‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Lilian93 gazdi (Cirmi), 2012. June 10. #1493

Van egy 2 hónapos macskám, aki egyre többször választ másik toalett helyet magának, de korábban már jól ment a rászoktatás. mitől lehet ez?

Van egy 2 hónapos macskám, aki egyre többször választ másik toalett helyet magának, de korábban már jól ment a rászoktatás. mitől lehet ez? a másik kérdésem pedig az, hogy kiskora ellenére gyakran veszem azt észre, hogy agresszív. mikor kiengedjük a nagyszobába a farkát felborzolja és mindennek neki akar ugrani, karmol, harap. nem tudom mi lehet a baj.

kategória: macska, válaszok száma:1, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2012. June 11. #8406

Lehet, hogy piszkos az alom, vagy nem teszik neki az alom, amit használtok, túl nagy szemű, vagy illatosított. Általában a cicák szeretik elkaparni az ürüléket, de ha az alom illata nem tetszik neki, vagy úgy érzi piszkos már az alom, akkor elképzelhető, hogy az almon kívül csinálja. Amikor látod, na most vécézni fog, tedd rá a tiszta alomra, és így megtanulja, hogy oda kell csinálni. Az orrát soha de soha ne nyomd bele, ezzel csak azt érnéd el, hogy haragudjon rád.

A támadás meg nem igazi támadás, csak játék, úgy akar veled játszani, ahogy egy másik cicával játszana. Úgy tudod leszoktatni, hogy ha vadul mondod neki, hogy NEM, és nem játszol vele kb 10 percig. Megtanulja majd, hogy ha játszani akar veled, akkor nem szabad vadulni.

Amúgy a cicák csak 12 hetes korukra tanulják meg a karmukat visszahúzni, addig véletlenül ugyan, de össze vissza karmolnak. A vadulós játéknak meg kb 9-12 hónapos korára lesz vége. Addig kitartás.