‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Marcsikoló gazdi (Veronika), 2012. August 01. #1644

Szerintetek ekcémás?

Veronkámnak állatorvos által javasolt rüh elleni gyógyszert vettünk, de hetek óta nem sok javulást látok. én nem rühre, sokkal inkább ekcémára gondolok. a nyakán, mellkasán, combja belsején nincs már szőr, a bőre száraz és repedezett. langyos vízben fürdetem, neocidolt (asszem ez a neve) teszek a vízbe, emellett még be is fújom vele kb hetente, plusz ma lenyírtam a maradék szőrét, és gyógynövényes samponnal bekentem, aztán alkohol és színezék mentes testápolóval kentem be....

kategória: kutya, válaszok száma:10, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Marcsikoló gazdi (Veronika), 2012. August 02. #9120

A kérdező hozzászólása:

köszi, az igazság az, hogy ilyen pici westie-t, mint ő, még soha nem láttam. a kanom se valami nagy, de Veroni ici-pici. Most ráférne néhány kiló, vagy deka inkább :) egyébként jól eszik csak gyorsan nagyon :)

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. August 02. #9119

Van még egy valami amit a szőr egészségére tudok ajánlani az az Immunovet nálunk bejött gyönyörű lett és kétszer annyi mint volt meg immunrendszer erősítő is egyben ja és mellékhatás ami nem annyira jó hogy étvágya lesz a kutyának rendesen tőle :) de sovány yorkiknál ez is előny, ha meg nem kell híznia akkor nem szabad kísértésbe esni a juti falattal.

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. August 02. #9116

Amíg nincs meg, mi a konkrét baja: Hill's Canine Science PLan Sensitive Skin-t adj neki, Delinke is ezt kapja, s ott, ahol még nem sötétedett be a bőre, egy hét alatt visszanőtt a szőr, s most is tovább bokrosodik, meg a szőrének az állaga is sokkal jobb lett. A másik, egészséges kutyám is nagyon bokrosodik tőle, s más kutyásoknak is nagyon jó a tapasztalata vele.
http://www.zooplus.hu/shop/kutya/szaraz_kutyatap/hills_sp/special_care/239303
Innen a legolcsóbb, elvileg kapsz a rendelésénél egy kupont, aminél lejön a 10%-a az árnak. Ettől függetlenül vidd el állatorvoshoz.

Igen, nekem is az acanthosis nigricans-ra hasonlít, de nálunk egész testen nagyon hullott, nálatok ott is nagyon jön a szőre, ahol még nincs folt? Ha emellett hízik, meg kéne nézni a pajzsmirigy hormon szintjét (ezt egyébként is ajánlott lehet, a pajzsmirigyből adódó szőrhullás a leggyakoribb), de lehet vesehormon is. Ivartalanított a kutyus? De a tünetek alapján szerintem nem nemi hormon. Ha Budapestre fel tudod hozni, én ajánlom Tarpataki Noémi állatbőrgyógyászt az állatorvosi egyetemen, elég drága, de jó meglátásai vannak, s tapasztalt is. Viszont ha felír valamit, azt meg ne vegyétek a benti gyógyszertárban, a főbejárat előtt van egy sokkal olcsóbb gyógyszertár. xD Az allergia is lehet, bár az egyrészt nem mutat nagy szimmetrikusságot, másrészt azt nem írtad, hogy kifejezetten viszketne neki. A fürdetéssel szerintem is le kéne állni.

Válaszolta Marcsikoló gazdi (Veronika), 2012. August 02. #9114

A kérdező hozzászólása:

nem fürdetem gyakran, és volt már, hogy csak a gyógyszeres vízzel mostam le a testét, semmiféle sampont nem használtam. mindig kenem a bőrét, hogy hidratáljam, és már kezd rugalmasabb lenni. :)

Válaszolta Marcsikoló gazdi (Veronika), 2012. August 02. #9113

A kérdező hozzászólása:

nem adunk neki csirkés tápot, csak marhát és néha bárányos-rizseset. nem csak tápot kap, azt is, amit mi eszünk. már biztos, hogy másik állatorvoshoz visszük, mert ez így nem mehet tovább.

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. August 02. #9112

Szerintem a te kutyádnak nem ekcémája van és nem is atkája hanem allergiás reakció ez... mivel etetitek? A westi nagyon hajlamos az allergiára, lehet táptól, portól, pollentől... Az egyik ismerősöm kutyája szintén westi sokáig szenvedett ettől a betegségtől, nyilván az állatorvos aki nálatok van egy kókler és nem is ismeri fel a tüneteket valóban jobb lenne egy városi képzettebb dokit keresni aki találkozott már ilyennel, az ismerősöm kutyája sokáig szteroidos injekciókat kapott és gyógyszert amitől egy darabig rendben volt azzal viszont annyi a gond hogy a kutya szervezetét eléggé befolyásolja hízékony lesz tőle stb. nem lehet tartósan kezelni vele viszont nem régiben kapott valami kísérleti gyógyszert amitől teljesen rendre jött és szebb lett a szőre mint valaha. A langyos vizes sűrű fürdetést nem ajánlom mert az ekcémás bőr is kiszárad és rosszabb lesz tőle a helyzet, próbáld meg maximum 1 hónapban egyszer fürdetni mert így nagyon kiszárad a bőre és a túlzott tisztogatás lehet nagyobb kárt okoz mint hasznot, attól is kirepedezhet és kiszáradhat a bőr. a nyírást és fésülést is csak szükség esetére javaslom mert szintén irritálhatja a bőrt. keress másik állatorvost és kerüld a csirkés tápokat ételeket, a színezékes tápokat a tartósító szeres szójás konzerveket, és ha eddig nem olyat eszik akkor váltsatok tápot kifejezetten allergiára hajlamos kutyáknak való tápra, amit egy nagyobb állat eledel boltban városban biztosan megkaptok.

Válaszolta Marcsikoló gazdi (Veronika), 2012. August 01. #9105

A kérdező hozzászólása:

egyébként az első linken az acanthosis nigricans-ra hasonlít, és a leírás is passzol. köszi a segítséget!

Válaszolta Marcsikoló gazdi (Veronika), 2012. August 01. #9104

A kérdező hozzászólása:

Köszi megint! :) a körzeti állatorvossal az a gondom, hogy az előző kutyámhoz( akit darázs csípett torkon) az volt a tanácsa, hogy idézem: üssétek agyon, nem éri meg a fáradtságot! aztán adott neki egy kalcium injekciót, és reggelre elpusztult. ennyit róla. :( állatbőrgyógyászat nem tudom, hol van a közelben ://

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. August 01. #9103

http://budapestiallatorvos.shp.hu/hpc/web.php?a=budapestiallatorvos&o=borbetegsegek_jjH

Itt van az ekcémáról: http://goldandbrill.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=685777

Menj állatorvoshoz, állatbőrgyógyászhoz vele! Már az is valami, ha sikerül dolgokat kizárni. Delinkének is szimmetrikusan kihullott a szőre a hajlataiban, s a neten bóklászva vagy 5 féle betegséget találtam rá, úgyhogy kivert a víz. S még mindig nincs meg, mi a baja xD Azért olvasgasd ezeket. A fenti honlap leírása s a te leírásod alapján nem ekcéma.

Válaszolta Marcsikoló gazdi (Veronika), 2012. August 01. #9102

A kérdező hozzászólása:

a mellkasán már kicsit nőtt vissza szőr, de csúnya a bőre. Nem sokat találtam az ekcémáról neten sem és könyvekben sem. szerintetek ekcémás? azt hogy kezelhetem?