‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Bitorena gazdi (Denisz), 2012. May 31. #1459

Idegrendszeri problema?

Sziasztok 6 honapos bischonom mindenre ugat ,minden ami mozog es egyszintbe van vele.pl kutya,madar szatyor kismotor amivel a gyerekek jatszana stb.hiaba szolok ra,megesett h megutogettem a hatsojat vagy a buksijat.probaltam elvezetni gyorsan de hiaba ,jutalom falatal semmi.kutya suliba kene vinni de most nem tehetem meg anyagilag.gondoltam arra is h idegrendszeri problemaja van.meg a szobabol latja madarat is ugat mint aki megbolondult.szegenykem nagyon ideges vagyok mit kezdjek vele.nem eleg h beteg volt most meg ez is.aki tud segitsen h idegrendszeri baj van e?

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Bitorena gazdi (Denisz), 2012. June 01. #8277

A kérdező hozzászólása:

Nagyon szepen koszonom,megfogadom a tanacsokat.Nagyon remelem megoldodik,es nyuugodtan setalhatunk.

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. May 31. #8269

http://www.borsod-dogsport.info/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=43&Itemid=80

Miskolci kutyaiskola: rehabilitáció, kutyaóvoda (még lehet ez utóbbiba is mehet) INGYENES.

S még ki tudja, hány másik kutyaiskola van Miskolcon, amit kidog a google... csak ez volt az első, ahol ár is volt. De a többi ára sem valami borzolmas, ha csak havonta kétszer viszed el, az is valami.

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. May 31. #8266

A kutya megütögetése nem vezet semmire, mert vagy nem ér semmit, vagy félni fig tőled, vagy még jobban behergeli magát tőle, szval ilyen helyzetekben nem gondolom, hogy hatásos lenne. A kutyaiskola nagyon kéne nektek, mivel szerintem ez inkább nevelési probléma, s így távolról az ember nem tudja felmérni, pontosan mi lehet az ok.
Figyeld meg, miért ugathat: félelemből, érdeklődésből, támadólag stb. Ha a kapcsolatotokban ő a domináns fél, akkor bizony hiheti, hogy az ő feladata megvédeni a falkát - s te nem mondhatod meg, mikor nem kell ugatni, hisz alárendeltje vagy -, ami az emberi világban számára lehetetlen feladat, s ezért bizony lehet stresszes.
Ha elegendően sokat mozog, s szellemileg is le van fárasztva, s kialakítod a megfelelő vezéri pozíciódat, akkor alapból csökkennie kéne a tüneteknek. Ekkor pedig fegyelmezheted is, de nem buksiütögetéssel. Ha eddig ingerszegény környezetben élt, akkor próbáld meg megismerkedtetni a dolgokkal (pl zörgő zacskó). Ha ideges vagy, nem fog sikerülni. Ha már a séta előtt feszült vagy, mert tudod, mi jön, mindig ugatni fog.
A kutya fegyelmezésének sok módja van, annak is több fokozata. A legjobb persze a figyelemelterelés. Kutyánál nem nagyon müxik, de ha gyengébb az inger (pl biciklis, vagy amire ő gerjed), akkor MIELŐTT ő észrevenné, te eltereled a figyelmét játékkal, vagy azzal, hogy csináltatsz vele egy egyszerű feladatot valami nagyon finom (nem száraz) jutifalatért. Ha az inger megszűntéig nem volt vele probléma, nagyon megdicséred. Ha viszont már ott tartotok, hogy (éppen) elkezdett ugatni, akkor ott már fegyelmezni kell, s azt, hogy milyen erős fegyelmezésre van szüksége, neked kell felmérned. Ha nyakörvet hord, elég lehet egy hirtelen, erőteljes rántás egy határozott nem-et követően (előtte még hozzáérhetsz egy pillanatra mondjuk a lábaddal, lehet elhallgat). A tuti módszer a kutya lenyomása, hogy a hasát/oldalát mutassa feléd, s addig nem szabad felengedni, míg meg nem nyugszik (először hisztizni fog).