‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2012. February 05. #1133

A kutyám havat eszik

Most ugye leesett elég sok hó, és amikor kint vagyunk, és eldobok egy hógolyót, lili pedig odarohan ahol leeset és néha felkap egy kis havat. ez baj?

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+3

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Tinus9 gazdi (Lili), 2012. February 06. #6704

Rendben, köszönöm :) Elvittem sétálni is, de ott inkább csak szagolgatott, meg a kutyákat figyelte. Csak itt az udvarba eszi. De nem sokat.

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. February 05. #6696

Kis mennyiség esetén nem gond. Hiszen ösztönös cselekedet a szomj oltásra.

Mivel a mostani háziasított kutya fajták (szánhúzók kivéltelével) elszoktak a hideg időjárástól, a hótól, ne engedd,hogy sokat egyen, könnyen torokgyulladást kaphat.

Főleg,ha játék után, felmelegedve próbálná így csillapítani a szomját, inkább adj neki langyos vizet, vagy ha séta közben vagytok, otthon első dolog legyen megitatni, de NE hideg vízzel.

Külterületen,parkokban nagyon óvatosan a hóevéssel, jóval koszosabb,fertőzöttebb lehet az a terület, így könnyen össze szedhet bakteriális fertőzéseket.

Válaszolta Geraldin gazdi (Shasta), 2012. February 05. #6692

Szia! Ha az udvarban van, akkor nem eshet baja, de Beni igazat mondott. Attól is függ hol vagytok. De ha udvarban szerintem semmi probléma nem lehet, ismerkedik a hóval. :) Nincs okod aggodalomra. :)

Válaszolta Vivikon gazdi (Beni), 2012. February 05. #6690

Akkor baj lehet, ha szennyezett a hó.Inkább ne engedd neki.

Válaszolta bolognesek gazdi (Molly), 2012. February 05. #6686

Szerintem igen. mivel ha havat eszik megfájdulhat a torka.