‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte nagybius gazdi (Beni), 2012. April 10. #1295

Mikortól lehet nyírni az angol cocker spánieleket?

Beni a spánielem még csak egy hónapos de gyorsan nő ugyhogy minnél előbb jó lenne megtudni hogy mikortól lehet megnyírni?

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+6

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok beküldés ideje szerint

Válaszolta Lilkababa gazdi (Lilike), 2012. April 10. #7564

Szerintem ő még nagyon pici ehhez én várnék vele 8-10 hónapos koráig

Válaszolta Spániel gazdi (Zsömi), 2012. April 12. #7598

Még várj vele 1 éves korában érdemes elvinni mikor már kezd nőni a rendes szőrzet és nem kölyök szőre van.De mikor észre veszed hogy kezd nőni a rendes szőr és hullik ki a másik vagyis cserélődik kezd el fésülgetni mert egy spániel szőre könnyen gubancos lesz.

Válaszolta Bálint_Reni gazdi (Picurkánk), 2012. April 11. #7591

Úristen!! Egy hónapos kutyának a szőrét ne trimmeltesd!!! Sőt kb felnőtt koráig nem is szabad, tönkremegy a bundája. Fürdetni sem szabad még ilyen picin, várj vele míg nagyobb lesz.

Válaszolta chikoo gazdi (Geszt), 2012. April 11. #7594

Várj nyírással kb 9 hónapos, 1 éves koráig.
Trimmelni is ráér akkor. Érdemes elvinni egy jó kutyakozmetikushoz.
Természetesen addig is ápold a szőrét, fésüld rendszeresen. Ha valami gubanc van benne bontófésűvel szedd szét, ha nem megy ollóval vágd le. De vigyázz nehogy megsértsd a bőrét.

Válaszolta Korina gazdi (Prutyi), 2012. April 11. #7578

A trimmelést szakemberek csinálják. Ezt tanulni lehet tőlük. Ha elviszitek oda, mert nagy a szőre úgy is megtanítanak. A végtagokat és esetleg a fülek meg az áll alját célszerű kb. négyhavonta redbe hozatni.