‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte szaboreka gazdi (Sziszi), 2012. July 16. #1603

Izületi fájdalmak !

Sziasztok!
van egy 10 éves kutyusom ,és nagyon erősen fájnak a hátsó lábai!
tudom hogy azért mert öreg de esetleg nem tudnátok nekem megmondani lehet -e és ha lehet mivel csillapítsam a fájdalmát ?!

kategória: kutya, válaszok száma:2, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. July 16. #8900

Szia mivel a hátsó lábai fájnak így lehet tacskó bénulás is biztosan láttál már olyan kutyust ami csak az első két lábán tudott járni a hátsókat úgy vitték utána egy sállal átfűzve a derekán vagy hasonló nos az a tacskó bénulás (általában , mert okozhat más is bénulást) Lehet a gerincével is probléma ha hosszú a teste az én kutyám is izületes eddig 2x fordult elő az hogy dokihoz is kellett vele menni mert elég kétes tünetei vannak és mindkétszer kiderült megint a gerince. Én izület védő tápot adok neki Hills Mobility- az a mozgékonybb kutyusoknak van kitalálva hogy védje az izületeiket illetve én azt tudom mondani Gino állapota nem romlott 1 évente fordult eddig elő hogy jobban fájt neki aminek látható jelei voltak. Mondjuk sokat szaladgál és ugrál amiről nem tudom leszoktatni sokszor ez is a baj ami miatt előjön a fájdalom, szóval mindenképp kímélni kell ha fájdalmai vannak akkor csak a szükséges egészségügyi séta és nem több fel kell vinni a lépcsőn ha van nem szabad lépcsőznie, és persze mindenképp állatorvos aki tud adni egy injekciót ami enyhíti a fájdalmait. És ha állandó a fájdalom akkor gyógyszert is amit szedhet rá a kutyus. 10 évesen azt mondta nekünk is a doki hogy erre számítani kell de nem szabad figyelmen kívül hagyni mert bénuláshoz is vezethet és komoly fájdalom ez egy kutyusnak azért. A táppal és zöld kagyló kivonattal is lehet még segíteni vagy szinten tartani. A többit a doki mondja majd.

Válaszolta bety02 gazdi (Mili), 2012. July 16. #8887

szia nekem van egy 14 éves kutyám neki télenfájt nagyon a lába de mondok valamit h reggel nyüszít akkor csak elzsibbadt de hamindig akkor vigyétek el állat dokihoz és írassatok fájdalomcsillapítót és nagyon figyeljetek rá hogy el ne essen vagy ne essen nagyot mert hát akkor el is törhet a lába és még jobban fog neki fájni!én ezt mondom de ha minden reggel nagyonfájdalmasan nyüszít akkor irassatok fájdalomcsillapítót a többit megbeszélhetjük máskor majd írok hozzászólást mikor!OLVASD EL HA HOSSZU IS!!!!!!!!!!!!