‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte tamasviolaeszter gazdi (Tapmancs), 2012. April 23. #1346

A pacsi megtanítása

Tapi szeret tanulni, szívesen csinálja, csak egy a baj, néha ugrál ültetés ill. lábszlalom alatt. most a pacsit szeretnem megtanítani. a 101 kutyatrükk c. könyv szerint próbáltuk, de nem vált be. legyetek szívesek, írjatok le, hogy ti hogy tanítottátok meg ezt a trükköt! a válaszokat előre is köszönöm.

kategória: kutya, válaszok száma:7, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok beküldés ideje szerint

Válaszolta szilvia7 gazdi (Simba), 2012. April 23. #7789

Probald közben kicsit megbökni a labat,hatha ugy megemeli
Vagy fogj vele közben kezet,majd jutalmazd.
Kezet fogsz majd rögtön jutalom.Ezt egy parszor ismetelni,majd probald ki idönkent hogy ad-e magatol pacsit.

Válaszolta szilvia7 gazdi (Simba), 2012. April 23. #7785

Probald ki ha egy kis karika virslit raksz a tenyeredbe,majd mutasd neki,ha el akarja venni akkor zard össze a tenyered.Ö valoszinü probalja kivenni,ha veletlen racsap a kezedre a mancsaval akkor add oda neki es örülj neki
Naponta probald meg többször,de ne eröltesd soha.

Válaszolta duccio gazdi (Boglár), 2012. April 26. #7821

TÜRELEM! Egyébként tényleg nincs jobb módszer annál, minthogy a tenyeredbe teszel néhány illatos jutalomfalatot, megmutatod neki hogy ott van, zárd be a tenyered, és fordítsd lefelé. Majd várj szépen a megfelelő reakcióra. Pontosabban, hogy a mancsával megérintse a kezed. Még azt is megteheted, hogyha az orrával akarja a kezed megbökni, büntetésképpen hátra teszed a kezed. Arra figyelj, hogy ne tartsd nagyon lent a kezed, de ne is az orra előtt közvetlenül, kb. félúton, mellkas magasságba, vagy egy kevéssel lejjebb, és mindig pont azzal a lábával szembe, amelyiktől a pacsit várod.
Még egy javaslat, ha látod rajta, hogy be van egy kissé pörögve, labdázzatok, vagy fussatok egy kört, mielőtt hozzáláttok a munkához.
Remélem, érthetően fogalmaztam, és tudtam segíteni.
Sok sikert!

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. April 23. #7790

Csincsinek sem ment a 101 kutyatrükk módszerével, ugyanez volt a probléma, csak az orrával böködte a kezem, eszébe nem jutott volna a lábát használni (azóta már tudjuk a pacsit mindkét lábbal ). Mi úgy csináltuk, hogy ugye leültettem magam elé, én pedig előtte álltam. Látványosan nyújtottam neki a bal kezemet, és közben kiadtam a pacsi vezényszót. Kicsit vártam, és ha csak meredt rám (és többnyire ezt tette), beletettem a bal mancsát a kezembe, és ment a jutifalat. Ezzel a módszerrel egy hét alatt megtanultuk mindkét mancsra a dolgot, napi pár perc foglalkozással. Fontos, hogy a vezényszavakon kívül egy mukkot se szólj, az egészet csináld nyugodtan és széles mozdulatokkal. Az első néhány alkalomkor szinte rögtön teheted a mancsát a kezedbe, mondjuk a 3. napon már próbálj meg kicsit várni, hátha. A másik láb tanítása előtt várj egy hetet, miután az egyikkel már stabilan megy, hogy nehogy összezavard, de utána a másik lábra megtanítani két nap kb. (első lábra meg mondjuk 5 nap, de kinek mennyi - nem azért, mert mondjuk nem elég okos, pl Csincsinél az volt a baj, hogy el nem tudott képzelni akkora kegyet, hogy ő a mancsát rámtehesse xD).

Válaszolta tamasviolaeszter gazdi (Tapmancs), 2012. April 23. #7788

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm a gyors válaszokat!
Simba, eleinte így próbáltuk, de Tap' inkább az orrát használja. Zserbó, nekünk ez elég nehezen megy, mar ezt is próbáltuk....De persze addig próbáljuk, míg egyszer sikerül.