‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Kriszti2 gazdi (Cila és Cirmi), 2012. June 09. #1486

Víz

Azt szeretném kérdezni, hogy egy kiscicát 2 hónaposan hozzálehet szoktatni a vízhez, fürdéshez? és ha igen akkor hogyan?

kategória: macska, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+3

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Kriszti2 gazdi (Cila és Cirmi), 2012. June 12. #8426

A kérdező hozzászólása:

Köszi. Amúgy azt tudtam, hogy a fülére vigyázni kell.

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2012. June 12. #8420

Lehet, hogy elég lenne a nedves körömkefe, illetve nedves törölköző a tisztításhoz. Ezekkel kell áttörölgetni a cicát, és az is leszedi a koszt. Aztán mindenképpen szárogasd meg, nehogy megfázzon. Sokat nem szabad fürdetni, mert a bőrén lévő zsírt leszeded, és kiszárad neki, korpás lesz, vagy kihullik a szőre. A feje sose kerüljön víz alá, és a fülébe se menjen víz, amikor fürdeted.

Válaszolta Kriszti2 gazdi (Cila és Cirmi), 2012. June 11. #8410

A kérdező hozzászólása:

Köszi, de a miénk félig fehéz, félig cirmos és kint fogjuk tartani és sok a fű és a föld, sár.

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2012. June 11. #8405

Igen, de minek. A cicákat nem kell fürdetni, kizárólag ha nagyon bepiszkolódik, vagy kiállításra viszed. Ha rendszeresen átkeféled, tiszta lesz a cica. Engem még soha nem fürdettek meg, volt hogy ráléptem az ürülékemre, akkor a lábaimat megmosták, de a teljes testemet még sosem rakták víz alá. Napjában viszont többször megkefélnek, és az kiszedi a koszt, bár igaz, hogy én bent élek, nem is piszkolódom be annyira. Lizzyt mikor behozták az utcáról nedves körömkefével fésülgették, és az kiszedte az össze piszkot, port.