‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Mela gazdi (Meli), 2012. August 14. #1691

Kicsit harap a hörim.hogyan szelidítsem?

Mások azt mondják,hogy 1 hetet kell várni,még hozzászokik a környezethez,és beszélni kell hozzá.valaki ezenkívül tud még ezen kívül valami hasznos tanácsot adni?

kategória: kisemlős, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta BeagleKennel gazdi (Hubi), 2012. August 18. #9349

Csatlakozok Renohoz, próbálj meg minél több finomságot adni neki a kezedből, és akkor megtanulja hogy a kéz nem bánt, hanem ad enni. Ha elveszi az ujjadról az ételt akkor fokozatosan rakd mindig feljebb. Ha már elérted azt a szintet amikor teljesen a tenyeredben van akkor emeled fel egy kicsit, majd adj neki megint egy kis csámcsit. Ezt is fokozatosan csináld mindig egy kicsit emeld magasabbra. És ne rögtön vágj bele hogy már Te már az első nap kiakarod venni, hanem szépen és tényleg fokozatosan! Ha látod hogy még elég bizonytalan a kezedben azt a szintet kicsit még gyakoroljátok pár napig. Hidd el be fog válni én is ezt csináltam a hörcsögömmel.
És Gino, nem értek veled egyet a dzsungáriai hörcsögökkel kapcsolatban. Minden állatot meglehet szelídíteni, csak türelem kell hozzá! Nekem is dzsungáriaim volt, mégis megszelídítettem, pedig Ő aztán tényleg vad volt...

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. August 16. #9303

Szia! Nekem volt egy dzsungáriaim akit soha nem lehetett megszelídíteni pedig nekem is volt pár és őt még sem sikerült nagy ritkán meg lehetett simizni meg kivenni de kiszámíthatatlan volt mikor harap rá az ujjamra. Azt mondják a dzsungáriai amúgy is vadócabb...

Válaszolta Mela gazdi (Meli), 2012. August 15. #9285

A kérdező hozzászólása:

Az én hörim még csak kb 3 és fél hetes,és egy kicsit félénk is.Attól tartok,ha berakom a kezem,elmegy az ujjamig,de a kezemre már nem menne,hanem megharap(már volt ilyen,pedig elötte kezetmostam:D).Már volt 5 hörim,de nekik könnyű volt a szeliditése.

Válaszolta Ildikó1 gazdi (Szutyok alias Reno), 2012. August 15. #9279

Ha benyúlsz hozzá,akkor tedd amikor ébren van.Mindig beszélj hozzá előtte,mondogasd a nevét,végy az ujjaidba egy számára finom csemegét és add be neki a ketrecen át.Egy pár nap után már benyúlhatsz hozzá és úgy add oda neki a hamit,aztán hagyd bent a kezed,néha finoman simítsd a hátát,érints meg,Később ha belemászik a tenyeredbe,lassan csukd össze mintha ki akarnád venni,meglátod hogyan reagál.Ha nem menekül,fel is emelheted,Fokozatosan eljutsz így odáig hogy harapás nélkül úszd meg a szeretgetést.
Vigyázz mert nincs térérzéke,könnyen leugrik bárhonnan,akár végzetes is lehet.Jó tanulást!