‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Marcsikoló gazdi (Csibész), 2012. August 24. #1719

Szerintetek megsérülhet? görcsösen rángott a kutyám álmában, azt hittük, valami rohama van, de szerencsére felébredt. nagyon kapkodta a levegőt és majdnem elszaladt. nem lehet baja szerintetek?

Ma palacsinta sütés közben sírás szerű hangot hallottam és ilyen elcsuklás szerű nyüszítést. hangos volt. megláttam csibészt a lépcső alatt. rángatózott, zihált és a nyitott szemei föl voltak akadva. nem mertem hozzá nyúlni, azt hittem, valami rohama van , gondoltam, hogy álmodik, de ilyet még soha nem csinált,majdnem elszaladt, nem tudtam mire vélni. szóltam apukának és ő kezdte el rázogatni. miután magához tért sokáig csak bambult, aztán ivott és tovább aludt. folytatom

kategória: kutya, válaszok száma:6, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok beküldés ideje szerint

Válaszolta Ildikó1 gazdi (Szutyok alias Reno), 2012. August 25. #9446

Nem akarlak elkeseríteni,de ezek a tünetek epilepsziára utalnak. Lehet kezelni, de ehhez orvoshoz kell vinni mielőbb!!!

Válaszolta Marcsikoló gazdi (Csibész), 2012. August 24. #9444

A kérdező hozzászólása:

szóval szegény már nem lát valami jól, igaz, kiismeri magát, szagok stb, de ha felpattan álmában ( mint az a netes kutyus, akinek már sisakja is van, mert rendre betöri falat) akkor megsérülhet. Mostanában rengeteget alszik. Játék közben egyre erősebben harap, nem tudja, hol a határ. Már nem merek vele úgy birkózni, mint 1-2 éve, mert azt hiszi, nekem is olyan erőm van, mint neki. :) Féltem őt. Felvett egy új szokást? vagy mi lett vele?

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. August 25. #9447

Az is lehet hogy rosszat álmodik, az én kutyám is fut álmában, morog nyitott szemmel alszik, csámcsog, nyüszög.Ha ebben a mély alvási fázisban megzavarja valami vagy valaki és a látása sem túl jó akkor persze hogy megijed hisz azt sem tudja hirtelen hol van. Az öreg kutyák sokat alszanak épp úgy mint a nagyon picik ez is normális hiszen több időre van szükségük mire a szervezetük regenerálódik, az enyém is alszik ha csak teheti. Az hogy iszik mikor felébred megint csak természetes te is szomjas vagy ha aludtál kiszárad a szád. A baj akkor van ha ezt éber állapotban csinálja és nem alszik, és az epilepszia vele járója a sárgás hányás, a végtagok rángása és az izmok görcsös megfeszülése, a kutya tekintete üveges lesz nem tudja kontrolálni a járását neki megy dolgoknak. Én nem gondolom hogy ez epilepszia ami nektek van de azért kérdezd meg a dokit ha arra jársz.

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. August 31. #9538

A dokit kéne elaltatni jó mélyen egy öklössel, addig amíg a kutyád vagy kutyáidnak jó a közérzete nincsenek fájdalmai és tudnak mozogni fájdalom nélkül nem értem minek javasol ilyesmit. Ez olyan mintha amikor a doki megöregszik nem nyugdíjas otthont ajánlanak neki hanem eutanáziát mert nincs szükség az öregekre.

Válaszolta Marcsikoló gazdi (Csibész), 2012. August 25. #9450

A kérdező hozzászólása:

Nem teljesen volt nyitva a szeme, csak félig, de hát az nem szokatlan. Nem baj hogy ivott, ezt csak úgy leírtam, és epilepsziás kutyát is láttam már, de ez nem olyan volt. A dokink azt tanácsolja, hogy altassuk el, mivel már idős, és a beteg lába (rosszul forrt össze egy baleset után) is csak akadály, a másik kutyám esetében is az elaltatást tanácsolta, és lám, 1 hét után javulást érzékelek az állapotában. Úgyhogy rá nem nagyon számíthatok...de még egy ilyen, és tűz a Bükkszenterzsébet-i dokihoz! köszönöm, hogy időd szántatok a problémánkra, szép napot!

Válaszolta BeagleKennel gazdi (Hubi), 2012. August 24. #9445

Lehet csak álmodik, de a felakadt szem ugyan nem jelent valami jó dolgot. Esetleg lehet azért vannak ilyen rohamai mert már elég idős, de fogalmam sincs nagyon, erről. Szerintem jobb lenne az orvosnak megmutatni.