‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte duccio gazdi (Flo), 2012. November 25. #1878

Mi a helyes módja a súlyhúzásra szoktatásnak?

örököltem egy kicsi, 1 személyes karfás szánkót, és rögötn eszembe jutott, milyen jó lenne flo-t bekötni elé majd a télen. viszont nincs hozzászokva, hogy bármit is húzzon maga után. mekkora súllyal érdemes kezdeni? és mennyi idő után lehet növelni a súly tömegét? egy nagyjából 20 kg-os kutyának mennyit "illene" tudni elhúzni (minimum)?

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Spániel gazdi (Zsömi), 2012. December 09. #10417

Mi nagyon fokozatosan haladtunk.Először egy 2 literes üveggel kezdtük.Persze megtöltve.Szépen haladtunk mindig emelt a súlyt valami nehezebbre.Így most télen már a szánkót húzta.A lényeg a fokozatosság!Ne erőltesd meg rögtön a kutyát valami nehézzel.Én K9-es hámmal húzatok velük súlyt.Viszont, ha komolyan gondolod érdemes a súlyhúzáshoz egy komolyabb hámot venni.:)

Válaszolta duccio gazdi (Flo), 2012. November 25. #10319

A kérdező hozzászólása:

Hát van kb. 20 kg, mert közép-ázsiai juhász keverék, szóval elég nagy darab, csak ez a képen nem látszik.
A szánkóval nem magamat szeretném húzatni, hanem pl. elmennénk a boltba, és legalább nem nekem kellene a szatyrot cipelni. Rénkutya.
A B1-vitamint mi is kipróbáljuk.
Köszi a választ!