‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte KatkaGege gazdi (Joker), 2012. July 22. #1623

Csivava gond?

Sziasztok érdeklődni szeretnék, aki ismeri a boston terriert és a csivavát...nos a gond, h a barátom csivavája olyan hangot ad ki sokszor mint a boston terrierek mikor vissza fele tüsszentenek (mintha szívná a levegőt nagy horkantásokkal, vagy mintha beszippantott volna valamit az orrába) és ezt elég gyakran csinálja. normális ez? vagy lehet valami gond a légcsövével?

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. July 23. #9015

Ha több az irritáló anyag attól is lehet gyakori vagy a száraz és a meleg őket is érinti és irritálja a nyálkahártyát vagy ha van mostanában valami amitől lehet izgatottabb az is befolyásolhatja.

Válaszolta KatkaGege gazdi (Joker), 2012. July 23. #9011

A kérdező hozzászólása:

Igen ő is úgy csinál. Eddig nem foglalkoztunk vele mert már megszoktuk. Csak mostanában elég sokáig és gyakrabban csinálja. Kipróbáljuk az orr befogást. Köszönjük

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. July 23. #9008

görgő helyett hörgőt akartam írni

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. July 23. #9007

Szia elsőre az jut eszembe amit az én kutyám csinál görcsösen szipákolja a levegőt mint amikor valami elzárja a légutat. Nos ez nagyon sok kutyánál előfordul, vagy azért teszi mert meghúzza a mellkasát vagy beszippant valamit ami miatt begörcsöl a hörgő, lehet portól, vagy hirtelen rosszul veszi a levegőt. Nekünk a doki azt mondta nem asztma hanem egy görgő görcs okozhatja a pontos okot ő sem tudta megmondani. Ha sok a por ha erős szagot szippant be vagy olyan pollent ami irritálja akkor ez történik. Azért mutasd meg dokinak hátha nála van valami ami kiváltja és lehet orvosolni. Mi arra jöttünk rá hogy nem vesz ilyenkor a száján levegőt hanem mindenképp az orrán akar és ezért is fullad, ezért az orrát be szoktam gyengéden fogni a száját szabadon hagyni és elmúlik, meg nyugtatom mert a stressztől is lehet ilyen görcs ha mondjuk nagyon játszik egy másik kutyával.