‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte rokito gazdi (Rocco), 2012. July 18. #1611

Repülés

Költözni fogunk irországba..és rocco is jönn velunk..vki tud vmit irnio a repülésről?

kategória: kutya, válaszok száma:2, kérdés értékelése:+8

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta wandus gazdi (Maci), 2012. July 18. #8934

Ha utastérben szeretnénk vinni (ez a humánusabb megoldás), akkor tudnunk kell,hogy így csak kis testű állatokat vihetünk. Általában ebbe a kategóriába esnek a házikedvencek - cicák, kutyusok,stb. Rendelkeznünk kell speciális szállító ketreccel, amit megvehetünk bármelyik állatfelszerelési boltban vagy akár a reptéren. Ezek mérete is maximalizált: el kell, hogy férjen a gép ülése alatt. Ketreccel együtt az állat súlya nem haladhatja meg a 7-8 kg-t. A repülőjegy megvásárlásakor ezt is jeleznünk kell, továbbá meg kell adnunk a ketrec háromdimenziós méretét, s az állat fajtáját. Az állatok szállításának díja túlsúlyszámítás alapján történik, azaz pl. egy 5 kg-s kutya szállítása annyiba kerül, amennyibe az adott járaton 5 kg túlsúly.

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. July 18. #8933

Szia! Mivel ő csivava keverék ha jól látom elég pici így valószínű kézi poggyászként fel vihetitek majd a repülőgépre. Nem tudom hány órás a repülési idő és hogy mennyibe kerül a pontos szabályokat a repülőgép társaságtól kell majd megkérdeznetek. A kutyusokat is eléggé megviseli a repülés de mivel valószínű veletek lesz majd így könnyebb lesz neki és persze egyszeri dolog túl éli ne aggódj. Persze majd dokihoz is el kell vinni kiállítani a szükséges iratokat útlevelet neki megvizsgálni nincs e betegsége stb. mert csak így viheted másik országba biztosan ő is tud majd jó tanácsokat adni esetleg még valami gyógyszer is van ami stresszoldó a kuttynak meg kell kérdezni tőle a fontos hogy víz legyen neki. és egy kedvenc játék sem árt hogy lefoglalja magát a boxban ami nem foglal nagy helyet. A légi társaságoknál pontos méretre van megadva mekkora lehet az amit fel lehet vinni az utas térben boxból olyat meg lehet találni egy nagyobb állat kereskedésben mondjuk Fressnapf vagy Alpha zoo. Jó utat.