dolognak kell egy kis idö hogy "beerjen".

Előzmény: #603830

Írta kolbászka gazdi (Archibald), 2011. September 22. 17:16:29 #603830

Idézek a magyarországi új törvénymódosításból, ami szerintem nagyon is fejlett és nem elnyomó és nem "harci kutya " ellenes, keresem a szót, felvilágosult, na ez az:
"Az új szabályozás legfontosabb változása, hogy ebről fajtája alapján nem, kizárólag egyedi viselkedésének következményeként ítélkezhet a hatóság...és így tovább"!
Éljen a felvilágosodás...

Írta kolbászka gazdi (Archibald), 2011. September 22. 13:54:14 #603547

Gúnyból írtam arra amit ezzel a fülvágással kapcsolatban irkáltok
Mert a dolog totál egyszerű, a legállatvédőbb állatorvos is megcsinálja, ha kéred, ha nem kéred nem csinálod meg, ennyi...Csak kacagom hova ragozzátok
A másik, hogy a túlzott állatvédelemnek köszönhető az összes "harci Kutya" ördöggé kiáltása....Nem a kisember az aki felfújja ezt a dolgot, hanem a túlbuzgóságtól nem látó állatvédők!
Farkasbőrben lakó bárányomat az állatvédők részéről annyi diszkriminálás érte, hogy sorolhatnám, és aztán lehetne felháborodni...Egyszerű a képletokkal egyszerűbb ördögnek kikiáltani a "harci kutyákat" mint ténylegesen belelátni az életükbe!!!!!!!!
És a fülvágás az csak egy ok, vagy farokcsonkítás vagy akármi....
Amíg az állatvédők diszkriminálják ezeket a fajtákat addig be lesznek kalitkázva abba a bizonyos skatulyába...
És egyre kevesebb pitbullnak vágatják le a fülét, ettől se okosabb se kedvesebb nem lesz senki szemében, azoknak a senkikében akik eddig is utálták ezeket a fajtákat

Írta 00szilvia gazdi (Zara), 2011. September 22. 09:53:46 #603512

Én nem azért kupíroztattam a kutya fülét, hogy féljenek tőle. Azért mert ő egy DOBERMANN. Őt így "alkották" meg. De mindegy is. Ez is olyan téma, hogy úgyse lesz senkinek igaza sosem. Illetve lesz, mert várhatóan tényleg előbb-utóbb elérik a "állatvédők" a céljukat.
(Szegény Dobermann és Göller, ha látnák ezt....És abban az időben nem hinném, hogy ilyen minőségben kupíroztak volna, mégis lehetett. Ők így alkották meg a fajtát. Mármint a dobermannt...a többi fajtáról sajnos nincs tapasztalatom.)

Írta szilvia7 gazdi (Simba), 2011. September 22. 08:47:56 #603498

Kedves Archi.
Probalok en is ugy irni hogy nehogy megsertsek valakit,probalom nagyon megvalogatni a szavaimat.
Amit csak irok egyszerüen csak egy velemeny arra amit irtal.
Ugyanis pont ez az indok amit irtal ami a legtöbbünknel ugymond elitelendö.
Hogy a környezeted feljen a kutyatol?A csunya emberek?
Ha valaki kissebbsegi komplexszusban szenved,csak egy veszelyes kinezetü kutyaval erzi magat jol?
Ezert kell egy kutyanak a hatat erte tartania?
Ezzel sajnos csak annyit er el az ember hogy a jövöben ezeknek a harci kutyaknak az eletet,tartasat nehezitik meg.
Es hidd el tapasztalatbol beszelek.
Itt mar nagyon nehez egy harci kutya tartasa.
Eleve a kutyaado többszöröse mint az egyeb fajtaknak.
A kutyajogositvany mellett meg külömbözö teszteket kell megcsinalnia a gazdanak.(ami szinten nem keves penz is)
A kutyanak is kell alkalmassagi teszt ami bizonyitja hogy nem veszelyes sehol sem
En nagyon sajnalom az itteni harci kutyakat.Ezert is vannak mar kevesen,mert egyes emberek kepesek voltak elhitetni a környezettel hogy ezek a kutyak masak,veszelyesek!
Itt ha van egy harci kutyad,minden papirral,vizsgaval,meg akkor is nehez olyan kutyaiskolat talalni ahol foglalkoznak vele-mert sokan utaljak öket.
Nem mehetsz velük pl.etterembe,külömbözö helyekre,mert a környezet,az emberek nem kivanjak öket
Söt,a menhelyröl is nagyon nehezen lehet öket kihozni,csak nagyon sok utanjarassal,külömbözö tesztekkel(amihez nincs sok embernek türelme,kedve,penze)
Mindez azert mert a buta emberek elhiszik hogy egy harci kutya igen is veszelyes.
Itt minden nap bizonyitani kell hogy nem az,ugyan olyan kutya mint a többi,az ember formalja olyanra amilyenre akarja.
Tudom hogy Magyarorszagon nincs ilyen helyzet(meg) de ki tudja ott is mi lesz a jövöben?
Csak egy jo tanacs-vigyazzatok ezeknek a kutyaknak az imigere,hogy a jövöben sem legyen nekik hatranyosabb a sorsuk,mint egyeb kutyaknak.
Bevallom,volt egy idöszak amikor engem is zavart egy idöben hogy senki sem felt a kutyamtol.Mindenki azt mondta hogy milyen jambor macika
De amikor olyan helyen jartam,föleg sötetben,vittem magammal mindig a szajkosarat,mar ez is eleg volt hogy az emberek ne közelitsenek rögtön.
Majd megtanitottuk kommandora ugatni,morogni ami egy adott szituacioban sokkal hatasosabb mint barmilyen vagott fül.


Előzmény: #603481

Írta kolbászka gazdi (Archibald), 2011. September 21. 22:36:38 #603481

Idáig csak érdeklődve olvastam, de...
Hol sírok, hol kacagok
Csak annyit mondok, hogy senkit meg ne bántsak, hogy itt van az én kutyám és a mai napig bánom, hogy anno nem vágattam le a fülét...
Hogy miért?Mert farkasbőrbe bújt bárányom van, és mert fajta jelleg megkívánná (amúgy a saját állatorvosunk akihez majd két éve járunk is nagyon szépen csinálja és ő is sajnálta -rajtunk kívül van kuncsaftja bőven-hogy anno nem csináltattuk meg)...És különben is a galamblelkű kutyám legalább zorkon nézne ki ha... én anno levágatom Mert így a csúnya emberek csak kicsit félnek tőle, és nem nagyon nagyon
És csak a külseje miatt...De majd a következő galamblelkű kutyámnál meglesz

Írta szilvia7 gazdi (Simba), 2011. September 21. 16:45:48 #603070

Ha valakinek nincs kupirozott kutyaja,meg nem jelenti automatikusan azt hogy egyaltalan nem is ert hozza.Mindegy
Nagyon sok kutyat is lattam mar menhelyen,kepeken,videon akiknek "el volt cseszve"a fülük peldaul.
Mindez csak azert mert valakinek csak igy kutya egy kutya,igy tetszik.
Minden mütet kockazat is,minden orvos is csak ember aki hibazhat is.
Egy ilyen (elvileg) fölösleges mütet kockazatainak minek kitenni a kutyat?
Meg az utokezeleseknek?
Az hogy nem eri trauma a kutyat csak egy dolog,de szerintem egy kölyökkutya jobban is tölthetne az idejet mint kezelesekre jarni,a fület kötözgetni,a kötest elviselni.....na mindegy.

Írta 00szilvia gazdi (Zara), 2011. September 21. 06:45:55 #602515

Fajtiszta???? Ez jó. Minden kutya fajtiszta.

Ha neked nincs semmi más dolgod akkor nyugodtan zaklasd csak a kupírozott fülű dobigazdikat. És ha személyesen találkoznánk mit csinálnál? Rám hívnád a rendőrséget vagy az állatvédőket? Elvetetnéd a kutyámat? Feljelentenél?

Komolyan mondom én már innen is törölni fogom magam. Ez már nem normális, ahogy egyesek itt írnak. Ha teljesen mindegy mekkora trauma, vagy fáj-e akkor mi bántja a csőröd? Igazából fogalmad sincs az egészről úgy ítélkezel.

Nem is tudom van e értelme ide járni egyáltalán....

Üdv, egy "ÁLLATKÍNZÓ"

Előzmény: #601214

Írta mrlevy gazdi (Prézli), 2011. September 20. 11:39:50 #601214

Szia!

Hát ha már kiállításon sem a vágott kutyák nyernek akkor végképp csak az marad hogy a gazdi saját ízlése szerint csonkítja a kutyáját , mert neki az úgy jobban tetszik.
Teljesen mindegy hogy az mekkora trauma , vagy mennyire fáj .
Csak azért csinálni mert nekem az úgy tetszik , szerintem nem elfogadható.

Azt meg végkép nem értem amit már többen leírtatok , hogy vannak sokkal szörnyűbb dolgok .
Ez kb olyan mintha ha én egy bíróságon azzal védekeznék egy kisebb ügyben , hogy nem öltem embert .

Az meg hogy nekem címzel egy levelet a menhelyes kutyákról azt nem tudom hova tenni.
A te fajtiszta vágott kutyád (gondolom) nem menhelyről van.
Prézli egy kóbor kutyus volt.Az utcáról hoztuk fel.
A másik kutyánkat menhelyről hoztuk.

Ennyit tudtunk megmenteni , többet nem tudunk vállalni , most már a fülvágás ellen tiltakozunk , így segítjük a kutyusokat




Előzmény: #600471

Írta szilvia7 gazdi (Simba), 2011. September 19. 15:21:34 #600604

Kedves Roscoe.
Igaz mar nem akartam ide irni,de ha mar nevvel emlitettel,akkor valaszolok.

Azt a mondatod a nemetjuhaszrol min.haromszor el kellett olvasnom,de meg most is mosolyra derit
Nem tudtam hogy mindegyik "rossz",ki kell vonni öket a forgalombol!
A többit sem igaztan eretem,vagyis a lenyeget belöle.
Soha nem irtam hogy ha egy kutya füle,farka vagva van,az azt is jelenti hogy a kutyaval nem törödnek,a kutya mar többet nem lehet boldog.
Söt,meg te is irtad hogy fölösleges,hisz kiallitason egy hosszu fülü dobi nyert.
Eppen ezert ertek ezzel a törvennyel egyet,mert fölösleges a kupirozas.
Az allatvedelemröl meg sokat mar nem reszleteznek,de nem csak abbol all hogy menhelyröl innen-onnan elhozni kutyakat.Celszerübb azzal foglalkozni hogy egy kutya se kerüljön ilyen helyzetbe.

Előzmény: #600471

Írta HLea gazdi (ZsömiMömi), 2011. September 17. 22:25:24 #599025

Persze, onnan természetesen nem áll szándékunkban venni.

Előzmény: #597693

Írta HLea gazdi (ZsömiMömi), 2011. September 14. 14:31:00 #595295

Jahjah
Ezért is lesz nekem boxerem, ha lesz elég hely, idő, és pénz rájuk
De egyébként ha nem kiállításra, hanem csak hobbiból lenne boxerünk, akkor lehetne vágni, nem? Vagy akkor sem?...

Előzmény: #595288

Írta HLea gazdi (ZsömiMömi), 2011. September 13. 17:27:25 #594826

Hát igen, a boxerek is pont szöges ellentétben állnak a "hírnevükkel".

Előzmény: #594450

Írta HLea gazdi (ZsömiMömi), 2011. September 13. 17:26:45 #594822

Se füle, se farka nem vágahtóóó?!! Legalább a farka legyen vágva, attól boxeres

Írta orsy81 gazdi (Hektor), 2011. September 13. 14:25:13 #594520


Sziasztok!
Amstaff nincs a listán de nekik is lehet vágatni, az sincs betiltva!

Írta 00szilvia gazdi (Zara), 2011. September 13. 08:07:40 #594454

Sziasztok!

Ezt találtam: http://www.maok.hu/content/_common/attachments/szatok_ajanlas_kozmetikai_mutetek.pdf

Dobinak még lehet kupírozni, rotinak már nem, boxereknek sem.

Írta szilvia7 gazdi (Simba), 2011. September 12. 21:29:39 #594409

En mar mondtam hogy Peggy csodaszep.....bar nekem a farka föl sem tünt...nekem mar ez megszokott

Előzmény: #594401

Írta szilvia7 gazdi (Simba), 2011. September 12. 21:17:11 #594404

Ha csak velemenyekre voltal kivancsi,akkor miert vitatkozol?
Miert nem fogadod el hogy igen vannak emberek akik sz...nak a fülvagasra,(mert fölösleges) a kutya szamara ugy is gyönyörü,ugyan ugy dolgozhat vele es nem követ olyan idiotakat akik a közepkoban kitaltak olyan dolgot ami ma mar elvileg erthetetlen szamara.

Az hogy törvenyileg is tiltva van mar valahogy senkit nem erdekel.

Előzmény: #594394

Írta szilvia7 gazdi (Simba), 2011. September 12. 21:02:25 #594384

Szerintem kaptal akkor eleg sok velemenyt hozza.
Bar ez a tema valoszinü sohasem fog elavulni.
Mindig lesznek akik ellene es mindig akik mellette lesznek.
Valoszinü kell egy par ev hogy itt is kialakuljon ez az "ujdonsag".

En ugyanugy mint mashol,itt sem olvastam egy normalis ervet sem ami mellette szolna.(max.hogy a vadaszkutyak farka-akik tenyleg vadasznak is-erdemesebb kupirozni,de ez törvenyileg megengedett,ez az egy.)
Egyebkent mindenhol csak az emberi akaratot es önzöseget lehet olvasni-nekem igy tetszik,nekem ugy tetszik.

Előzmény: #594356

Írta Sumi gazdi (Boni), 2011. September 12. 20:42:51 #594340

Nekem vegyes mert a boxer az pl. vágott farokkal viszont lógó fülekkel tetszik , a rotti mindegy nekem az ígyis-úgyis gyönyörű , dobi vágottan , staffi szintén vágott fülekkel.

Írta szilvia7 gazdi (Simba), 2011. September 12. 20:42:46 #594338

Hat nem teljesen.
Ugyanis Be van TILTVA!

Valoszinü par ev mulva mindenkinek a pap lesz!

Előzmény: #594333

Írta HLea gazdi (ZsömiMömi), 2011. September 12. 20:20:31 #594297

bocsánat, németjuhász helyett boxert akartam
csak már bekavar minden.

Előzmény: #594296

Írta HLea gazdi (ZsömiMömi), 2011. September 12. 20:18:50 #594296

Igazából nekem mindegy, ki mit mond, akkor is szebbnek fogok tartani egy vágott fülű és farkú dobbermant, németjuhászt, vagy akármit. Ez van, nem tehetek róla:/

Írta szilvia7 gazdi (Simba), 2011. September 12. 14:08:38 #593786

Hidd el hogy tudom hogy mi jo egy kutyanak.
Az en kutyaim (is) megfelelö kutyaeletet elnek.Megkapnak mindent amire szüksegük van,de az ollot azert nem kapom a kezembe hogy levagjam a fülüket mert nekem ugy tetszik.
Az en akaratom miatt egy napot sem szenvednek soha.

Előzmény: #593785

Írta szilvia7 gazdi (Simba), 2011. September 12. 13:59:09 #593783

Ja,hogy az allatvedelem igy müködik.Köszi,nem is tudtam.
Vegre egy okos ember!!!
Matol csomagolom a kutyakat,meg masnit is kötök rajuk!

Előzmény: #593780

Írta szilvia7 gazdi (Simba), 2011. September 12. 13:48:53 #593778

Abbol indulok ki mindig hogy,de igen..(.csak a valos elet es a sok porul jart kutya mas tanulsagot mutat.)
De peldakepe sem muszaj lenni ezeknek az embereknek.

Előzmény: #593777

Írta szilvia7 gazdi (Simba), 2011. September 12. 13:29:19 #593771

Nem is allitottam hogy Zara,Szonja kutyaik füle "csunya".De az a gond hogy kedves barbar emberek peldai.
Azok az embereke akik tenyleg sajnaljak a penzt jo dokira,nem egy kutyat csonkitanak meg a mai napig is egyes "hatso udvarba" mindenfele altatas nelkül.
Ez a törveny arrol is szolna hogy közösen allitsuk meg ezeket az embereket.
Ha a legtöbben belatjak hogy tenyleg fölkösleges(felreteszik azt hogy mit talalnak szepnek) nem az lesz a divat hogy vagott fül,hanem a termeszetes.Ezeknek a barbaroknak mas peldakepük is lesz.
Sajnos az allatvedelem mindig csak közös erövel müködik.
Egy-ket fecske nem csinal nyarat.
Ugyan nigy meg van tiltva itt evek ota a kutyak lancon tartasa is.
Es a legtöbben be is tartjak.Ha megis valakit elkapnak ezert,mert igy jobban föltünnek am az ilyen emberek,sokkal gyorsabban lehet cselekedni,kifogas sincs ra hogy "mas is ezt csinalja"
Minden egyes törveny csak is az allatokert van,a jobb jövöjükert,ezt nem szabad elfelejteni.
Talan Magyarorszagon ezert is jar meg nagyon gyerekcipöben az allatvedelem mert abszolut nincs összetartas.


Előzmény: #593510

Írta 00szilvia gazdi (Zara), 2011. September 12. 12:38:58 #593759

Akarom mondani: Ne veszekedjünk.


Írta 00szilvia gazdi (Zara), 2011. September 12. 12:38:21 #593758

http://www.youtube.com/watch?v=uuP7gsPhNd8

Semmi értelme vitázni. Mi úgyis állatkínzók maradunk egyesek szemében.
Nem veszekedjünk.

Írta Sumi gazdi (Boni), 2011. September 12. 07:16:08 #593677

Pontosan !

Előzmény: #593676

Írta andika001 gazdi (Baba), 2011. September 11. 23:19:04 #593637

Nekem 2 Amerikai Cocker Spánielem van, és nekik is csonkítani kellett volna farkukat .De itthon már nem szokták !!!! Amcsiknál csak vágott farkú van én nagyon sajnálom őket. Nem hiszem el hogy nem fáj a kutyának, hiába még nagyon kicsin csonkítják meg őket. Én azt is meg értem hogy egy rotti úgy szép ha vágva van a farka. és tény hogy sokkal szebbek é mutatósabbak.Sajnálom őket! Az a picike ártatlan kiskutya, nem tudja meg védeni sem magát, még morogni sem tud semmiféle képen nem tud meg jelezni hogy az fáj neki és ne bántsák!!!! Ez csak 1 vélemény, az enyém és nem vitázni szeretnék.

Írta HLea gazdi (ZsömiMömi), 2011. September 11. 21:03:36 #593581

Írta HLea gazdi (ZsömiMömi), 2011. September 11. 21:00:38 #593579

De közel sem annyira, mint így:
Meg ugye ezen a kutyán is látni mennyire szenved, nem?...Tisztára depressziós S

Írta HLea gazdi (ZsömiMömi), 2011. September 11. 20:59:37 #593577

így is széép...:)

Írta HLea gazdi (ZsömiMömi), 2011. September 11. 20:58:38 #593576

Írta HLea gazdi (ZsömiMömi), 2011. September 11. 20:58:22 #593574

Hát nem gyönyörű?...

Írta HLea gazdi (ZsömiMömi), 2011. September 11. 20:52:12 #593566

jaj de gyönyörűűek
de nekem a vágott kicsit jobban tetszik, nem tehetek róla..

Előzmény: #592166

Írta HLea gazdi (ZsömiMömi), 2011. September 11. 20:48:44 #593560

Ez beztos!

Előzmény: #591931


ugrás az oldal tetejére

A fórumokhoz csak blöki.hu tagok szólhatnak hozzá!
A fórumokhoz történő hozzászólással elfogadod a fórumszabályzatot.

ZmxscmdhM2lsdTQwdnY4b2ltaDNlZTNtMTE=