‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Jony gazdi (Jony), 2012. September 04. #1739

Ugatás, félénkség

Kedves kutyatulajdonosok!

azzal a kéréssel fordulok hozzátok hogy mit lehet tenni akkor ha elmegyek otthonról valahová és lucky kutyusom folyamatosan ugat vagy vonyít amig haza nem jövök a 2 hónapos babámmal. azt tudni kell róla, hogy ő egy menhelyi keverék kutyus a szívem csücske, nagyon szeretem, hat hetes kora óta velünk él, nagyon félénk fajta és egy kicsit agresszív a többi kutyatársaival szembe, kivéve a haverjait. mondjuk erre is van magyarázat, ugyanis fél éve nekiment egy shar pei kan. összeverekedtek nagyon! előtte minden kutyával nagyon jól kijött, most már a szukákra is támad. babakocsi közelébe se enged senkit!! mit tegyek?

válaszotokat előre is köszönöm!

szőnyiné lívia

kategória: kutya, válaszok száma:1, kérdés értékelése:+6

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Szöszaszy gazdi (Lena), 2012. September 04. #9571

Szia!
Ezt a jelenséget szeparációs szorongásnak nevezik. Túlontúl kötődik hozzád a kutya és nem tudja mi tévő legyen, ha elmész otthonról. Javaslom, hogy gyakorold a távol maradás tréninget. Ez abban nyílvánul meg,hogy napjába többször bezárod a kutyust, kimész az ajtón és rövid időtávokra (először csak néhány perc) magára hagyod,majd visszamész hozzá és jutalmazod,hogy tudja, biztonságban van ő is és Te is. Később növelheted az időtávot és a végére egy teljesen nyugis kutya lesz belőle.

Ha izgatott és már hallod a hangját amint kilépsz az ajtón, akkor lakáson vagy kerten belül gyakorolj vele naponta többször helyben hagyási feladatot,úgy hogy lásson. Fontos,csak akkor szabad jutalmazni, ha a kutya nyugton vár,nem izgatott és nem mozdul ki a helyéről.

Sok sikert a tréninghez, remélem segíthettem.