‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Tücsitacsi gazdi (Tücsök), 2012. June 08. #1482

Hány gramm eledel kell?








Van egy tacsim,tücsök.azt szeretném tudni,hogy hány gramm eledelt kell kapnia?(ivartalanítva van!)

előre is köszi!

kategória: kutya, válaszok száma:7, kérdés értékelése:+3

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta KatkaGege gazdi (Joker), 2012. June 08. #8383

Cila és Cirmi.. sztem alap dolog, h ha észre veszi az ember, h hízik az állata kevesebb kaját kap..ez mozgástól is függ. Ha egy állat nem mozog csak eszik az hízni fog hiába etetik csomagolás szerint..meg úgy ahogy elvileg kéne..

Válaszolta KatkaGege gazdi (Joker), 2012. June 08. #8382

Minden tápnak más a tápanyaga és a minősége. Jó tápból kevesebb is elég. Ezért kell megnézni a hátoldalán az adagolást ahogy Delinke mondta. Súlyra szokták adni a kutyának az ételt, de nem muszáj hű de pontosnak lenni. Pl: egy tacsinak nem kell annyi mint egy spánielnek. Ha pedig ivartalanítva van jobban oda kell figyelni mert hajlamosak az elhízásra. De a kutyán úgy is látod, hogy épp hízik e vagy nem. Tartsd a napi adagokat, ha hízik vedd kevesebbre. Nagyon egyszerű. Bár én saccra etettem mindig is a kutyát, de látom rajta mikor mennyi kell neki. Ez függ attól is, h épp adott időszakba mennyire aktív. Nyáron, melegbe nem rohangál annyit a kutya szóval, meg nem is eszik annyit ( ..már akié az enyém nem ilyen... ) szóval kezd kevesebb adaggal és úgy is látni fogod rajta. A kevesebb néha több..inkább mint, h elhízzon mert azt nehezebben lehet vissza csinálni.

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. June 08. #8379

Hát szerintem meg pont, ha megnézi, akkor lesz viszonyítási alapja, hogy az ő kutyájának kb mennyit kell adni. Arról nem tehet a gyártó, ha a kutya gazdája nincs tisztában a saját kutyájának az aktivitásával, ill. nem tűnik fel neki, hogy nyilvánvalóan sokat ad a kutyának, hiszen hízik...

Válaszolta Kriszti2 gazdi (Cila és Cirmi), 2012. June 08. #8372

* ne nézd meg

Válaszolta Kriszti2 gazdi (Cila és Cirmi), 2012. June 08. #8371

Szerintem a csomagoláson nézd meg mert egyik állat sem egyforma, mert láttam, hogy a szerint hízott el eg állat pedig azt követték és 3. állatorvos tanácsolta hogy csökkentség az adagját és akkor kezdett fogyni 2-3 év után.

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. June 08. #8367

Ez attól függ, mit adsz neki. Ha tápot, akkor annak a csomagolásán/honlapján megkeresheted, hogy adott súlyra mennyit kell kapnia egy átlag kutyának abból a bizonyos típusú tápból. Különleges paraméterek esetén (hízékonyság, nagyon izgága kutya pl) állatorvos segíthet, ehhez képest mennyivel kevesebbet/többet kéne kapnia. Ha Te főzöl neki, akkor abban is szerintem állatorvos tud segíteni, hogy miből mennyit kaphat.