‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Petra1992 gazdi (Csoki), 2012. November 12. #1855

Mit tegyek?

Sziasztok.
van egy olyan problémám amit nem tudok fel fogni.
meg szeretném oldani de nem tudom. vettünk egy kutyát egy tenyésztőtől. sajnos nagyon sovány volt, és rossz volt a lábba is. de azotta már két ismerősöm is vett tőle kutyát. de mind a kettő elpusztult a lábuk a betontól lekopva az össze bordája kilátszott. annyira össze volt a gyomruk szűkülve, hogy nem ettek sokat hánytak. mit lehet tenni elenne fele akarom jelenteni. segítsetek. összesen 400 kutyát tart egy udvarba. segítsetek.

kategória: kutya, válaszok száma:11, kérdés értékelése:+10

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta piximaciguszti gazdi (Pixi), 2012. November 21. #10264

jujjj uram isten 400 kutya??? szegények!! :'(

Válaszolta Petra1992 gazdi (Manó), 2012. November 19. #10234

A kérdező hozzászólása:

Sajnos nem nála voltunk a kutyát meg venni, hanem elhozta hozzánk. Így sajnos nem volt gyanús. 25000 Ft-t kért a kutyáért és még a papírjait se kaptuk meg.
Sajnos csak annyit tudok, hogy Debrecenbe van és csak a nevét.
Én Csoki gazdája vagyok.

Válaszolta Lemon gazdi (Lemon-Kókusz), 2012. November 13. #10170

Ahogy a többiek már említették, ő egy szaporító, nem pedig tenyésztő (a kettő közel sincs egymáshoz). Ha 400 kutyát tart, az már alapból egy jó indok, hogy kimenjenek hozzá a rendőrök és az állatvédők, hogy megnézzék a tartási körülményeket.
Amikor vetted a kutyát tőle nem tudtál szétnézni nála?
És mennyit kért a kutyáért?
Nem hiszem el, hogy nem volt gyanús! Én már akkor följelentettem volna... Ma már az állatkínzásért börtönbüntetés és pénzbírság is kiszabható a szabályszegés mértékétől függően, és szerintem ő a börtönben fog kikötni, amennyiben feljelented. Természetesen, mint látod, mi blökisek szívesen segítünk. (A fenti kérdésekre kérlek válaszolj!)

Válaszolta rexsona gazdi (frici), 2012. November 12. #10161

Mi Debrecenbe lakunk,hol vettétek át a kutyát ?Az utca nevét csak tudod vagy valami táv pontot írj,és segítünk utána nézni.

Válaszolta Petra1992 gazdi (Csoki), 2012. November 12. #10160

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm szépen . Csak tudjátok az a baj, hogy csak a nevét tudom és hogy hol helyezkedik el. Már mint a várost mást sajnos nem tudok. Így fogalmam sincs hogy kezdjem el. Vagy egy email cím lehet, hogy írok nekik, de még addig utána járok. De ha meg nézitek az adatlapomat akkor meg tudjátok nézni, hogy melyik kutyát vettük tőle. Delfin kék színű. Ja és persze nem kaptunk hozzá kiskönyvet. Nagyon sovány volt de már szépen néz ki. :)

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. November 12. #10156

Manapság az állatok helytelen tartása éheztetése és tartása nem csak az állatvédő alapítványokra tartozik ha rendőrségre bemész és ott teszel feljelentést kutya kötelességük megvizsgálni az ügyet és ha valóban kínozza az állatait akkor sittre is vágják, ha 400 kutyát tart egyszerre egy telepen akkor nem tartom valószínűnek hogy minden eb be van oltva veszettség ellen, ezért ez már nem csak rendőrségi és állatvédelmi berkekbe tartozik hanem az önkormányzatra is akik felügyelik ezt tehát az önkormányzatnál is bejelentheted a helytelen állattartást ezek után a 3 szerv közül valamelyik biztosan intézkedni fog.

Válaszolta Petra1992 gazdi (Csoki), 2012. November 12. #10154

A kérdező hozzászólása:

Jelenleg cak annyit tudok, hogy Debrecenbe van és a nevét tudom. De fel fogom jelenteni abban bíztos leszek. :(

Válaszolta Picirik gazdi (Piciri), 2012. November 12. #10153

Fel kell jelenteni az állat védőknél.Majd ők intézkednek.