‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte saby gazdi (Hector), 2012. October 11. #1805

Hogy lehet a kutyának megmutatni hogy ki a falkavezér?

Most olyan mintha lázadna az ellen hogy én vagyok a falkavezér. eddig minden hívásra jött, szót fogadott, most már 1-2 napja nem fogad szót, rongálja a dolgaimat.

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+3

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Szöszaszy gazdi (Nitro), 2012. October 18. #9965

Egy vezető egyéniség sosem mutat képlékeny és ideges állapotot. Nem csak tetteidből,hanem a kisugárzásodból is éreznie kell a kutyának,hogy itt és most Te irányítod!
Mutass neki helyes irányt, de figyelj az egészséges fejlődésére is. Ilyen korban pont az a lényeg,hogy meg tudja különböztetni a jót és a rossz cselekedeteket egymástól.

Ha rosszat tesz, tilts neki,de ne túl szigorúan,mert a későbbiekben negatív élményként már társíthatja. Ha jót tett, dícsérd meg. A lényeg a következetességen alapul. Ha már most ennyi idősen az vagy vele, tisztelni fog, tehát elismert téged vezetői szerepben.

Nem kell agyon fegyelmezni, nem kell túl keményen bánni vele,csak legyél következetes!

Ui. Lena voltam,bocsánat Nitron maradt a bejelentkezésem

Válaszolta Szöszaszy gazdi (Lena), 2012. October 13. #9905

A vezető egyéniség nem attól alakul ki,hogy játszol a kutyával vagy sem! Ez a kettőtök közti kapcsolatra van hatással. Nyílván ha a kutya durva és nem figyelmezteted vagy fegyelmezed kellőképp akkor úgy értelmezheti,hogy itt most ő irányít,tehát vezető szerephez juttatod.

A legegyszerűbben úgy tudod alkalmazni vezetői szándékod, ha etetésnél mindig te adod neki az ételt, váratod vele kicsit,csak akkor ehet ha engedélyt attál rá. Az ösztönök közül a táplálkozás és a szaporodási a legerősebb, nyílván itt lehet legegyszerűbben hatni a kutyára.
Már kölyök korban is!

Minden kölyök játszik, harapdál, tudni kell őket irányba terelni ahhoz,hogy jó vezetővé válj. Ehhez viszont elengedhetetlen a játék,hiszen társas, falkalényről van szó.

Válaszolta saby gazdi (Hector), 2012. October 13. #9902

A kérdező hozzászólása:

Ezek szerint, ha játszok vele akkor nem lehetek falkavezér?

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. October 12. #9897

Biztos hogy eddig is te voltál a falkavezér? Szerintem sosem voltál az ha most hirtelen nem tart annak mondjuk még kölyök formálódik. A falkavezér általában a leghatározottabb egyéniség a családban aki a legkevesebbet játszik vele és aki nem érzékenyül el olyan könnyen.