‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte bianka96 gazdi (Maya), 2012. June 29. #1563

El lehet adni egy yorkit 4hetesen ?

kategória: kutya, válaszok száma:14, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta bianka96 gazdi (Maya), 2012. July 04. #8729

A kérdező hozzászólása:

A kutya árának felét visszautalta . Bár avval nem érek semmit ha a kutyám már nincs :/
De most már tudom h nem fogok olyan kicsit venni , most született apum haverjának yorki , és tőle fogok kapni majd ha már lesz 10hetes

Válaszolta bimbóka gazdi (pöfi), 2012. July 03. #8711

fülöp lehet hogy minél előbb elakarták adni hogy nehogy meghaljon náluk vagy csak a pénz számit nekik nem a kiskutyák

Válaszolta aprilkaelblinger gazdi (Fülöp), 2012. July 03. #8705

Pöfi,az ilyen emberek simán eladják 50.000Ft-ért is ezeket a kiskutyákat.
Nekik nem a kutya számít,hanem a pénz.

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. July 03. #8699

Nagyon sajnálom ami a kutyussal történt és részvétem. ( Nem akarlak bántani vele, de remélem ez számodra is egy jó lecke volt hogy bármilyen állatot is veszel magadhoz ezek után kellő kép tájékozódsz majd róla, hogy mik az alapvető szabályok, mennyi idősen lehet elhozni, oltások, etetés, ápolás, stb.)

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. July 03. #8698

8 hetesnél korábban kölyköt elválasztani állat kínzás és szinte biztos, hogy halálra van ítélve a kutyus, sem az immun sem az ideg rendszer nem elég fejlett az önálló élethez. 4 hetesen a kutya még az anyatejjel szívja magába azokat a vitaminokat és immun anyagokat amik védik és rendesen táplálják az egészséges fejődéshez ez elkerülhetetlen, nincs semmi olyan tápszer ami az anya tejet pótolhatja, az aki ezt a kiskutyát neked oda merte adni az nem ember és semmiképpen sem állat tenyésztő hanem egy hentes, én lehet fel is jelenteném. Ki tudja hány kölyök halála szárad még a lelkén. Még a 7 hetes kor is korai elválasztásnak számít, azok a kutyák akik 8 hetesnél korábban lettek elválasztva, vagy valamilyen oknál fogva nem tudta táplálni az anyjuk anyatejjel nagy eséllyel elpusztulnak, vagy igen beteges egyedek lesznek és mivel a vitaminok hiányoznak az idegrendszer sem fejlődik megfelelően, nem tudja elsajátítani a megfelelő viselkedés formákat, így az is elég valószínű, hogy nehezen megy majd a szocializálódás vagy a tanítás és még sorolhatnám a következményeket.... Én biztos nem hagynám annyiban hogy ennek az embernek még lehetősége legyen valaha is kutyát kiadni a kezei közül vagy szaporítani.

Válaszolta bianka96 gazdi (Maya), 2012. July 02. #8695

A kérdező hozzászólása:

33ezer volt a kutya :/
De annyira megviselt az egész dolog :/ Olyan rossz h már nincs itt :'(

Válaszolta bimbóka gazdi (pöfi), 2012. June 30. #8670

nem de lehet csak elakarták gyorsan passzolni mert tudták hogy a 7-8-9 hetes kort nem fogja megérni de ha 20 kevesebbért vettétek akkor szerintem majdnem biztos hogy betegvolt

Válaszolta rexsona gazdi (frici), 2012. June 30. #8668

Szegény kiskutya elpusztult az emberi felelősség miatt.Ki találta azt ki hogy három hetesen elválasszon egy kölyköt az anyjától?Nem szabad olyan korán!!!

Válaszolta Marcsikoló gazdi (Muki), 2012. June 30. #8666

Hát tudod eladni ellehet még születése előtt is ( ezt hívják lefoglalásnak) de az anyukától elválasztani 6-8 hetes korától szabad. Előbb semmiképp.

Válaszolta Tinus9 gazdi (Marci), 2012. June 30. #8664

Nem!!!! 4 htesen még szüksége van az anyjára, várjatok még legalább 2 hetet.

Válaszolta aprilkaelblinger gazdi (Fülöp), 2012. June 30. #8663

Eladni el lehet,de aki 4 hetesen elad egy kiskutyát,az csak egyet jelent:az illető egy nagyon felelőtlen személy,akinek az a célja hogy minél előbb megszabaduljon a kiskutyáktól.
Ahogy az előző kérdésedre írtam,ebben a korban kezdik még csak hozzászoktatni a szilárd táplálékhoz,az anyatej MELLETT!!!!!!
Ilyenkor kezdik el megtanulni,mit szabad és mit nem stb.
6-7 hetes korban történik teljesen a leválasztás,de egy felelős gazdi 8-12 hetes kora között adja a kiskutyát az új gazdiknak.

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2012. June 29. #8662

Nem! Egy kölyök kutyának minimum 6 hetes koráig az anyjánál a helye.De az a legideálisabb ha legalább 8 hetesen az anyjával marad.Négy hetes kölyöknek még anyatejre van szüksége.