‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2012. April 19. #1335

Terrorizálja

Sziasztok!- a kiskutyám jojo snoopy-t egyfolytában terrorizálja,úgy,hogy ráugrik,morog az evésnél,és a hátsó lábát megragadja és úgy húzza.szegény snoopy-t ez már nagyon idegesíti.
mit tehetnék ez ellen?

kategória: kutya, válaszok száma:7, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta aprilkaelblinger gazdi (Fülöp), 2012. April 20. #7752

több oka lehet annak,hogy fél a kutyád.

genetikai okok,ami annyit jelent,hogy a drágalátos szaporító nem veszi észre/nem akarja észre venni,hogy a kutyája félős,és így hoz le almokat,és kölykök öröklik ezt a viselkedés formát.

a gazdi helytelen viselkedése.
sokszor megpróbáljuk őket megvédeni mikor félelem jeleit észleljük rajtuk.(kiskutyákat felkapjuk,nagykutyákat a pórázzal próbáljuk ill. simogatással nyugtatgatni)ezek viszont erősen kontraproduktív hatásúak
a kutyák ezeket mind dicséretnek veszik.ezzel csak megerősítjük a kutyákban azt az érzést hogy "félni kell" .

illetve lehetnek még olyan okok amiket negatív tapasztalat alapján szereztek.

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. April 20. #7750

... csodálatos lény a kutya: egy nap alatt képes teljesen megváltozni!

Válaszolta aprilkaelblinger gazdi (Fülöp), 2012. April 19. #7742

Már az is elég nagy gond,hogy félős.
Mitől fél?
Tőled?Más emberektől? Kutyáktól? Autóktól?

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. April 19. #7739

Etetésnél egyenek egymástól távol, hogy ne zavarják egymást. Ezek ilyen rangsobreli erőfitoktatások, melyek ellen az idősebb kutya esetleg azért nem tesz semmit, mert még mindig kölyöknek tekinti az egyébként már 9 hónapos kiskutyádat. Ám ezeket a dolgokat a kutyáknak illik finomabban intézni (nálunk is vannak problémák ezen a téren), szólj rá a kutyádra, ha nem hallgat rád, akkor - ha Snoopy nem retteg a palacktól - dobj közvetlenül Jojo mellé egy fél literes műanyag palackot, melyet félig-háromnegyedig töltöttél kaviccsal. Akkor a leghatásosabb, ha akkor szólsz rá, mikor még csak készül a rosszaságra.