‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Kriszti2 gazdi (Cila és Cirmi), 2012. June 09. #1486

Víz

Azt szeretném kérdezni, hogy egy kiscicát 2 hónaposan hozzálehet szoktatni a vízhez, fürdéshez? és ha igen akkor hogyan?

kategória: macska, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+3

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok beküldés ideje szerint

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2012. June 11. #8405

Igen, de minek. A cicákat nem kell fürdetni, kizárólag ha nagyon bepiszkolódik, vagy kiállításra viszed. Ha rendszeresen átkeféled, tiszta lesz a cica. Engem még soha nem fürdettek meg, volt hogy ráléptem az ürülékemre, akkor a lábaimat megmosták, de a teljes testemet még sosem rakták víz alá. Napjában viszont többször megkefélnek, és az kiszedi a koszt, bár igaz, hogy én bent élek, nem is piszkolódom be annyira. Lizzyt mikor behozták az utcáról nedves körömkefével fésülgették, és az kiszedte az össze piszkot, port.

Válaszolta Kriszti2 gazdi (Cila és Cirmi), 2012. June 11. #8410

A kérdező hozzászólása:

Köszi, de a miénk félig fehéz, félig cirmos és kint fogjuk tartani és sok a fű és a föld, sár.

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2012. June 12. #8420

Lehet, hogy elég lenne a nedves körömkefe, illetve nedves törölköző a tisztításhoz. Ezekkel kell áttörölgetni a cicát, és az is leszedi a koszt. Aztán mindenképpen szárogasd meg, nehogy megfázzon. Sokat nem szabad fürdetni, mert a bőrén lévő zsírt leszeded, és kiszárad neki, korpás lesz, vagy kihullik a szőre. A feje sose kerüljön víz alá, és a fülébe se menjen víz, amikor fürdeted.

Válaszolta Kriszti2 gazdi (Cila és Cirmi), 2012. June 12. #8426

A kérdező hozzászólása:

Köszi. Amúgy azt tudtam, hogy a fülére vigyázni kell.