‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Mónika86 gazdi (Picike), 2012. September 10. #1750

Sziasztok tanulni szeretnék ! valaki tudna segíteni gazdinak?

Szeretnék több trükköt tanulni de nem tudom hogyan is kezdjek neki!az ül fekszik pacsi marad már megy! de nagyon szeretném a szégyeld magad pitiz trükköt is betanulni !de mikor próbálom csak az oldalamon fekszem és ennyi!!!lehet gazdi nem csinálja jól igazából nem is tudja hogy kezdjen neki!köszi

kategória: kutya, válaszok száma:6, kérdés értékelése:+4

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Ildikó1 gazdi (Szürike), 2012. September 10. #9636

Szia ! Itt találsz nagyon sok trükköt,lépésről lépésre leírva. Jó trükközést!
http://it.scribd.com/doc/32636462/Kutyatrukk

Válaszolta Mónika86 gazdi (Picike), 2012. September 10. #9634

A kérdező hozzászólása:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat igyekszem megfogadni őket!!

Válaszolta Szöszaszy gazdi (Lena), 2012. September 10. #9633

Szia Picike!
Rengeteg olvasmány szól manapság trükkök tanításáról Vannak oktató videók, fórumok stb.
Számomra első olvasásra egy kis motivációs probléma ami feltűnik. Keress olyan tárgyat, vagy jutalomfalatot amit úgy látsz,hogy a kutyát nagyon érdekli és lelkesen szívesen dolgozik érte. Ha ezekkel megvagy, akkor tudsz tovább lépni konkrét trükkök megtanítására.
Ha beolvasol akár itt a dog dancing,vagy a trükkös fórumokba,látni fogod,hogy egyes trükköknél milyen problémákba ütközhetsz és nagy eséllyel választ kapsz a kiküszöbölésre is.

Válaszolta Petrus26 gazdi (Csibi), 2012. September 10. #9632

Plusz kutya függő az egész egyik kutya lassabban míg a másik gyorsabban tanulja meg.

Válaszolta cseszti1234 gazdi (tigris), 2012. September 10. #9631

a jutalom falat mindig segit hogy ne lankadjon a figyelme nálunk is bevált (a kutyámnál)
néha tarts szünetet ne unja el a dolgot
és naponta töpször probálkoz

Válaszolta BeagleKennel gazdi (Hubi), 2012. September 10. #9629

Mindig a gazdi hibázik! Neki nincs türelme az egészhez. De mivel már az alapokat tudod, nem nehéz megtanítani a kicsit nehezebbeket. Én Hubinak a pitit úgy tanítottam meg hogy leültettem, kértem tőle a pacsit, megfogtam a mancsát majd kicsit feljebb emeltem a jutalomfalatot és már fel is ágaskodott. Persze ezt egy jó hét után ellehet hagyni, mármint hogy te segítesz neki. Utána már csak elég hogy felemeled a jutalmat és mondod hogy piti. Nem mondom hogy könnyű, de mi tökéletesítettük 3 nap alatt. És ez az ember és a kutya közötti kapcsolattól is függ, mert ha a kutya nem szereti ha tanulni kell akkor bizony nehéz esettel van dolgunk, de gyakorlat teszi a mestert, és csak kitartás és türelem az egész lényege.
Viszont én a szégyelld magad trükköt utolsókra hagynám, Én Hubival több hétig gyakoroltam, nem esett le neki hogy mi lenne a lényege. De egyébként ehhez a trükkhöz is van tanácsom hogy hogy tanítsd meg neki: a kutya orrára raksz egy hajgumit, Ő meg rögtön le akarja venni így az orrához teszi a mancsát. Csupán ennyi, és ez is nagyon nehéz - az én tapasztalataim szerint - szóval, nem kell egy hét után elvárni hogy csinálja szóra, minimum egy hónap után.
Sok sikert a tanuláshoz!