‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte bimbóka gazdi (pöfi), 2012. June 24. #1547

Kiscicák

Ha valakinek kéne tündéri kiskutyák írjon létszi köszi

kategória: macska, válaszok száma:8, kérdés értékelése:-13

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta bimbóka gazdi (pöfi), 2012. July 06. #8773

A kérdező hozzászólása:

Limó de Budapesten nekünk azt mondták hogy azt nem nagyon kéne!!!

Válaszolta vorosritty gazdi (Limó), 2012. July 06. #8764

Kedves Pöfi!
Az ilyen jellegű kérdéseidnek inkább a HIRDETÉSEK fórumtémában lenne a helye szerintem.
Sajnos vannak még olyan állatorvosok, akik azt ajánlják, hogy egyszer minimum kell ellenie a macskának/kutyának. Nos, nem kell, bizonyították ezt már állatorvosok tucatjai és azok is, akik az állatok viselkedését tanulmányozzák (etológusok). Saját példámból hozva: Bajusz cicám maholnap lesz 7 éves, sohasem szült, mert ivartalanítottam és ebből fakadóan sohasem volt semmi baja.
A kutyák és macskák ösztönlények, nem szerelemből pároznak. A sok gazdátlan állat példáját már nem is boncolgatom, mert sokan megtették már, de ahogy látom hasztalan.
Gondolj bele abba is, hogy a macskák erősen territoriális állatok, tehát valamekkora területet birtokolnak és védenek. Ha egy adott területen kényelmesen elél mondjuk 3 macska és ehhez születik mind a háromnak 5 kölyke, akkor a terület feloszlik 18 részre, vagyis 1 macskának sokkal kisebb területe jut, ahol vadászhat és pihenhet. Ha túl közel kerülnek egymáshoz, túl sokan vannak, akkor elkezdődnek a területért folytatott harcok, amik csúnya sérülésekkel, halállal is járhatnak. (a sérülésekkel meg lehet állatorvoshoz szaladgálni, stb.) Ezek a harcok párzási időszakban méginkább felerősödnek a kandúrok között.
Tehát ha maradt volna 3 macska ivartalanítva, akkor legalább tőlük nem származik konkurencia, nyugodtabb az életük, stb.
A vemhesség és szülés egyébként is legyengíti az anyaállatot, sok energiát emészt fel a kicsik fejlődésének biztosítása és a biztonságba helyezésük, azon felül, hogy saját magának is élelmet kelljen szerezzen.

Szóval "csupán" a macskáid (és a saját) nyugodt életéhez segíted hozzá az ivartalanítással, ami most már sok helyen akcióban olcsón is elvégeznek.
Ha kandúrod van, akkor is ajánlatos elvégeztetni a műtétet, hisz amíg egy nőstény macska egy alom kölyökkel tud foglalkozni, addig a kandúr pározhat vagy tíz nősténnyel.
Kívánok a kölyköknek jó gazdát és szép életet!

Válaszolta csonti gazdi (Kálmán), 2012. July 06. #8763

Mért nem a blogodba írtad?:)

Válaszolta bimbóka gazdi (pöfi), 2012. July 03. #8716

A kérdező hozzászólása:

jó de most azt mond meg mi bajos van velem?

Válaszolta bimbóka gazdi (pöfi), 2012. June 27. #8619

A kérdező hozzászólása:

az állatorvos azt mondta hogy kell egyszer elletni és igaz hogy mostanában sokat kérdeztem hogy kell e valakinek kiskutya vagy kiscica és nyugodj lehet elmúlt már 3 éves elmult és ha van valami bajod akkor ne a blökin erezd ki mert én nem ártottam neked semmit és nem azt kérdeztem hogy puha agyú vagyok vagy sem de én csak megkérdeztem hogy kell e valakinek cica és enyit csináltam és ha normális emberlenél:
1.felfognád hogy mondta az állatorvos hogy egyszer kell pároztatni
2.ezt amin kiírtam hogy kell e valakinek kiscica kérdezznek hívják
3.NINCS HOZZÁ SEMMI KÖZÖD HOGY ELETJÜK E AZ 5 ÉVES CICÁNKAT VAGY NEM

Válaszolta bimbóka gazdi (pöfi), 2012. June 25. #8575

A kérdező hozzászólása:

bocsi rosszul írtam kiscicák