‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte timcsu23 gazdi (Linda), 2012. February 16. #1160

Mi lehet a kutyámmal?rosszul csinálunk valamit?

A 8 hónapos bernáthegyi szukám nem akar enni mostanában. vagyis inkább nagyon rosszul eszik. válogat.
kezdetektől problémánk volt az etetésével, próbáltunk többfajta száraztápot is de egyiket sem akarja megenni.
aztán próbáltuk a best meat nevű konzervet is, azt is nagy nehezen ette.
a házi kaját nagyon szereti viszont annak mindig hasmenés a vége, vagy gyomorrontás. nagyon érzékeny a gyomra,és tudom hogy nem is jó neki a fűszeres kaja.
sima főtt csirkemellett megenné bármikor, de azért az luxus lenne
igy is mára az állatorvos tanácsára odáig jutottunk hogy apukám rendszeresen tud szerezni sertés combot jó áron és leszedjük róla a húst,megfőzzük és azt adjuk neki rizzsel, tésuztával néha krumplival.
már csak kétszer kap enni, reggel 9körül és délután 6kor.
viszont pár napja nem nagyon eszik pedig semmi baja. széklete is normális.
most is nem is evett a kajájából,normális hogy nem éhes tegnap este 6tól?
nem áll előtte az étel, most is megpróbáltam megint, de nem fog hozzá. ad

kategória: kutya, válaszok száma:12, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta sziszike1987 gazdi (Kira), 2012. February 25. #6980

nálunk is volt ilyen gond!!!amikor Kirus a jó minőségű tápját amit mellesleg májkrémmel vagy finom konzervel kevertem neki és nem akarta megenni hajlamos voltam elkövetni azt a hibát,hogy húst főztem neki!!!!de ez hiba volt!!!!ha a kutya éhes eszik!!!nem válogat!!!!én sosem adtam a kutyámnak maradékot de ez a pazarlás engem is idegesített nála!!ott a finom kaja mégsem eszi sok kóbor meg de szívesen megenné mondtam neki!!igen ám csak én hibáztam!!!ne sajnáld a kutyát nem fog éhen halni:)én már azt csinálom ha nem eszik elveszem előle és sajnálat ide vagy oda nincs aznap több kaja!!!ha állandóan étel van előtte sosem lesz jó étvágyú kutya!!!mondjuk én Kiránál azt vettem észre,hogy ha szaftos konzervel kevertem neki akkor szinte mindig ki kellett dobni!!!De ha aszpikos ilyen májkrém állagút kevertem hozzá neki mindet befalta:)!!sztem zavarta,hogy a táp elázik!!!!és hát a mozgás!!ha az ember belegondol egy sportoló sem csipeget és miért?mert a mozgással rengeteg energiát veszít amit pótolni kell!!vidd el 1-2 óra intenzív sétára minden nap meglásd az étvágya is jobb lesz:)

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. February 18. #6852

Nagyon rosszul csináljátok az etetést....

Pont ezért nem eszik, mert tudja, hogy bármit tesz, előbb utóbb lesz elé téve kaja.

A kutyák máshogyan működnek,gondolkodnak mint az emberek.

Én egész egyszerűen nem variálnám neki, hogy na mit eszik meg mit nem, elé raknám a sima tápot, ott hagynám, ha nem nyúl hozzá elvenném tőle és az nap nincs több kaja.

Más nap szintén.

Friss ivóvíz legyen mindig előtte, de ne kínálgassátok ilyen-olyan falatokkal.

A kutyáknál az evés nem úgy működik mint az embernél, hogy na ma vajon mit egyek,mihez van kedvem, vagy mit szeretek.

Ők ha éhesek, esznek, mert különben nem maradnak életben. Ha ehető dolog van előttük, azt megeszik, még akkor is, ha már aznap jól laktak, mert ki tudja mikor jutnak újra élelemhez.

Nem pontban minden nap 6kor repült a szájukba a sült galamb míg szabadon éltek a természetben, megdolgoztak minden alkalommal a kajáért, a falka vezér evett először, a maradékon osztozott a falka. Aki nem volt elég gyors, nem evett.

Válaszolta timcsu23 gazdi (Linda), 2012. February 18. #6851

A kérdező hozzászólása:

Tegnap este megkapta a reggeli maradékot plusz egy kevés húst apróra vágva. Majdnem mindet megette, de azért a száraztápnak a fele megint ott maradt. Én nem tudom mi van vele régen ennél többet evett.
Ma reggel megint kimértem neki a tápot, egy kis zöldséglevest locsoltam rá, meg vágtam bele húst.
Hozzá sem ért!!!!Elvittem sétálni, pedig ez már reggel 9 után volt....visszajöttünk és akkor is nagy nehezen fogott hozzá az evéshez. Még a felét sem ette meg, pedig rendesen jó illata van annak amit kap.....
Aztán elvettem előle, nem akartam etetgetni és bejöttem a házba. Aztán láttam hogy rá 5 percre megint visszament oda ahol a kajás tálja volt, és szaglászott, de én már nem vittem ki neki vissza az ételt...nem tudom jól tettem-e?
Egyébként nyalogatja a száját, szaglászik, nekem nem túnik étvágytalannak vagy betegnek.
Kölyökkorától fogva járunk sétálni 2x-3x egy nap..esténként elég messzire is. Játszunk hülyéskedünk vele, még ő az aki tegnap is séta közben elfáradt, lefeküdt és nem akart tovább menni
Kicsit be van esve a hasa is mióta keveset eszik...
Nem tudom mi lesz este....

Válaszolta Kriszti2 gazdi (Cila és Cirmi), 2012. February 17. #6849

Én azt tanácsolom hogy a házi kajához adjál tápot és növeld a tápot és egy idő után már simán is meg tudja enni. Én ezt hallotam valahol.

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. February 17. #6844

Mindenképpen szükséges a jó étvágyhoz az, hogy a kutya minden nap alaposan le legyen mozgatva.

Sok közös játék,séták, rohangálás, közös tanulás. Elég nagy már ahhoz, hogy elkezd pórázhoz szoktatni,tanítani néhány alap dologra.

Neked is akkor van igazán jó étvágyad, ha jó alaposan elfáradtál fizikailag és szellemileg is.

Válaszolta timcsu23 gazdi (Linda), 2012. February 17. #6842

A kérdező hozzászólása:

Hát köszönöm a tanácsokat, tegnap este megpróbálkoztunk még a hús rizs verzióval, de kievett belőle egy pár darab húst aztán leült elém szaglászta azsebeimet mert néha(tudom nem kellett volna) zsebből adtam neki nagyobb darab húsfalatkákat-szóval tegnap is várta de nem kapott semmit, pedig tegnap egész nap csak azt a csontot rágta meg azta pár darab húst este.
Ma reggel volt egy kis bableves maradék, benne szalonna darabkák egy-két karika kkolbász.Na mondom itt az idő mától rászoktatom a száraztápra is..
Ráöntöttem a kevés levest a tápra...meg is bolondult az illatától, alig birtam vele, leraktam elé, de gyorsan kikapta belőle a kolbászt meg a szalonnát aztán leült elém szaglászott...nnyüszitgetett, várta mit adok neki. De semmit nem adtam igy nagy nehezen megette a kajának majdnem a felét...ez nagy szó mert eddig a szárazat kiköpte.
Nem kapott sem csomntot sem semmit. Kicsit sajnálom mert látom hogy éheske...
De majd este megkapja amit meghagyott.Csaknem lesz nagyon éhes, úgy sajnálom amugy...de szerintem nem lenne az jó ha csak húst enne...meg ahogy irtam arra is ráunt mostanában.
Hát majd meglátjuk.....

Válaszolta szilvia7 gazdi (Simba), 2012. February 16. #6841

Nalunk is hasonlo problema volt.De semmi köze nem volt a falkasorrendhez stb.A reggeli kajajat gyakran ott hagyta, majd ra jöttünk hogy a mi kutyank csak egyszerüen beossza maganak a napi eledelet.Annyit evett mindig amennyire szükesege volt.Viszont ha nem evett semmit a kajabol akkor nem is kapott semi jutalmat vagy "különlegesseget" csakis kaja utan.
Ezt is megtanulta es ma mar mutatja hogy megevett mindent es varja a jutalmat erte

Szerintem ha nem sovany a kutyatok es egeszseges akkor nem kell belöle nagy dramat csinalni.De ne valtoztassatok gyakran az etelt.Legyen egy jo minösegü tapja es ha abbol evett azutan kapjon valami mast is,de elötte soha.
Ismerös ez a kezböl etetes is . Nalunk is ugy izlik a legjobban.

Válaszolta Szikra gazdi (Csoki), 2012. February 16. #6838

Nálunk ugyan ez a helyzet ! Sajnos azóta sem változott alig eszik pedig elvittük orvoshoz és nem volt semmi baja és nincs is csak ilyen típus !!! lehet nem nagyon lehet mit csinálni nekünk Orosz Fekete Terrier-ünk van és 36 kiló nem hízik tovább :( !!!

Válaszolta KinKin gazdi (Buci), 2012. February 16. #6830

Nalam is ez volt a problema.Ugyanazt csinaltuk.De egyszer lattam kutya pastetomot,kiprobaltuk,es egy falasra megette.Lehet hogy nalatok is ez lesz a megoldas.

Válaszolta KatkaGege gazdi (Joker), 2012. February 16. #6829

Szerintem az a baj, hogy mindig mást kap.. és megteheti , hogy válogasson. Ha nem eszi meg vedd el tőle.. majd ha 3 napja nem evett hidd el megfogja enni. Lehet,hogy kemény módszernek tartod és sajnálod majd a kutyát, de én ezt tenném, próbáld ki.

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. February 16. #6828

én nem adnék főtt kaját.

Nagytestű kutyáról lévén szó, nagyon nagyon fontos a jó táplálás.

Az, hogy válogat, tőletek függ.
Hagyjátok,hogy válogathasson. Nincs rendezve a falka sorrend, így ő eldönti, hogy mikor, mit óhajt csinálni.

A kutyák falka állatok,szükségük van vezetőkre, különben ilyen problémák lépnek fel mint nálatok is.

Nagyméretű kutyáknak való tápot válasszatok, pl happydog, eukanuba, hills, stb.
És zacskón írtak alapján napi 2szer etessétek, etetésnél pedig alkalmazzátok mindig a gesztus evést.

A gesztus evés hogyan- és miért-jét megtalálod az interneten.

Válaszolta timcsu23 gazdi (Linda), 2012. February 16. #6827

A kérdező hozzászólása:

jaj túl hosszú volt amit irtam...
szóval az állatorvos tanácsára apukám tud szerezni jó áron sertéscombokat, és azt szoktuk neki megfőzni kevés rizzsel, tésztával vagy krumplival.Eleinte imádta de most már ezt se nagyon akarja enni.
Már csak kétszer kap enni egy nap reggel 9 körül és este 6kor.
DE kb egy hónapja reggel szinte semmit nem akar enni. Ma sem nyúlt hozzá a kajájához pedig a széklete is normális. Sokat foglalkozunk vele, mozog eleget. Végülis most adtam neki egy csontot ami megvolt főzve, volt rajta hús is.
Na ezt sem utasitsa vissza soha.Egész nap aggódok hogy tuti éhes és mit adhatnék neki. Nem sovány de nem akarom hogy valami baja legyen. Mit csinálhatunk rosszul?Lusta megrágni a száraztápot, inkább éhezik. Egy időben arra is rászokott hogy etetni kellett kézből....Este még jobban megeszi amit kap de mindig hagy belőle....Nem tudom mit kellene kitalálni...