‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Giniras gazdi (Delinke), 2012. May 26. #1448

étkezési tanácsok

Csincsi nem eszi meg a tápot, ő maga nagyon aktív, s betegesen sovány. hízókúrára akarom fogni, s ezért a eukanuba puppy táphoz tesco konzerv tápot keverek, s így rendesen eszik, 10 kilós, kb 1 kg-ot biztos híznia kéne. sztetek mennyi tápot kapjon, s megfelelő kenőanyag-e a tesco konzerv?
delinke túlsúlyos, kb 1,5 kg-ot fogynia kéne, szerintetek ő mennyi tápot kapjon?

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta szilvia7 gazdi (Simba), 2012. May 26. #8219

Hat ha a tapot csak konzervel eszi meg akkor meg kiegeszitönek kaja utan kaphat par finomsagot.(mint jutalom ha megeszi a napi adagot )Ha szereti a tonhalat azt is probalhatsz a tapra rakni.Ettöl szep lesz a szöre es a böre is.Vagy hetente 1-2 fött tojast,fött csirkehust börrel együtt,probald ki hogy mit szeret es mi az amit a penztarca naponta enged.
A zsirosabb husfelek jobban hizlalnak mint a tiszta izomhus.Ha szereti a turot,joghurtot azt is kaphat kis buzakorpaval keverve.
Rengeteg egeszseges modszere van a felhizlalasnak.
Nalunk is volt mar 2 eve ez a problema egy virusos betegseg utan Simba szinte összesett,csak csont es bör-ször volt.
( szinte egy hetig ment a hasa es hanyt)
Majd 3-4 honapig tartott meg visszanyerte a rendes sulyat.Akkoriban minden este kapott a tap melle egy jo nagy darab fött hust vagy majat,disznofület ragcsalni.

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. May 26. #8215

A kérdező hozzászólása:

Ó, én az 1-2 kilót csak próbáltam a standard szerint belőni. Csincsi magassága szépen a mudi standardján belül van, s olyan 10 kilós (bár remélem, azóta, mióta pontos mérlegen lemértem, hízott már kicsit), s a standard a szukáknál 12 kg-ot ír felső határnak, gondoltam, ha abba még benne vagyunk, az a jó. Érdekes, a törzse jól izmolt és elviselhetően sovány, de a fara... a fara mintha szó szerint csont és bőr lenne, a farka egy mély lyukból nő ki... a nyaka szintúgy, csak bőr és légcső, nyelőcső. Magam is gondolkoztam rajta, hogy mennyit akarjunk hízni, gondoltam, 1 kg kezdésnek, ha sikerül (mert nem könnyű, nagy belső lánggal ég Csincsi), akkor megnézem, tapintásra mennyire horrorisztikus a helyzet. Szóval tulajdonképpen, még nincs konkrét elképzelésem arról, mennyit kéne neki híznia.
A húsdarabbal az a baj, hogy a kis rafkós csajszi gondosan kitúrja mellőle a tápot, s olyan profi, hogy a nagyon apróra vágott húsnál is alig eszik egy-két szem tápot, viszint az egész szoba tele lesz vele. A májkrém meg nem elég jó neki. Tudom, mondják, hogyha otthagyja a kaját, vegyük el előle, s kapja meg másnap. Ám ő ilyenkor csak csipeget, valószínűleg pontosan annyit, amennyi feltétlenül szükséges. Konzervvel meg megeszi amit elé rakok.

Válaszolta szilvia7 gazdi (Simba), 2012. May 26. #8214

Ja,most olvastam hogy 1 kg kell hiznia.Mar azt hittem betegesen sovany.
En abbol sem csinalnek igazan nagy ügyet.Ha jo kondiban van 1-2 kilo ide-oda nem sokat szamit.
Az enyeim telen 1-2 kilot mindig hiznak(pedig akkor is sokat mozognak) nyaron ezt mindig leadjak.Föleg a nagy melegben.

Válaszolta szilvia7 gazdi (Simba), 2012. May 26. #8213

En a Tescos konzervet elhagynam.(Bar nezd meg a pontos összetetelet,de nem tul jo minöseg)Helyette inkabb friss hust adnek.Pl.fött majat,daralthust,majkremet a tapra keverve.Az legalabb 100% hus es nem csak mellektermek.(Jo kaloriabomba a külömbözö szaritott dolgok.pl disznofül,bel)
A tapbol szerintem eleg lenne egy magasabb feherjetartalmu felnött tap.
Mennyit kellene hiznia?
Az aktivitasat is lehet fokozatosan csökkenteni.Olyan dolgokkal farasztani ahol nem tul sokat fut,mozog,de elfarad pl.nyomkereses.Es minden "agyi munka".

Fogyasnal meg enek az ellentete.Kevesebb kaloria,(viszont a tap minösegeazert jo legyen) kicsit több mozgas.1,5 kilo nem sok,könnyen leadjak egy egyszerü hasmenesnel is.(netan betegsegnel)Szerintem az nem nagy baj,csak ne hizzon tovabb.