‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Monszlika gazdi (Polli), 2012. June 14. #1503

Szerintetek miért szokott rá polli ismét a kéz,_lábrágásra?

Sikerült visszafognunk ezt a témát, a "vinnyogós módszerrel", ill.: pár perc hátat fordítással, de valamiért ismét rákapott... egyre durvábban morog cincál-közben farkcsóvál- utána nyalogat.
alapvető dolgokat ,mint pl.:"újratalálkozás" 5p-es szünetét betartom, nem játszok köteles ill. olyan játékot ,ami agresszióhoz vezethet.van esetleg ötletetek? thx mindenkinek!

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta KatkaGege gazdi (Joker), 2012. June 18. #8479

Csak játszik. Lehet kellemetlen de normális ebben a korszakba. Kiabálj rá, jajjgass, mond neki, h nem, cccssss esetleg ha nagyon fáj harapj neki vissza.. rengeteg módszer létezik. De ne várd el, h egyből lesz egy okos kutyád még nagyon kicsi. Legyél türelmes

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. June 15. #8449

... Még nincs két hónapos. Ha nincs neki megfelelő rágcsálnivalója, valamit rágnia kell. Az alomban egymás játékos harapdálása egyfolytában megy. Ha túl erősen rágcsál, fel kell sikoltani, s abba kell vele hagyni a játékot. Vagy mit csinál, ülsz nyugodtan a fotelben, s egyszer csak elkezd rágcsálni? Ha nem szeretnéd, de finoman rágcsál, akkor egyszerűen vedd el előle a kezed. Felnőtt korában, ha majd játszotok akármit, vagy véletlenül fájdalmat okozol neki, akkor ráfog majd a kezedre véletlenül, ez elkerülhetetlen, de ha megtanulja, mekkorát haraphat, akkor sose fog tényleg megharapni. A játékos harapdálás hasznos szociális viselkedés, amit a kutya magától elhagy, de nem 2 hónapos korában! Legyen neki sok játéka, amit téphet, finom gumijáték kiskutyáknak, amit kellemes csócsálni, méretéhez illő préselt csont.
Az az igazság, hogy nem tudom, mikor harapdál titeket, játék közben, vagy random? De szerintem ennyi idős korban ezért fölösleges büntetni, a jó megoldás az, ha más rágcsálnivalót kínálsz neki, ill. tudatod vele, mikor okoz fájdalmat, ahogy a testvérei is tennék.

Válaszolta duccio gazdi (Boglár), 2012. June 15. #8448

Így látatlanba nem könnyű erre a problémára javaslatot tenni. Én a helyedben a következőket tenném:
1: ha a harapása komoly fájdalmat okoz: azonnal megfognám, nem néznék rá, és nem szólnék hozzá, csak egyszerűen kitenném 1 percre a szobából, majd visszengedném, és ezt egészen addig, amíg meg nem érti, hogy amit csinál, az nagyon rossz, és büntetés jár érte.
2: ha nem annyira durván harapdos, akkor ez a legmegfelelőbb alkalom, az ereszd vezényszó megtanítására. Amint elengedné a kezemet, cserébe adnék neki valami klassz, rágható játékot. Egy idő után leszokna a kézrágcsálásról, hiszen kapott egy sokkal jobb alternatívát, amit kedvére cibálhat.

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. June 14. #8445

Biztos nől a foga. Még nagyon, nagyon fiatal. "vinnyosgós módszer" már nem hatásos?