‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2012. July 08. #1585

Mit tegyek??

Marley egyszerűen képtelen leszokni róla hogy ne ugorjon mindenkire.családon belül mindenkire minden kimenéskor..igaz márnem nagyokat,az ajtóra ugrál az ablak alá,és még a szobatisztaságalis problémák vannak..hiába viszem ki rendszereségel:ss

kategória: kutya, válaszok száma:6, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. July 09. #8812

Most még nagyon pici-pocak, még nem szabad ennél keményebb dolgokhoz folyamodni. Hét hónaposan azonban elvileg a kutyák már megérettek első k99 vizsgájukhoz, így kb innentől lehetnek tényleges elvárások, leghamarabb fél éves korától. Ha betölti ezt a kort, akkor a felugrálás egyik legjobb ellenszere a vízipisztoly. Persze, valami kicsi, nehogy kárt tegyen a szemében, jó akár egy ilyen növény-spriccelő is. Felugrik? Spricc rá!
Páromnál bevált (nálam nem, mert lassú vagyok ehhez), hogy mikor felugrik, a hátsó lábára finoman rálép a saját lábával, vagy kilöki a kutya alól a hátsó lábát. De egyébként, ha nem erősítitek benne ezt a viselkedést, akkor a kor előrehaladtával el fog múlni, nálunk így volt.

Válaszolta molnarorsolya gazdi (Dolly), 2012. July 09. #8804

a felugrásról azt tudom mondani, hogy tanítsátok meg neki azt, hogy lefele és ha leszáll az emberröl akkor jutalmazzátok meg.mi is ezt csináljuk mert a dolly az asztalokrol imád lopni.
a szobatisztaságnál is ha kint elvégzi az utcán a dolgát pl pisil akkor jutalmazzátok meg és addig amíg nem fog becsinálni.

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. July 08. #8802

Felugrálás: ha felugrik, el kell tőle fordulni, s amíg nem nyugszik meg, s nem várja illedelmesen, míg foglalkoznak vele, tökéletesen mellőzni kell, rá sem szabad nézni. Ha leszidod a felugrásért, az is foglalkozás. A közöny a legjobb ellenszere ennek. Persze, ha van pár olyan családtagod, akit nagyon nem érdekel, hogy téged kék-zöldre ugrál a kutyád, akkor az nagyon megnehezítheti a dolgodat - tapasztalatom szerint egy, a kutyát magára ugráltató családtaggal heti egyszeri találkozás az egész heti munkádat tönkre teszi. Úgyhogy ezt mindenkinek, aki rendszeresen érintkezik a kutyával, be kéne tartania.
Szobatisztaság: nálunk evés után tipikusan nem vécéztek, csak alvás után, meg amikor rájuk jött. Én ajánlom a pelenkát, nálunk semmi probléma nem volt vele. Ennyi idős korában olyan napi 4-5-ször tuti le kéne vinni, kb mindig ugyanakkor, hogy tudja, meddig kell bírnia. Ha többre van szüksége, akkor többször, de szerintem napi 5 alkalomnak ennyi idősen elégnek kell lennie.

Válaszolta hOneyKa gazdi (Odin), 2012. July 08. #8800

Attól függ mennyi idős a kutyus...
Ha nagyon pici,képesek minden 1,5-2órában pisilni függetlenül, hogy mikor eszik, játszik. Bár általában alvás, evés, játék után pisilnek.
Vidd le minél gyakrabban, aztán kezd el nyújtani a séták közti időtartamot. Előbb utóbb rájön, hogy tartania kell.
Sztem nem kell elkapkodni,sem türelmetlenkedni. Majd rájön mit vársz tőle, ha te is rendszerességet iktatsz be. Csak idő kell hozzá!!!

Válaszolta almasiagnes gazdi (hera), 2012. July 08. #8797

mennyi idös? ha ugrál el kel fordulni és nem figyelni rá. nem szabad köszönni akutyának csak ha már minden családtagot üdvözöltünk.a szobatiszaságra pedig azt tudom mondani evés után kivinni és megszokja csak türelem.