‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Tinus9 gazdi (Lili), 2012. March 05. #1199

Nagykutya, kismacska?

Lili kutyám már 2 éves. a macskákhoz nem szokott hozzá, viszont lesz egy kiscicánk a tavasz végén. a cica kinti lesz, lilike meg benti kutya. nem lesznek mindig együtt. megfogják egymást szeretni? hogy szoktassuk össze őket? amikor lilivel sétálunk, és meglát egy macskát, akkor majd elránt minket. néha ugat is. az udvarunkba van egy régi disznóól, és ott egyszer lili észrevette hogy egy vörös macska ,,beköltözött" oda. azóta, mióta kiengedjük, egyből odarohan (de már elkergette).

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta debi09 gazdi (Bessy), 2012. March 18. #7274

Nekem az az ötletem hogy a cicát és a kutyát is dörgöljétek meg két külön rongydarabbal,aztán amivel a cicát dörgöltétek szagoltassátok meg a kutyával a kutyáét pedig a cicával.Ha az előbbi ajánlat nem segítene akkor azt tudom még ajánlani hogyha van a lakásban valami üveg-vagy átlátszó ajtó akkor tegyétek azt hogy a kutyát az egyik felére a cicát a másik felére rakjátok és ha ez bevált néhány nap vagy esetleg néhány hét múlva össze is szoknak!!!!!!
Ha bevált kérlek írj.

Válaszolta Bikfic gazdi (Bikfic), 2012. March 06. #7086

Hát, nem tudom mennyit tudok vele segíteni, de mi is így jártunk. Bikfic soha nem volt jóban a macskákkal, de aztán jött Alfi, (az utcára dobták ki, onnan fogadtuk be) szintén nem rajongott a kutyákért.
Szóval mi úgy csináltuk, hogy Bikficet pórázra fogtuk, Alfit pedig kézben és csak messziről, majd közelebbről megmutattuk Bikficnek. Aztán megszokták egymást.
Talán csak beletelik egy kis időbe míg megszeretik egymást

Válaszolta kutyacsapat gazdi (Kormi), 2012. March 06. #7084

A macskát vigyétek be vagy a kutyát ki és akkor talán megismerkednek idővel. ha morog a kutya vagy fújtat amacska akkor nem akar(nak) megismerkedni.