‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Bageee gazdi (Frankie), 2012. June 08. #1481

Kutyával autózás?

Amikor 8 hetes volt vittük magunkkal minden fele,hogy szokja az utazást. nem is volt semmi baj soha aludt vagy nézelődött az ölemben. aztán elvittük állatorvoshoz és azóta mindig hány a kocsiban és reszket a félelemtől pedig elötte semmi baja nem volt. azóta roppant kellemetlen minden utazás pedig nem kap elötte kaját meg semmi. nem jó ez így mert szeretünk kirándulni és egyenlőre félünk így vinni a kutyát bárhova is autóval.
mit tegyek,hogy ne legyen rosszul?

kategória: kutya, válaszok száma:9, kérdés értékelése:+4

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. June 08. #8381

Van egy Bogáncs Kutyaiskola Esztergomon, szerintem hívd fel őket, hogy van-e náluk kutyaovi. Ha azt mondják, nincs, de járhat alapengedelmességire (velünk volt ilyen egyszer), akkor ne vidd el, mert nekem az volt a tapasztalatom, hogy ilyen fiatal kutya még nagyon nem oda való.

Válaszolta Bageee gazdi (Frankie), 2012. June 08. #8380

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm a válaszokat nagyon sokat segítettetek mindannyian
10 kilóméterre van tőlünk az állatorvos az kb 10 perces kocsiút. Kipróbáljuk majd az összes leírt praktikát!
Kutyaovi jó lenne,de sajnos itt Esztergom közelébe nem tudok róla,hogy lenne.

Válaszolta Muffi gazdi (Spuri), 2012. June 08. #8377

Szerintem próbáljatok meg mindent nem úgy csinálni ahogy az állatorvoshoz mentetek és tereljétek el a figyelmét az utazásról, bár nem az utazástól fél, hanem attól,h. az út után az állatorvoshoz mentek. Sokszor sétáljatok el az állatorvosi rendelő előtt, h. szokja , h. nem történik vele semmi rossz . Semmi képpen ne adjatok neki gyógyszert, mert ez nem betegség csak fél !

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. June 08. #8366

Ezt elfelejtettem, de nagyon nem is fért volna oda: utazás előtt/közben ne kapjon enni, vizet is csak keveset, legyen meg pisi-kaki. Ti legyetek nyugodtak, közömbösek, ne beszéljetek hozzá út közben, s ne is nagyon figyeljétek. Ha hány, azt is közömbösen kell kezelni, hogy ne stresszeljen még jobban. Legyen nagyon kényelmes helye, mondjuk tegyétek alá az alvós párnáját, attól minden kutya kicsit megnyugszik. Azt hiszem, most már mindent leírtam, ami így hirtelen eszembe jutott. ^^

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. June 08. #8365

Szerintem mostanában vigyétek több, rövid autóútra, aminek a végén valami nagyon szuper dolog történik vele, pl kimentek egy szép tisztásra és nagyot játszotok, elmentek egy nagyon érdekes helyre, pl folyópartra, és ott is nagyot játszotok (nyilván, ami egy rövid útból kijön). Azért legyen az út rövid, hogy ne legyen számára annyira megterhelő, s azért menjetek viszonylag gyakran, hogy sokszor megerősíthessétek abban, hogy az utazás után valami nagyon szuper jön (persze, nyilván amennyit megengedhettek magatoknak), továbbá valószínűleg az orvoshoz is rövid autóút vezet. Abból, amit leírtál, nekem az jön le, hogy nem az autóút és a kocsi a problémája, hanem az, hogy mi következik utána. Ha nincs nagyon messze, a következő egy-két alkalommal menjetek gyalog az állatorvoshoz, vagy menjetek felváltva - egyszer gyalog, egyszer autóval.
Ha van egy olyan kutyás ismerősötök, akinek a kutyája nagyon szeret autózni, akkor sokat segíthet, ha egyszer-kétszer úgy mentek, hogy ő is ott ül mellette (ha Budához közel vagytok, s nincs ilyen ismerősötök, akár Delinke is vállalhatja a küldetést, ő IMÁD autózni, Csincsi is mellette oldódott fel a kocsiban).
Az sem lenne rossz, ha más helyen utazna, ahol talán jobban érzi magát, ezt nézzétek meg. Van, aki lábnál szeret utazni, van, aki a hátsó ülésen (van ilyen biztonsági hám kutyáknak). Ha a csomagtartó egy légtérben van az utazási térrel, akkor szerintem az a legjobb hely: nálunk nagyon szeretik onnan nézni az elhaladó környezetet.
Sokat segítene, ha kutyaoviba járnátok vele, hisz az a legszuperebb hely a világon egy kiskutyinak, s oda is autóval kell menni!

Válaszolta chikoo gazdi (Geszt), 2012. June 08. #8364

Szerintem eleinte ne rakjátok be a kocsiba, nyissátok ki az ajtókat, vezessétek Frankie-t az autó közelébe, Ha félni kezd, ne nyugtassátok, mert az ő dicséretnek veszik, úgy jön le neki ,hogy az a helyes ha fél.
Vigyétek arrébb, ha megnyugodott jutalom.
Párszor próbálkozhattok, de ne erőltessétek, minden nap gyakoroljatok egy kicsit.
Ha nem fél, és érdeklődni kezd, jutalom, dicséret!

Válaszolta Bageee gazdi (Frankie), 2012. June 08. #8363

A kérdező hozzászólása:

Miért kéne rögtön állatorvoshoz szaladni és gyógyszerekkel tömni? Nyilván van ennek más módja is ezt szeretném megtudni. Az állatorvos különben is elintézte annyival,hogy nyugtassuk meg a kutyát vigyük naponta 1-2 km-ert kocsival. De egyenlőre ha már a kocsi közelébe viszem rosszul van.

Válaszolta nagynikolettandbuksi gazdi (Buksi), 2012. June 08. #8362

én a helyetekbe az állatorvostól kérnék tanácsot vagy gyógyszert. :)