‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2012. March 11. #1219

Hiaztis kutya?!

Zserbó annyira várja a sétálásokat, hogy ha meglátja, hogy a pórázhoz megyek, ugatni kezd, és nem lehet leállítani. próbáltam, hogy letettem a pórázt, megvártam míg csönd lesz, de amint lehajoltam újra ugat. be sem áll a szája, ha pórázt lát, és ez nagyon zavaró. mit csináljak?

kategória: kutya, válaszok száma:9, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. March 18. #7278

Klikker segítségével jutalmazz rá a nyugodt magatartásra.

Vedd elő a pórázt, rakd le ,állj mellé, ültesd a kutyát klikkerrel, amit már tudtok, gyakoroljatok, rád figyeljen.

Úrrá kell lennie a feszültségén, de mivel ismeri már a klikkert, így könyebb dolgod van a figyelmét magadra terelni, és nem a pórázra.

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. March 15. #7232

Füles, plusz ha van kedvetek, járj utána a klikkeres tanítás elvének, hasznos volna nagyon kicsit klikker segítségével tréningeznetek.

http://www.klikker.hu
Könnyű elsajátítani a használatát, csak az alapozásra figyelj oda, ne lépj hamar tovább a második lépésre, ha az első még nem megy maradéktalanul.

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. March 12. #7203

Ja borzasztóan érthetsz hozzájuk ha szaporító vagy... :D :D

Válaszolta VKevin gazdi (Rico), 2012. March 12. #7197

Szia.Az én kutyám elég nyugalmas és még ilyen problémánk soha nem volt.De én értek a kutyákhoz és azt javaslom,hogy többször kevesebb időre vidd le sétálni és ott lenn abba a 15-20 percbe intenzíven sétálj vele.Ez jót tesz neked és a kutyádnak is.Lehet,hogy nagyon várja a sétát,de amikor sokadszorra megy le és lent el is fárad akkor egy bizonyos idő után nem fog annyira sietni.Ha ez a módszer viszont nagyon megtetszik neki, akkor meg kell neki azt a parancsot tanítani hogy ül,és addig a pórázt ne rakd rá amíg ki nem várja türelmesen azt az időt amíg rajta nem lesz!

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. March 11. #7192

kitartóbban azt amit eddig. Vedd elő, ne törődj vele amíg pörög, rakd le a pórázt, akár a földre,bárhová, majd tedd a dolgod. Ne foglalkozz a kutyával, ne szólj hozzá. ha megnyugodott, dicsérd meg, akár falattal is.

naponta többször vedd elő a pórázt, majd csak akkor jutalmazd, ha lenyugodott, de ne állj előtte a pórázzal a kezedben várva mi történik, mert akkor te adod fel előbb, nem ő.

vedd elő , sétálgass a kezedben a pórázzal, rakd le máshová mint ahol a helye van, ahol akár szem előtt is van a kutyának, és addig ne vegyél tudomást róla, míg pörög.

kitartás és gyakorlás nélkül nem működik semmi.