‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte chikoo gazdi (Geszt), 2012. July 14. #1600

Erős szőrhullás

A mai nap voltam nemesbődön a kutyusoknál. végigsimítottam geszt hátán, és egy marék szőr a kezemben maradt. 3x átfésültem az egész bundáját, és minháromszor megtelt a fésű jókora mennyiségű vörös szőrrel. de még utána is, ha gyengén megcsíptem a hátán a bundáját, csak úgy jött belőle...
mivel már javában nyár van, nem tudom miért most jött rá minkét kutyusra a vedlés, főleg ilyen erősen! olvastam a furminator fésűről szerintetek az segítene? de nem is ez most a fontos, hanem hogy ez normális-e?

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok beküldés ideje szerint

Válaszolta chikoo gazdi (Geszt), 2012. July 15. #8877

A kérdező hozzászólása:

Köszi Szofi a választ!
Igen egyenletesen hullik a szőrük, úgyhogy ez vedlés.
Csak az a nagy mennyiség volt fura.
De már épp ideje volt ledobni a téli bundát, nemrég azt néztük a
tesómmal, hogy szinte szőrösebbek mint a hideg évszakban

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. July 16. #8896

Szia! Nekünk van furminátorunk bár én nem a boltit vettem de sikerült normális vaterástól vásárolni és ugyan az a minőség, mint a bolti csak fele annyi. Az én tapasztalatom az hogy a fésülés ugyan úgy bele tartozik ettől még a minden napi rutinba eleinte viszont egyre gyorsabban lehet végezni:) a végén már elég 3 naponta is fésülni furminátorral a szőr összeállás ellen meg más fésű. A lényege hogy az elhalt szőrszálakat szedi ki nem az egészségeset tépi ki, és ezzel felszabadítja a kutyák bőrét és levegőzik elősegíti a bőr jó működését és helyet ad ugye az új szőrnek is. Hosszú és rövid szőrre egyaránt használható nem szabad erősen nyomni a kutyusra nehogy felsértse és egy egy hosszú húzás után elképesztő mennyiségű szőr jön ki a kutyából tehát le kell szedni a keféről az én kutyából elsőre egy focilabda méretű szőrcsomó jött le. Volt aki szatyrokról számolt be hogy hány szatyorral fésült ki a kutyáiból:) mindenképp hasznos találmány vizes szőrön nem szabad használni mert azt tépi és előtte ha gubancos a kutya szőre ki kell fésülni hogy ne tépje, hangsúlyozom nem fésű hanem aljszőrzet eltávolító. Egy élmény az első fésülés, a kutya lehet hogy unja de nem fáj neki és utána ő is felszabadultabb.

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. July 16. #8898

Ja és olyan mintha fodrásznál járt volna az elhalt szőröktől mentes bunda sokkal szebb fényű élénkebb színű és formásabb is.