‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte lacuska gazdi (emma), 2012. November 02. #1847

Miért ment el emma ?

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:-6

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta piximaciguszti gazdi (Pixi), 2012. November 21. #10266

szegény kutyus de egy kicsit bövebb infót!!! és ha elszökött keresd meg!!!

Válaszolta Lemon gazdi (Lemon-Kókusz), 2012. November 02. #10115

Ja, ha meg elpusztult, akkor azt csakis te tudhatod, hogy miért. De, ha van még több kutyád, vagy szeretnél újat, itt van néhány dolog, ami miatt elpusztulhat a kutyád:
- öregség: A kutya egyszer megöregszik, és vége. Ez ellen nem tehetsz semmit.
- férgesség: A nem kezelt férgesség miatt kutyád lesoványodik, de ez nem nagyon feltűnő, mert a férgek miatt hasa fel van fújódva. Ebbe a kutyák hamar belepusztulnak, mert könnyen lesoványodnak.
- vírusos fertőzés: Ha a vírusos fertőzéseket kezelik, egy kutya kigyógyul belőle. Ha nem kezelik, egy erősebb immunrendszerű eb még úgy is kigyógyulhat belőle. A legfontosabb, hogy mindig figyelj a kutyád egészségi állapotára. Ha valamiért aluszékonyabb, folyik az orra, könnyezik, stb., azonnal hívd ki az állatorvost! Inkább szólj neki fölöslegesen, mint ne szólj neki, és pusztuljon el a kutyád!
- mérgezés: A kutyának valaki bead egy mérgező szert (pl. hipo-t patkánymérget, stb.), és az elpusztul. Vagy csak egyszerűen megtalál egy kis adag mérgező szert, belekóstol, és megtörténik a baj.
- depresszió: A depresszió a kutyáknál akkor alakul ki, ha nem foglalkoznak vele eleget, bántják. Ilyenkor a kutya úgy érzi, hogy rá nincs szükség, ő csak egy fölösleges dolog annak az embernek, akit ő nagyon szeret. Ez a hatalmas megfelelési kényszer pedig ami a kutyáknak van, a sírba kergetheti őket.
- éheztetés, szomjaztatás: Ez a két dolog a legtöbbször vezet háziállatok halálához Magyarországon. A felelőtlen gazdák nem adnak enni/inni az állatuknak, és az (feltéve, hogy nem talál magának ételt/italt, vagy nem tud elszökni) hamarosan elpusztul.

Válaszolta Lemon gazdi (Lemon-Kókusz), 2012. November 02. #10107

Ha elszökött, annak több oka is lehet. Elszökhetett azért, mert szuka, és ivarérett korba lépett, vagy éppen tüzel. Ilyenkor meg kell keresni azonnal, mert pillanatok alatt vemhes lehet!
Elszökhetett azért is, mert még kölyök, és talált egy lyukat a kerítésen. A kölykök természetesen kíváncsiak, ezért érthető a szökés. Általában, ha tud, a kicsi nemsokára hazamegy, ha hazatalál. De ettől függetlenül keresni kell!
Továbbá elszökhetett akkor is, ha valaki bántotta, verte, vagy nem kapott rendesen enni, inni. Ez is teljesen érthető.
(A bántást ne vedd sértésnek, ez csak egy lehetőség. És lehet, hogy valaki a hátad mögött bántotta a kutyádat.)
És esetleg az is előfordulhat, hogy valaki ellopta. Ilyenkor az az árulkodó jel, hogy a kutyáról senki nem tud semmit a településen, ahol laksz, még a szomszédok sem.
(És mellékesen nem néztem a kutyádról képet, ezért is írtam, hogy lehet, hogy tüzelni kezdett. Ez a korától függ.)

Válaszolta nagynikolettandbuksi gazdi (Buksi), 2012. November 02. #10106

már bocsi,de ezt mi honnan tudhatnánk? bővebb infót tudnál hozni? lehet h beteg volt,v bármi lehetett