‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Bikfic gazdi (Bikfic), 2012. August 12. #1675

Ivartalanítás

Sziasztok!

bikficet ivartalaníttatni akarom, mikor legközelebb lehetőségem nyílik rá. szeretném kikérni véleményetek.
-milyen kockázatai lehetnek a műtétnek? (ha vannak)
-nektek milyen tapasztalataitok vannak a beavatkozással kapcsolatban?
-ha meg lesz a műtét, a lábadozáskor mit tegyek?
-viselkedésében milyen változások lehetnek?

előre is köszönöm

kategória: kutya, válaszok száma:7, kérdés értékelése:+6

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta aprilkaelblinger gazdi (Fülöp), 2012. August 21. #9403

Én támogatom az ivartalanítást ,nálunk sokkal nyugisabbak a kutyák
Egyetlen hátulütője,hogy Panninak nagyon gyorsan és 2x olyan sűrűn nő a szőre

Válaszolta HRéka gazdi (Bonca), 2012. August 14. #9265

Szia Bikfic!
Bonca 2 éve van ivartalanítva ,de leírom a tapasztalataimat:
-nincs túl nagy kockázata
-Anyukám vitte el a dokihoz nem volt hosszú a műtét,és mikor visszaadták nekünk Boncát az nagyon szívszorító volt mert még aludt,egy kosárba haza vittük.Elég hamar felkelt és több óráig remegett,az altató miatt. Rá raktak egy tölcsért a nyakára,mondjuk szerintem nem az ő mérete volt hanem inkább egy németjuhászé ,de az mindegy.Mikor felkelt egy óráig nem tudott lefeküdni hanem szegényem ülve elaludt,úgy sajnáltam,mikor fölbírt állni,neki ment mindennek a lakásba attól a hülye nagy tölcsértől,úgyhogy egyből le is vettük róla,amit nem szabadott volna.Egy régi ruhát szétszabdaltunk neki azt ráadtuk.
Csak az első nap volt ilyen.Utána fokozatosan jobb lett,csak nagy odafigyelésre van szüksége hogy ne ugráljon mert felszakadhat a sebe.Ő felszívódó varratot kapott,és 2 hét múlva már ugyan olyan volt mint régen.Futkosott ,jó kedve volt,semmit sem változott,szerencsére,mivel őt egészségügyi okokból ivartalanítottuk.Mivel Bikfic fiú őt az nem érinti de Bonca mindig álterhes is volt. Összeségében jól tettük hogy ivartalanítottuk,ezek csak az én személyes tapasztalataim,ti döntitek el mit láttok jobbnak Remélem kicsit tudtam segíteni

Válaszolta Ildikó1 gazdi (Szutyok alias Reno), 2012. August 12. #9242

Mi is az idén tavasszal estünk át rajta. A tölcsér biztosan kell a fejére mert nyalogatná,rágogatná a sebet és az nem tudna begyógyulni. Az elején félelmetes volt ahogyan a nagy tölcsérrel mindennek nekiment,de 2 nap alatt hozzászokott.Kint szaladgált,evett,ivott,minden rendben volt.Azóta sokkal kezelhetőbb,nyugodtabb lett. Hátránya nincs,előnye hogy nem szökik,a daganatokat is megelőzi,kiegyensúlyozott lesz.Persze kivételek mindig vannak.

Válaszolta Bikfic gazdi (Bikfic), 2012. August 12. #9238

A kérdező hozzászólása:

Nagyon szépen köszönöm :)

Válaszolta nagynikolettandbuksi gazdi (Buksi), 2012. August 12. #9235

a mi kutyánk is ivartalanítottak.túl sok kockázata nincs legfeljebb annyi ha nagyon érzékeny az altatószerre.nekünk az állatorvos adott fájdalom csillapító tablettát ezt egy hétig kellett szedni.meg műanyag gallért hogy ne nyalogassa a sebet.ha meglesz a műtét hagyd sokat pihenni simogasd nyugtatgasd.viselkedési változások:nem lesz szökős és egy kicsit nyugodtabb lesz.hosszabb élete lehet tőle mert néhány betegség nem tud tőle kialakulni.hosszú és boldog életet kívánok Bikficnek!