‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Kajla09 gazdi (Kajla), 2012. March 15. #1226

Lehet, hogy vemhes? mi mástól lehet?

Ma vettem észre, hogy az a hátulsó két emlőjénél meg van duzzadva, mint egy olyan kutyának akik kölykezik. de csak a hátulsó kettőnél. viszont az utolsó tüzelése már jóval régebben volt mint 2 hónap, és nem szokott más kutyákkal találkozni, szóval nem lehet az. bár az utóbbi időben úgy nézett ki mint aki felszedett pár kilót magára a télen. lehetséges, hogy mégis vemhes? vagy mi mástól lenne egy kicsit megereszkedve ott a hasa? nem szeretnék kiskutyákat, mert ugyan aranyosak, de csak a "gond" lenne belőle. :-s

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Kajla09 gazdi (Kajla), 2012. March 15. #7241

A kérdező hozzászólása:

Értem. Köszönöm! :-)

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. March 15. #7240

Álvemhes.
Először az utolsó két pár emlő dagad meg, utána a többi. fordulj állatorvoshoz mielőbb, ő ír neki gyógyszert, valamint jegeld a melleit, csökkentsd a kaja adagot felére, vedd el a játékokat, és ne szeretgessétek addig.

Válaszolta Kajla09 gazdi (Kajla), 2012. March 15. #7239

A kérdező hozzászólása:

Értem. Ezzel csak az a gond, hogy most nem tüzelt. Meg hogyha vemhes/álvemhes lenne, akkor az összes emlője megdagadna. Vagy rosszul tudom? Szóval lehet, hogy valami más. Eszembe jutott még, hogy esetleg sérv, de az meg fájna neki. De ránézésre semmi baja a kutyusnak, ugyanúgy játszik és ugrándozik, mint máskor.

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2012. March 15. #7238

Lehet,hogy álvemhes.Az ásvemhesség sok szuka kutyánál előfordul és úgy reagál a szervezet mintha tényleg vemhes lenne.A tejtermelés is beindulhat.Ez nem jó,mert megduzzadnak az emlők,begyulladnak és fájdalmas.Állatorvos kell fordulni,ő ad rá injekciót.De előbb meg kell vizsgálni,hogy ténylegesen ez e a probléma.Az álvemhesség minden tüzelés után előjöhet,és megnő az emlődaganat kockázata.Ivartalanítani kellene.