‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte tamasviolaeszter gazdi (Tapmancs), 2012. April 23. #1346

A pacsi megtanítása

Tapi szeret tanulni, szívesen csinálja, csak egy a baj, néha ugrál ültetés ill. lábszlalom alatt. most a pacsit szeretnem megtanítani. a 101 kutyatrükk c. könyv szerint próbáltuk, de nem vált be. legyetek szívesek, írjatok le, hogy ti hogy tanítottátok meg ezt a trükköt! a válaszokat előre is köszönöm.

kategória: kutya, válaszok száma:7, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta duccio gazdi (Boglár), 2012. April 26. #7821

TÜRELEM! Egyébként tényleg nincs jobb módszer annál, minthogy a tenyeredbe teszel néhány illatos jutalomfalatot, megmutatod neki hogy ott van, zárd be a tenyered, és fordítsd lefelé. Majd várj szépen a megfelelő reakcióra. Pontosabban, hogy a mancsával megérintse a kezed. Még azt is megteheted, hogyha az orrával akarja a kezed megbökni, büntetésképpen hátra teszed a kezed. Arra figyelj, hogy ne tartsd nagyon lent a kezed, de ne is az orra előtt közvetlenül, kb. félúton, mellkas magasságba, vagy egy kevéssel lejjebb, és mindig pont azzal a lábával szembe, amelyiktől a pacsit várod.
Még egy javaslat, ha látod rajta, hogy be van egy kissé pörögve, labdázzatok, vagy fussatok egy kört, mielőtt hozzáláttok a munkához.
Remélem, érthetően fogalmaztam, és tudtam segíteni.
Sok sikert!

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. April 23. #7790

Csincsinek sem ment a 101 kutyatrükk módszerével, ugyanez volt a probléma, csak az orrával böködte a kezem, eszébe nem jutott volna a lábát használni (azóta már tudjuk a pacsit mindkét lábbal ). Mi úgy csináltuk, hogy ugye leültettem magam elé, én pedig előtte álltam. Látványosan nyújtottam neki a bal kezemet, és közben kiadtam a pacsi vezényszót. Kicsit vártam, és ha csak meredt rám (és többnyire ezt tette), beletettem a bal mancsát a kezembe, és ment a jutifalat. Ezzel a módszerrel egy hét alatt megtanultuk mindkét mancsra a dolgot, napi pár perc foglalkozással. Fontos, hogy a vezényszavakon kívül egy mukkot se szólj, az egészet csináld nyugodtan és széles mozdulatokkal. Az első néhány alkalomkor szinte rögtön teheted a mancsát a kezedbe, mondjuk a 3. napon már próbálj meg kicsit várni, hátha. A másik láb tanítása előtt várj egy hetet, miután az egyikkel már stabilan megy, hogy nehogy összezavard, de utána a másik lábra megtanítani két nap kb. (első lábra meg mondjuk 5 nap, de kinek mennyi - nem azért, mert mondjuk nem elég okos, pl Csincsinél az volt a baj, hogy el nem tudott képzelni akkora kegyet, hogy ő a mancsát rámtehesse xD).

Válaszolta szilvia7 gazdi (Simba), 2012. April 23. #7789

Probald közben kicsit megbökni a labat,hatha ugy megemeli
Vagy fogj vele közben kezet,majd jutalmazd.
Kezet fogsz majd rögtön jutalom.Ezt egy parszor ismetelni,majd probald ki idönkent hogy ad-e magatol pacsit.

Válaszolta tamasviolaeszter gazdi (Tapmancs), 2012. April 23. #7788

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm a gyors válaszokat!
Simba, eleinte így próbáltuk, de Tap' inkább az orrát használja. Zserbó, nekünk ez elég nehezen megy, mar ezt is próbáltuk....De persze addig próbáljuk, míg egyszer sikerül.

Válaszolta szilvia7 gazdi (Simba), 2012. April 23. #7785

Probald ki ha egy kis karika virslit raksz a tenyeredbe,majd mutasd neki,ha el akarja venni akkor zard össze a tenyered.Ö valoszinü probalja kivenni,ha veletlen racsap a kezedre a mancsaval akkor add oda neki es örülj neki
Naponta probald meg többször,de ne eröltesd soha.