‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte debi09 gazdi (Bessy), 2012. June 19. #1517

Miért lepik a legyek a fejét és a hátát????

A szomszédban a barátnőmnek tesójának és apukájuknak volt egy shap-pei -jük és lepték a fülét a legyek kimarták!!!! ( 5 éves volt amikor kezdődött neki) ( már eladták)
vettek egy rotit ( ő 1 éves) neki is a legyek!!!!
most ( 5 éves ) spánielemnek ma reggel óta 1-2 lécs rengeteg szer rászáll fejére és hátára ( korábban nem történt vele ilyen)
és kezdek aggódni!!!! ( lehet hogy a hátát azért mert amikor nyírtuk ráncigálta a bőrt a hátán de akkor is miért csak most kezdődött???? de a fején tuti nincs seb!!!!)
előre is köszi a tanácsokat!!!!

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Cole gazdi (Bobby Marley), 2012. June 23. #8548

Ezzel a problémával én is szembesültem, amikor rotink volt.
Ami nálunk bevált: vettem levendula olajat (aromax), azt csepegtettem a kutyára (a fejére többet -persze nagyon kell ügyelni, hogy pl a szemébe ne menjen-, a hátára kevesebbet, mert nála csak a füle volt problémás), ezenkívül a patikában lehet kapni betadine kenőcsöt, azt fele-fele arányban kevertem össze bepanthennel egy tégelyben és azzal kentem minden nap a fülét, de csak ott, ahol már véresre marták a legyek (én fültisztítóval csináltam, de ha fertőtleníted a kezed, akkor kézzel is lehet). Nagyon hálás volt érte, hogy nem bántják a legyek
Ha a keret engedi, vegyél peroxidot is, mondd, hogy sebfertőtlenítésre kell, a patikus tudni fogja, hogy hány százalékosat adjon. Azzal mielőtt bekened a kutya fülét, lefertőtlenítheted pluszban, bár a betadine is fertőtlenít.

Válaszolta megyerizsuzsanna gazdi (poli), 2012. June 21. #8515

lehet h van sebe és azért nekem a macskámra száltakrá ugy

Válaszolta vorosritty gazdi (Nia), 2012. June 20. #8498

A sebeken kívül a tisztaság is fontos szempont légy kérdésben. Nem csak a kutya tisztasága (szemek csipássága, fülek váladéka, a zsíros bőr/szőr), hanem a helyének tisztasága is számít.
Bővebb tanácsot kérjetek az állatorvostól, esetleg valami riasztó szert. (bár szerintem ha van ok amiért a legyek jönnek, amit kezelni lehet, inkább azt választanám)
A legyek a jelenlétükkel sok bosszúságot okoznak az állatoknak, ráadásul sok bajt-betegséget is okozhatnak, a legyek által okozott sebek pedig fájdalmasak és könnyen elfertőződhetnek.