‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Biglifan gazdi (Artúr), 2012. October 07. #1798

Mi lehet a probléma? vagy miért csinálja ezt?

Arthúrral észre vettük hogy valami nincs rendben.a hátsó lábai remegtek, és nem állt rajtuk biztosan,vagyis végig imbolygott,de csak a hátsó 2 lábára.furán is ment,volt amikor felemelte az egyik lábát,és volt amikor össze vissza lépkedett a hátsó lábaival. ez az állapot összvissz 10 percig tartott.megmasszíroztuk a hátsó két lábát, nem működött, vagyis utána 2 perc után, ez a hátsó lábra imbolygás abba maradt. most már normális. de ez már a második eset hogy ilyen történt, a másik augusztus közepén fordult elő. mi lehet segítsetek, légy szíves!

kategória: kutya, válaszok száma:9, kérdés értékelése:+6

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta BeagleKennel gazdi (Hubi), 2012. October 11. #9890

Szerintem is valami ideg bajok lehetnek, de sötétben tapogatózni nem lehet, és valóban lehet hogy komoly. Szóval minél utóbb jó lenne megnézetni egy állatorvossal.
És ha már csont erősítőt kéne venni akkor miért pont a legócskábbat, a Bobit? Igaz nálunk a bolha-kullancs elleni cseppje bevált, de szerintem ha tényleg csonterősítőre lenne szüksége Artinak akkor a legjobbat kellene megvenni, nem a legrosszabbat.

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. October 10. #9875

Szia! Azért kell dokihoz vinned mert ezer egy oka lehet a dolognak, és ránézésre nem is valószínű hogy a doki is meg tudja majd mondani mi a baj, lehet szükség lesz röntgenre hogy megnézze milyen állapotban vannak az izületei. Lehet ez akár a megerőltetéstől is ne futtassátok, ne lépcsőzzön és ne sétáljon túl sokat, ha izületi kopásról van szó vagy gyengeségről, akkor segíteni javítani lehet a porc erősítő készítményekkel, de nem holmi BOBI nevű placebókkal amik semmit nem érnek hanem csak is valódi zöld kagyló tartalmú vitaminnal, vagy amit az állatorvos kifejezetten neki ajánl. Ha esetleg vele született fejlődési rendellenességből adódó dologról van szó lehet hogy műtétre fog szorulni ha súlyosbodik, vagy nem kezelhető sajnos van ilyen is. Lehet akár tacskó bénulás mely a hátsó lábakat szokta érinteni.... szóval nagyon sok dolog úgyhogy doki.

Válaszolta Biglifan gazdi (Artúr), 2012. October 08. #9870

A kérdező hozzászólása:

Zserbó. Mi is a hátsó lábi idegekre gyanakszunk. Mindenképp elvisszük. Köszönöm a válaszokat!

Válaszolta Petra1992 gazdi (Manó), 2012. October 08. #9867

Tudom, hogy nem sértésnek szántad. De nekünk már két kutyánk is meg javult a lába. Ja és persze van egy állatorvos ismerősöm és meg kérdeztem tőle hogy az a csont erősítő jó. És azt mondta, hogy igen jó. Azért adjuk neki.
Én csak azért írtam azt hogy ne dobjon ki sok pénzt mert vannak szemét orvosok a világon, hogy nincs ennek a kutyának semmi baja.

Válaszolta Petra1992 gazdi (Manó), 2012. October 08. #9864

Szia. Én csak annyit tudok mondani és segíteni, hogy mivel nekünk is van most egy olyan kutyánk, hogy mindig remeg a lába. Vidd el az állatorvoshoz. Vagy ha sok pénzt nem akarsz kidobni. Akkor vegyél neki Csont erősítőt. Az állatkereskedésből lehet kapni. A neve BOBI. És nagyon jó. Nekünk már gyógyul a lába.
Sok sikert.
És remélem tudtam segíteni.

Válaszolta Biglifan gazdi (Artúr), 2012. October 07. #9851

A kérdező hozzászólása:

Rendben, köszönöm a választ! Meglátjuk, hogy alakul, de megbeszélem a szüleimmel, hogy minél hamarabb lássa állatorvost.