‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte ganderb gazdi (Csipi), 2012. February 27. #1189

Inkontinencia

8 éves kan dobi, aki most nagyon szerelmes, úgy nézz ki, hogy inkontinenciában szenved. (van mellette egy ivartalanított szuka kutyus is aki nem igazán veszi jó néven az udvarlási rohamokat.) esetleg volt már valakinek ilyen tapasztalata? vajon ez már az öregedés jele; esetleg csak a tüzelés időszakában fordul elő?

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. February 29. #7026

Merre laktok?
Leginkább én a népszigeteki sulit ajánlanám, különösen jók terápiás , problémás helyzetekben.

Nekik van meg leginkább az a szakmai háttér, a viselkedéskutatás, az ösztönkezelés, ami szükséges ahhoz, hogy mielőbb rendbe jöjjön a kutyátok.

Ők Bp-en a 4. kerületben találhatóak meg, Újpest Városkapunál az összekötő hídon besétálva a népszigetre található a suli.

Válaszolta ganderb gazdi (Csipi), 2012. February 29. #7024

A kérdező hozzászólása:

köszönöm a jó tanácsot.
Igazad lehet, mert le volt "alázva" a kutyus rendesen, valószinüleg az epilepsziája is emiatt alakult ki. Az biztos ennyire békés, meghunyászkodó kutyával én még nem találkoztam.
a terápiával kapcsolatban: nincs valami ajánlatod a "jó"kutyasulit illetően? (címe, elérhetősége)
Mégegyszer köszönöm a törödést.

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. February 29. #7022

Aha, akkor figyelj, azt mondanám, hogy biztonság kedvéért nézessétek át egy dokival. A bántalmazás miatt lehet idegrendszeri oka is ennek, amin egy habilitációs terápia egy jó suliban rengeteget segít.

A bántalmazott kutyáknál sokszor találkozunk szorongásos tünetekkel, sokszor a bepisiléssel is, ami hosszú távon okozhat belső szervi megbetegedéseket, szimplán a folyamatos stressz miatt ami a rossz berögződések miatt kínozza.

Egy alapos vizsgálattal és egy röntgennel gyorsan kideríthető, hogy belső szervi probléma okozza a tünetet, vagy szimpla lelki gátlás, mind a kettőre van megoldás.

Válaszolta ganderb gazdi (Csipi), 2012. February 28. #7015

A kérdező hozzászólása:

no erre nem tudok válaszolni, a dobit befogadtuk tavaly, így nem tudjuk az előzményeket (igen sanyarú sorsa volt.) az biztos tavaly nyáron, ősszel, télen, nem voltak ilyen gondok vele. Már olyan rémhíreket is hallottam, hogy prosztata gondok lehetnek vagy még rosszabb; ami nyomja a hólyagot.

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. February 28. #7013

csak tüzelési időszakban,most jelentkezett ez a tünet, vagy előzőleg is volt már hasonló probléma?