‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2012. November 20. #1872

Igaz lenne? mekkora és milyen kutya lenne jó?

A napokban valaki azt mondta nekem, hogy ha gina mellé hoznánk még egy kutyát akkor mind két eb nyugodtabb lenne. sokan mondták már ezt és el is gondolkoztam rajta! valóban igaz?
ha valóban érdemes akkor milyen és mekkora kutya lenne jó egy német juhász mellé? fajtisztát nem akarok! tenyésztőtől vagy szaporítótól nem akarok! csak a menhely jöhet szóba! de mégis mekkora kutya? kan vagy szuka? kiskutyákat úgy szintén nem akarok, de már van néhány ivartalanított kan kutyus aki tetszik!

kategória: kutya, válaszok száma:9, kérdés értékelése:+5

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta vorosritty gazdi (Nia), 2012. November 22. #10272

Akkor jó, örülök, ha így klappolnak az alap dolgok.
A leírásomból (és mások tapasztalatából) láthatod, hogy a méret nem nagyon számít. A nemük már inkább. A legkisebb esélye az összetűzéseknek ellentétes nemű pároknál van, a legnagyobb esélye pedig 2 kannál. (persze ezekre is van ellenpélda)
Eldöntötted, hogy menhelyről, ez jó, már nem is kérés.
Ivartalanított kan (ahogy írtad is) szerintem megfelelő választás lenne.

Ha eltökélt a szándékod, akkor ezen dolgokat szem előtt tartva nem lesz nehéz választani, tényleg csak a mostani kutyád vérmérsékletéhez megfelelő társat kell keresgélned. Ebben pedig biztos nagy segítségedre lesznek a menhelyi gondozók.

Válaszolta vorosritty gazdi (Nia), 2012. November 21. #10256

Nem lenne nyugodtabb, "csupán" sok órára le foglalják egymást, amikor senki sincs otthon, hogy velük foglalkozzon. Persze abban az esetben, ha tényleg kedvelik egymást.
Még egy kutya nem váltja ki az agyi/testi lefárasztást. Ugyanúgy kell vele a tanulás, gyakorlás, sétálás. Persze akkor már a másiknak is.

Nia és Limó együtt élnek, mindketten szukák. (pontosabban már ivartalanítottak 1 illetve 2 éve). Limó pici kölyök korában került hozzánk, így egyszerűbb volt összecsiszolódniuk, mint két felnőttnek. De még így is elérkezett az az időszak, ami inkább a rivalizálásról szólt. Előttem sose csinálták, csak olykor arra mentem haza, hogy egy-egy fül ki van cakkozva. Az apróbb rivalizáló jelekre igyekeztem reagálni, hamarosan meg is szűntek a "komolyabb" összetűzések. De ebben nagy szerepe van a kutyák habitusának is.

Nem ellene akarok beszélni, mert mint látod mi/ők is irtó jól elvagyunk így. Csak gondold meg alaposan mielőtt lépsz! Szerintem a külső legyen az utolsó "probléma" az új kutya kiválasztásakor, inkább a viselkedés, a kutyádhoz való viszonyulás legyen az elsődleges szempont, ha már mindenképp viszel egyet a mostani mellé. Nameg van-e időd, energiád, pénzed még egy kutya tanítására, sétáltatására, etetésére, orvosi ellátására?

Válaszolta Kriszti2 gazdi (Cappy emlékére), 2012. November 20. #10248

Ja egy kicsit segíteni találtam 3 szolnoki menhelyet, illetve szervezetet.
http://www.csillagszem.hu/
http://szolnok.herosz.hu/
http://www.szolnokiallatotthon.hu/

Válaszolta Lemon gazdi (Lemon-Kókusz), 2012. November 20. #10247

Két szuka kutyát én nem raknék össze, bár szerintem a kutya neme teljesen mindegy, mert a menhelyi kutyák többségét ivartalanítási kötelezettséggel adják örökbe. És az, hogy a kutyád nyugodtabb lesz-e... Hát, ez több dologtól is függ. Mennyire szereti a többi kutyát? Nem lesz-e féltékeny, ha te a másik kutyával foglalkozok többet? A másik kutya eltűri-e a többi kutyát? Nem agresszív egyik kutya sem? Egyébként méretet olyat javaslok, amekkora a már meglévő kutyád, és így egyikük sem lesz annyira alárendelt, mint hogyha hoznál egy kistestű kutyát a mostani mellé. Ha még más eszembe jut, később leírom. :)

Válaszolta Kriszti2 gazdi (Cappy emlékére), 2012. November 20. #10243

Szerintem amelyik megtetszik neked, de az örökbefogadásnál vidd el a kutyust is, hogy jól kijönnek-e vagy sem. A fajtamentőknél is nézz szét, de ott a legtöbb csak lakásba engedve hozhatsz el.