‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Dara gazdi (Dara), 2012. June 28. #1560

Kóborkutya!???

A faluban régóta kóborol 1 kan kutya a hátán nagy nyitott sebbel teli bolhával és kullanccsal +eléggé köhécsel és tüsszög a menhelyek persze dugig. már szóltunk az önkormányzatnak is de semmi eredmény. szörnyen érzem magam hogy nem tudok rajta segíteni ,örülök ha a nyári munkámból összetudok annyit gyűjteni hogy a darának megvegyem a jó minőségű tápját és végre tudjam ivartalaníttatni ja igen pont most tüzel és ilyenkor a kerítés nekik nem akadály. rettentően dühít a tehetetlenség. mit tegyek?

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+3

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Dara gazdi (Dara), 2012. June 29. #8659

A kérdező hozzászólása:

köszönöm a válaszotokat. Szerencsére sikerült megoldani. A sintéres már 2x volt kinn meglőtték de elszaladt utána ételbe kevert altatóval próbálkoztak,de nem ette meg a Dara tegnap idecsalogatta én meg megetettem kicsit leápolgattam és a hátsó kertben az 1ik mellék épületünkben csináltam neki helyet és bezártam hogy a Darát kitudjam engedni az 1. kertbe éjjel a darát zártam előre a kennelbe a kutyát meg kieresztettem hátra. Ma reggel a húgomat vittem a falubusszal a bölcsibe és meséltem a falugondnoknak hogy mi történt. ekkor tudtam meg ,hogy már az egész falu morgott rá és ,hogy 3 hónapja kergették szerencsétlent . Ma reggel megint megetettem és bezártam aztán szóltam a falugondnoknak ... A sintéres ideiglenesen elaltatta majd elvitte 2 heti karanténra magához és ha átmegy a karanténon akkor mehet az örökbe adásra. Ja és jutalmul kaptam 10 kiló középkategóriás tápot amit felajánlottam a menhelynek. :) :) :)

Válaszolta rexsona gazdi (frici), 2012. June 28. #8644

Az állatvédő szervek nálunk még gyerek cipőbe jár,ugyanúgy arra hivatkoznak hogy nincs hely.Mi is végigjártuk nemrég ,a szomszéd lakatlan házba beköltözött egy kutya és lefialt emiatt nagyon agrssziv lett ha elment valaki a ház előtt.végig telefonáltuk a létező állatvédő szervezeteket semmit nem csináltak,azt mondták szóljunk a sintérnek, vagy a kölyköket elviszik az anya kutyát nem.Na igen ,mert a kölyköket könnyebben örökbe tudják adni,szóval sirlmas ,tehetetlen az ember ilyenkor.

Válaszolta Dara gazdi (Dara), 2012. June 28. #8639

A kérdező hozzászólása:

Ez 1 nagyon jó ötlet csak nem tudok ilyen szervezetekről de most utána nézek köszönöm szépen. :)