‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte bimbóka gazdi (pöfi), 2012. May 06. #1386

Mit csináljak a kis bischon havagneem harap mindenkit lányt fiut mindenkit léci irjátok meg hogy mit csináljak vele a nemszabad nem hat rá. köszönettel csenge

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. May 07. #7990

Ha 11 hónapos most, akkor ez azt jelenti, hogy kb 9 hónapja harapdál titeket? Vagy csak most kezdte? Egyáltalán, harapdál, vagy harap? (tudom, hogy harap szót használtál a kérdésedben, de az össz megfogalmazásod számomra nem egyértelmű). Azért kérdezem, mert a túlzottan erős, játékos harapdálás (rágcsálás), és a konkrét harapás/marás/erős ráfogás szerintem nem egy kategória, s másképp kell kezelni. Bár, mivel egy 11 hónapos kutyáról van szó, elvileg a harapdálást már kinőtte, úgyhogy:
A kutyát jobb, ha az ember nem üti meg. Régebben én is elkövettem ezt egyszer-kétszet, de fontos tudni, hogy egy agresszív vagy félős kutyánál ez nem kívánatos. Nem jó, ha fél a gazda kezétől. Növelheti a harapást is, akár a gazda felé. Valójában, hatásosabb, ha ilyenkor nagyon, nagyon csúnyán rászólsz, és AZTÁN (büntetem majd összeszidom sorrend téves) megragadod a kis grabancát, és lenyomod a földre, hogy az oldalát-hasát mutassa. Fel kell készülni, hha ilyen még nem történt vele, akkor iszonyat hisztit fog csapni, visítással, karmolással, harapási kísérlettel, de ez nem fáj neki. Addig kell tartani, míg meg nem nyugszik, el nem lazul minden izma. Utána el lehet engedni, de ha megpróbál felállni, vissza kell nyomni. Az a jó, ha fel tudsz mellőle kelni, s csak kedves engedélyeddel áll talpra. Ehhez türelem kell, de hatásosabb, mint a pofozkodás, a kutya számára ez a büntetések büntetése, a tekintélyedet pedig hatványozottan növeli.
Nálunk ez a bevált módszer az agresszió/idegroham leküzdéséhez.

Válaszolta megyerizsuzsanna gazdi (Rex), 2012. May 07. #7985

szerintem vagy szájkosár kell mikor viszed sétálni vagy felemeled a hangod és ugy szidod le ha ugy se halgat rád picit üss a valagára!! nekem be vált h picit ütötem a valagára.

Válaszolta Lilkababa gazdi (Lilike), 2012. May 06. #7979

Ha nincs megtanítva,h mit jelent ,h nem szabad nem is fog hallgatni rá :( mi nálunk is voltak ilyen problémák az elején ,de mi határozott ráparancsolással elértük ,h ne harapdosson,az első 2 alkalommal kijelentem csak picit,pont a harapás követően megkopogtattam a fejét és megszidtam.....ne ércs félre,nem arra buzdítlak,h báncsad a kutyádat....mert én sem vaok ennek a híve......