‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Timcsii gazdi (Kelly), 2012. April 20. #1337

Van egy egy éves szuka kutyám,januárban tüzelt először ,és most észrevettem hogy beduzzadtak a bimbói,és gennyes váladék van 2-n is..hogy ez miért lehet ? :s

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. April 21. #7763

Hát... nekünk elmúlt magától.
Ez az állapot lelkileg is megviseli a szukákat, és ezt az állapotot a túl sok babusgatás elvileg erősíti, úgyhogy ezt el kell kerülni. Nem teljes szeretetmegvonásról beszélek, csak egy kis ideiglenes visszafogottságról.
Ha erős a tejtermelése és/vagy komoly lelki/viselkedésbeni változásokat (pl depi, az említett plüssbabusgatás, a plüssök kölyökként való védelmezése), akkor érdemes orvoshoz vinni, mert tudnak vele mit kezdeni. Segít, ha lefoglalod, pl belekezdtek valami új trükk tanulásába, egy kicsit többet játszotok, hosszú sétákat tesztek, meg ilyesmi.
Az orvost mindenképp érdemes lenne felkeresned, az ivartalanítás céljából, mivel, aki egyszer már volt álvemhes, az onnantól akár mindig lehez az, ami fokozottan növeli a rákos megbetegedés valószínűségét, ráadásul, ha súlyos az álvemhessék, akkor komoly lelki teher a kutyának, s kellemetlenség a gazdának is.

Válaszolta Timcsii gazdi (Kelly), 2012. April 21. #7762

A kérdező hozzászólása:

ez elmúlik magától? mennyi ideig tart ez az állapot? vagy a biztonság kedvéért mutassam meg a dokinak ?

Válaszolta Timcsii gazdi (Kelly), 2012. April 21. #7761

A kérdező hozzászólása:

nincs kifejezetten kedvenc játéka,de 2 az amire mindig odafigyel,ha nincsenek meg,megkeresi őket,és játszik velük.

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. April 20. #7746

A kutyád álvemhes.
Ha befedezték volna, akkor kb mostanában születnének a kiskutyái, és az ő szervezete - bár nem fedezték be, nincsenek kiskutyik - úgy viselkedik, mintha anya lenne. Elég gyakori jelenség. Úgy is viselkedik, mintha kiskutyái lennének? Pl babusgatja a játékait?
A bimbóira lehet nedves ruhát tenni, hogy hűtse őket, de nem szabad nyomkodni, mert az serkenti a termelést.Az ilyen céltalan tejtermelés gyulladásba hozza a bimbót, ami a rák lehetőségét növeli - ha nem jártok kiállításra, nem akartok kiskutyát, ivartalanítsátok, mivel ezek szerint hajlamos az álvemhességre.