‹‹‹ vissza a(z) Kutya fórumhoz

Segítség kérés (Jack-Russel Terrier) fórum

Írta Cintarella gazdi (Lillu), 2014. October 12. 20:09:23 #853151

Ha minden úgy van , mint régen akkor nem fázik , azért nem megy be.

Előzmény: #852450

Írta Munyicica gazdi (picur), 2014. September 26. 09:23:16 #852450

Sziasztok!

Új vagyok itt a fórumon. Az lenne a kérdésem, hogy van egy négy éves, keverék kan kutyuskánk, 3 és fél évig szívesen aludt a házában, pár hónapja azonban egyáltalán nem hajlandó ott aludni. Ha betuszkolom is, kijön. Kitakarítottuk, új rongydarabokat tettünk be, semmi. Nincs bent süni, semmi. A kutyaház a teraszon van, rögtön, ahogy kilépünk a lakásból, tehát szinte majdnem bent az előszobában . Nem tudom, mi történhetett vele, inkább kint fagyoskodik a teraszon. Pláne télen, mit csináljak?
Köszi előre is!

Írta Cintarella gazdi (Lillu), 2014. September 21. 15:25:09 #852249

Kedves Pötyi gazdi! Mielőtt további ötleteket kérsz és hallgatsz meg, majd elkezded próbálgatni , picit nézz utána egy kölyök kutya fejlődési ütemének, a tanulási képességének! Csodálatos kutyadoki = Cesar Millán Emberképzés kutyákhoz videóját "tanuld" meg legelőször ! De van a témában könyve is : ) Magyar nyelven elérhető.
Ha valóban csak 1-2 óra amit távol vagy egy kis kennel box , megoldja a kanapé kérdést. Hatalmas séta után bezárod a boxba és tuti nem jut fel a kanapéra ! Amint hazaérsz leviszed, megvárod míg pisil , kakil megdicséred és utána viszed fel ! Ez így csinálod naponta többször és néhány hónap múlva megbízhatóan szobatiszta lesz ! A pelus csak ráerősít arra, hogy később legyen szobatiszta !

Előzmény: #852016

Írta erika82 gazdi (Panka), 2014. September 16. 18:42:20 #852020

Szia!

Szerintem ne essél kétségbe, mert a 4 hónapos kor az még fiatal!
Az én kutyám fél évesen bekakilt, úgy, hogy előtte voltunk sétálni és futkározott is kutyával! Szerintem idővel tudni fogja a szabályokat, de a kutyasuliba majd mindent elmondanak! Ha sétálsz vele és az energiáit lefoglalod, tanítod és sétálsz vele, esetleg sportoltok is vele, nem lesz semmi baj.
A fényképen aranyosnak látszik!

A pelenkát szerintem azért rágja szét, mert unatkozik! Ha tudjátok szerintem fárasszátok le jobban. Munka mellett elég nehéz lehet!
Majd szerintem jöhet a bicikli mellett futtatás, csak állítólag egy éves kor előtt nem lehet ügy megterhelni a kutyákat.

Írta erikfolding gazdi (Pötyi), 2014. September 16. 17:41:06 #852018

Csod.kutyadoki?
Utana nezek, koszonom!

Írta Volfbest gazdi (Zoey), 2014. September 16. 16:58:06 #852017

Nézz pár rész a csod.kutyadoki epizódjaiból,tanuld meg hogy hogy kell határokat és korlátok kijelölni a kutyának,nem nehéz,nézz videókat Egyszerűen legyél a főnök,és ha már te vagy az,akkor ki tudod neki jelölni,hogy "ide nem jöhetsz,ezt nem eheted meg" stb. Bocsi hogy rövid voltam,de tényleg nézz videókat,nagyon könnyű kijelölni a kutyának határokat.Pl nálunk csak akkor jöhet fel a teraszra,ha megeresztjük neki,felhívjük,amúgy fel sem megy,mert tudja hogy nem szabad.Meg az ételt is kint szabad hagyni,nem eszi meg.(amelyikük tudja hogy nem eheti meg)

Előzmény: #852016

Írta erikfolding gazdi (Pötyi), 2014. September 16. 16:53:42 #852016

Sziasztok!

Segítséget, jó tanácsot szeretnék kérni.
Van egy egy nőstény, 4 hónapos jack-russel terrier kiskutyám, Pötyi névre hallgat.
Elérte azt a kort, amikor fel tud mászni a méregdrága kanapémra, ahol én és a párunk alszunk. Kiskora óta úgy neveltünk, hogy ennek a kanapénak a közelébe se jöhet (pont ezt akartuk elkerülni, ami mostanában zajlik).
mivel fel tud mászni, állandóan oda kakil és oda pisil, ami lássuk be nem túl higiénikus, és amúgy is, ne már! Ha 20x nem szidtuk le (tudom, nem szabad, de ki is kapott miatta), akkor egyszer sem. Reggel mindig leviszem, kakil is, kifutkározza magát, általában miután felérünk el is fekszik a helyére.
Nyílván vannak dolgok, amit el kell intéznem a városban, és oda nem jöhet, így előfordul, hogy napi 1-2 órát magára hagyom. Ilyenkor állandóan felmegy a kanapéra, és bepiszkíti, pedig amikor itt vagyunk, mindig a pelusra csinál. Elkezdtük már a szobatisztaság programot is, haladunk vele szépen, de a pisit még nem mindig tudja visszatartani.
A másik dolog a pelus. Van, hogy cefetekre tépi, pedig van rágókája, játéka, MINDEN!
Kérlek segítsetek, mit csináljak? Jövő hónapban el fogunk látogatni a Népszigei kutyaoviba (Budapest), mert már kifogytam az ötletekből...
El vagyok keseredve, ha van valami tanácsotok, légyszi osszátok meg velem!

Előre is köszönöm!

Erik

ugrás az oldal tetejére

A fórumokhoz csak blöki.hu tagok szólhatnak hozzá!
A fórumokhoz történő hozzászólással elfogadod a fórumszabályzatot.

dnBjNXJhOTYzY2pyY3N2MzhzNGJkZjJwcTE=