‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte chikoo gazdi (Geszt), 2012. March 08. #1210

Bolha...

Geszt és cikk szőrében nemrég vettem észre a bolhapiszkokat. és hát egyre többet is vakaróztak. szerintem bolhásak. azt szeretném megkérdezni, hogy hol kaphatták el? más kutyákkal nem érintkeznek, a macskák és egyéb kis állatok messziről el kerülik az udvart miattuk. melyik bolha irtó szert ajánljátok? ezek után hogy lehetne megelőzni hogy újra visszajöjjön a bloha? milyen bolhariasztót ajálanátok? (folytatom hozzászólásban)

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Valimami gazdi (Dominika), 2012. March 10. #7177

Sziasztok!
Én tavaly tavasszal vettem a Freshben ultrahangos bolha-kullancs riasztót a kutyáknak, igaz 5000 Ft/db, de egy évig jó. Csak arra kell figyelni, ne fürödjön benne, meg én időnként meghallgatom, működik-e, nehogy kimerüljön az elem. Azért örültem neki, mert nem vegyszeres, mint a nyakörvek, így nem kerül vegyszer a kisunokáim kezére, mert állandóan simogatják a kutyákat. Eddig bevált.

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. March 08. #7156

na akkor első a bolha:

Elég ha a környéketeken járt kóbor kutya, vagy volt bolhás fertőzés, átkerülhet könnyedén rájuk. Akár ti is bevihetitek hozzájuk ruhán.

A hasznos kellékek ilyenkor:
-bolha fésű (kb 200ft)
- olyan permetezhető vegyszer mely meleg vérűekre hatástalan,de minden más rovart elpusztít pl Insectiside, biokill
- bolha írtó sampon
- Advantix spot-on csepp

Bolha fésűvel alaposan fésüld át mindkét kutyát, majd a fésűt permetezd le a 2. pontba illő szerrel. Az összes olyan fekhelyet, kuckót, házat, helyet ahol a kutyák megfordulnak, kezeljetek le permetezőszerrel.

A kutyákat alaposan fürdessétek át bolhaírtó samponnal a flakonon lévő utasítás szerint 2x egymás utáni nap!

Alapos fésülés ismét bolhafésűvel, majd Spot on csepp a tasakon lévő utasítás szerint.

Ti esetetekben azért írom csak az Advantixet mert ez kezelésnek ÉS megelőzésnek is jó!

Kullancs ellen szintúgy ez a csepp nyújt védelmet!

Kullancsot kizárólag csipesszel,kanállal vegyetek ki előírás szerint óra járásával ellentétes irányban csavarva! NE öntsetek se olajat, se citromlevet semmi mást rájuk amit a hagyományok szoktak mondani, mert amint a kullancs nem kap levegőt, vissza engedi a kiszívott vért a gazdatestbe, ha fertőzött a kullancs így hatalmas nagy galibát okozva ezzel.

Válaszolta chikoo gazdi (Geszt), 2012. March 08. #7151

A kérdező hozzászólása:

És a másik a kullancs. Rengeteg van, és nagyon félek, hogy egyszer egy fertőzött példány megy bele kutyusainkba. Cikkben nem igen szokott lenni, de Gesztben bizony van hogy több is van...Sürgősen kéne egy megoldás, mert hamarosan újra előjönnek... Minél előbb kivesszük belőlük, de ez mégsem megoldás. Pedig legtöbbször még az udvart sem hagyja el a kutya és úgy is belemegy. Kullancs ellen milyen szer az ami szerintetek hatásos?
Köszi a válaszokat!