‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Marcsikoló gazdi (Muki), 2012. July 30. #1638

Mégis allergiás vagyok?

Sziasztok!
pár hónapja voltam allergia vizsgálaton és a kutyaszőrre nem vagyok allergiás, csak a porra és a poratkára. 4 kutyám van, semmi bajom tőlük, bár a bundájukban lehet poratka bőven.
a problémám az, hogy ha mamám kutyájával, zeusszal (aki egy shar-pei) játszom, mindig tele leszek csúnya kiütésekkel, ami eleinte viszket, majd percek múlva fáj és ég. (most is)a rövid,szúrós szőre irritál, vagy allergiás vagyok? a mamám szomszédjában van egy huski-berni keverék, tőle pedig folyton

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Marcsikoló gazdi (Muki), 2012. July 31. #9095

A kérdező hozzászólása:

igen, már közben rájöttem. kicsit gondolkodtam :)

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. July 31. #9093

A kérdésedet megválaszoltad az lett volna a tippem hogy a szomszéd kutyák szőre poros és arra vagy érzékeny.

Válaszolta Marcsikoló gazdi (Muki), 2012. July 31. #9092

A kérdező hozzászólása:

Köszi Delinke! Nem, Zeusz kutyán nincs bolhairtó és semmiféle készítmény, szerintem a rövid szőre szúrja a bőrömet, vagyis már csak erre gondolok...
a szomszéd huski-berni keveréktől pedig véleményem szerint azért fulladok be, mert vastag, kettős bundája van, és a porban fekszik, így tele van a szőre poratkával. Cicám nekem is van, tőle semmi bajom nincs, velem alszik, naponta átkefélem, ilyenkor sem tüsszögök.( rövid szőrű házi cica )
de remélem, nem vagyok allergiás.

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. July 31. #9083

Én még csak olyannal találkoztam, aki elvileg allergiás a kutyára, gyakorlatilag nem, fordítva ilyenről még nem hallottam. Nincs a kutyákkal együtt tartva macska? Ill. szerintem akinél fulladsz, ott könnyen lehet, hogy inkább macskaszőr van a kutyán, akitől kiütéses lettél, az lehet, hogy a kutyán bolha és kullancsírtótól van, lehet arra vagy érzékeny. Pl a legtöbb bolhanyakörv utasításába egyébként is bele van írva, hogy jobb, ha nem érnek hozzá az emberek.

Válaszolta Marcsikoló gazdi (Muki), 2012. July 30. #9079

A kérdező hozzászólása:

folyton befulladok és tüsszögök. Aki ért ehez, kérem válaszoljon. Köszönöm :)