‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Ecuska gazdi (Manó), 2012. January 22. #1105

Miért vad a mamám macskája?

A nagymamámnak van egy kandúr macskája! amikor valaki meg akarja simogatni, akkor karmol és harap, vagy ha valaki sétál az udvaron utánaszalad, a lábszárába kapaszkodik és harapdálja! miért csinálja ezt?

kategória: macska, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta csöpresz gazdi (Maya), 2012. January 27. #6596

Szerintem kis kora nem volt készhez szoktatva és felnőtt korba már nagyon nehéz!

Válaszolta pussycat_judy gazdi (Lucy), 2012. January 25. #6574

Kicsinek kell leszoktatni a viccesnek tűnő had támadja meg a lábadat dologról, és a játékaival kell játszani vele. És a cicák azt sem játéknak fogják fel ha a hátukon fekszenek és a pocakját dögönyözik és ő harapdál hanem harcnak. És simogatást azért nem engedi mert nem simogatták eleget, vagy fajtájából eredően, mert nekem is volt perzsa cicám aki nem engedte magát simogatni 14 évig élt. Nemrégibren lett egy picike házi cicám aki nagyon nagy pasi volt minden kalandban benne voolt és sajnos ez volt a veszte, mert meghalt. Miatta olvastam nagyon sokat, mit miért tesznek, szerettem volna megérteni és rendesen nevelni.... ezen a honlapon remek cikkek vannak, de könyvtárakban cicákkal foglalkozó könyveket is kivehetsz, mert érdemes őket megérteni, mert biztos vagyok benne, hogy a mamád cicája is fog cicapuszit osztani még, csak idő kell hozzá, és nem mások véleménye, hanem szakirodalom. remélem sikerül...

http://www.whiskas.hu/whiskas/cicagondozas_cikk?id=127

Válaszolta vorosritty gazdi (Nia), 2012. January 23. #6539

Ezt igazából látni kéne, mert a leírásodból nem lehet tudni, hogy eldurvult játékról, vagy támadásról van-e szó.
A macskák másképp működnek, mint a kutyák. Eleve nem falkaállatok, nem igazán a helyzetüket védik, hanem a territóriumukat.
Ez a viselkedés vagy egy durva játék, ami abból adódhat, hogy kölyök korában nem volt alkalma megtanulnia a szabályokat (ezért fontos a testvére játéka), ráadásul nem került kapcsolatba emberekkel vagy csak nagyon keveset. Az is lehet, hogy egy agresszívan védelmező viselkedésről van szó, ami fakadhat akár félelemből is, bár mint a legtöbb állat, a macskák is inkább elsősorban menekülnek és végső megoldásképp támadnak.
A rossza tapasztalatok is kiválthatnak ilyen heves reakciókat.
Vannak olyan macskák, akik nem hiányolják az ember érintését, kicsit vadabbak annál, amit sokan elvárnak egy macskától az életvitelük miatt.
Szóval ez a kérdés nem is olyan egyszerű.