‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte KicsiCsillag gazdi (Cili), 2012. January 16. #1086

Mennyibe kerül egy macska ivartalanítás?

Esetleg békécssabán valaki tud egy jó orvost, aki viszonylag olcsón el is végzi?
és mit kell tudni az ivartalanításról? a ti cicátok hogy élte meg? utána a lábadozás milyen volt? szabad enni vagy inni adni a cicának a műtét előtt?

kategória: macska, válaszok száma:10, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta szeba gazdi (mendi), 2013. June 10. #11411

Szia a hatvani ivartalanitó telefon számát vagy pontos címét meg tudnád adni

Válaszolta Andi129 gazdi (Cirmi), 2012. August 29. #9501

Sziasztok!

Remélem, sikerült a cica műtétje!
Hatvanban melyik állatorvos végez ilyen olcsón ivartalanítást?
Budapesti vagyok, és 12.000 és 16.000 Ft találtam lehetőségeket (nőstény cicám van).

Üdv.: Andi129

Válaszolta duccio gazdi (Boglár), 2012. January 26. #6579

Én tudok egy nagyon jó orvost, aki olcsón, de szívvel lélekkel dolgozik. Nála a fiú macska ivartalanítás 2000 Ft, a lány macska pedig 2500 Ft. De van, hogy nem is kér ennyit érte.
Bár azt hiszem tőletek egy kicsit messze, Hatvanban lakik.

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2012. January 17. #6467

Érthető, hogy izgulsz, hiszen ha téged műtenek, nem tudsz róla semmit. Viszont ha a cicádat műtik, akkor várnod kell, és tehetetlen vagy és csak az orvos hozzáértésében bízhatsz. Hordozóra mindenképpen szükséged van, nemcsak most, hanem később is, mert a cicát rendszeresen oltatni kell, és ahhoz is dokihoz kell vinni. Lehet hordozót venni az interneten, Itt például csak 3500 Ft: http://www.zoohaus.hu/index.php?kat=393

Hát ha ennyit kell utazni, érdemes közelebbi megoldást találni, mert mi van, ha sürgősen vissza kell vinned? Érdemes előtte beszélni a dokival, esetleg be is menni a rendelőbe, elvinni a cicát is, hogy megnézze kit műt, ellenőrizze műthető-e a cica. Ha beteg éppen az állat, akkor úgysem fogja megműteni. Az állatorvos olyan a gazda számára, mint a saját háziorvosa. Vagy bízol benne, vagy ha nem, inkább menj máshoz. Mivel Te nem értesz hozzá, a tanácsait el kell fogadnod, ha nem tudsz benne megbízni, akkor a tanácsait sem tudod elfogadni. Tehát olyan állatorvost válassz, akivel Te is jól kommunikálsz, akire rá mered bízni a cicád életét. Szorítunk!

Válaszolta KicsiCsillag gazdi (Cili), 2012. January 17. #6466

A kérdező hozzászólása:

Nagyon köszönöm a választ!

Eléggé izgulok .. mintha engem műtenének és nem a cicámat. Még pontos időpont nincs, de lassan esedékes lesz, még egy környékbeli doki e-mailjére várok. Eddig kettővel beszéltem, mind a kettő 10ezer forintét végezné. Ami alapból nem lenne drága és nem vágna földhöz, pláne hogy jobb lesz a cicának. De Sajnos probléma még az is, hogy hordozója nincs a cicának és azt meg csak drágán tudnék venni, annyi pénzem meg nincs. Szóval ez okozza a legnagyobb fejtörést jelen pillanatban, hogy honnan szedjek.
Plusz nincs kocsink ezért valószínű csak vonattal tudnék átmenni békéscsabára, onnan elgyalogolni a dokihoz, ami lehet,hogy messze is lesz. Műtét után pedig vissza gyalogolni + vonat. Én bírnám, de a cicámat nagyon megviselné. Ezért is félek nagyon még. Ismerős meg nincs aki kocsival el is tudna vinni meg haza is tudna hozni.

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2012. January 17. #6462

Folytatás:...

A nőstények varratszedése 10 nappal az operáció után történik. Ha ragtapasz véres, sárgás váladéka van, nagyon nagyra meg van dagadva, feketés, azonnal vissza kell menni a dokihoz, mert a seb elfertőződött, felszakadt. Ezek a tanácsaink. Túl lehet élni, a cicának hosszabb távon jobb. Persze mivel felelős vagy a cicádért, igyekezni kell annyira komfortossá tenni számára az egészet, amennyire csak lehet.

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2012. January 17. #6461

Az ivartalanítás ára attól függ, hogy kandúr vagy nőstény a cica. A nőstény cicák ivartalanítása drágább. Pesten a kandúrok 8000 a nőstények 14000Ft-ba kerülnek. Vidéken biztosan olcsóbb. Ez elsőre soknak hangzik, de az állat életéről életminőségéről van szó. Mint az előttem szóló idézte mindenképpen érdemes a műtétet elvégeztetni. Sok orvos részletfizetési vagy kedvezményes áras ajánlatot is ad, ha látja, hogy a gazda nehéz anyagi körülmények között van.

A műtét előtt nap éjfélig ehet a cica, ha délután van a műtét, és 6 órával előtte pedig már nem is ihat. Ez azért kell, hogy kiürüljön a gyomra, a bélsár. Mivel altatásban végzik, ezért elképzelhető hány utána, és ez a légcsőbe kerülhet, ami fulladáshoz, tüdőgyulladáshoz vezethet. Ezért az orvos utasításait mindenképpen követni kell, kicsit sem szabad enni vagy inni adni. Semmilyen módon. a műtét után kótyagos az állat és be is pisilnek sokan. A hordozót a földre kell rakni, nehogy amikor félkómásan kitántorog leessen. Az állat úgy gondolkodik, hogy juj,de rossz ez. Ezért igyekszik a fájdalom elől elmászni. Olyan lesz majd, mint a kukacka. Felügyelet alatt kell tartani, főleg mert üres gyomorral is hányhat (savót) és vigyázni kell rá. Inni csak akkor ihat, ha már nem szédeleg, tudja tartani magát. Enni pedig csak másnap kaphat. A sebre vigyázni kell. Ne nyalogassa, mert felszakíthatja magának, és ne legyen piszkos. Nálam ezt ragtapaszcserével oldották meg, azt nyaltam ugyan, de akkor kicserélték óvatosan. A kandúrok könnyebben viselik a műtétét. Ők már másnap virgoncak. A nőstényeknek egy hasi sebe van, ami kellemetlen lehet, ők ne ugráljanak első nap, mert felszakadhatnak a varratok.