‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte chikoo gazdi (Geszt), 2012. November 25. #1882

ásás!

Sziasztok!
ma voltunk meglátogatni a kutyusokat.
ekkor vettem észre, hogy szinte kényszer szerűen elkezdtek ásni, főleg geszt. eddig sosem túrta a földet, legalábbis így nem.
legalább 5-10 helyes (általában fal mellett, a box hátuljában, egy bokor töbében) ás, 15 centinél nem mélyebb, ám annál szélesebb lyukakat. mintha vackot készítene... nem tudom mitől lehet, de rendesen tépkedi a gyökereket, füvet a fogával, és csak ás és egyengeti a talajt. szerintetek mitől van ez?

kategória: kutya, válaszok száma:6, kérdés értékelése:+4

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta KinKin gazdi (Buci), 2012. November 30. #10367

En az eggyik kutya tenyeszto es oktato konyvet olvastam Jan Fennel,a kutya legjobb baratja,avagy hogy lehetunk kivalo gazdak.Ott azt tanacsoltak hgy vigyed el a kutyust egy par percre onnan,de ne szolj semmit,csak vidd el egy masik szobaba.Remelem segitettem

Válaszolta chikoo gazdi (Geszt), 2012. November 27. #10345

A kérdező hozzászólása:

Daisy, kb 3-4 hete tüzelt, nincsenek ivartalanítva, de tervbe van.
Először én is erre gondoltam. Egyenlőre viszont még nem láttam más jelét.

Válaszolta Daisygazdi gazdi (Daisy), 2012. November 27. #10344

Nem lehet,hogy tüzelés után van és álvemhes? Vagy már ivartalanítva van? Daisy az első álvemhességnél ásott és bele is feküdt,ki sem tudtam onnan parancsolni,csak nehezen jött ki,védte ezerrel a vackát.

Válaszolta chikoo gazdi (Geszt), 2012. November 26. #10342

A kérdező hozzászólása:

Köszi a válaszokat!
Picur: Geszték előtti kutyusom, Pötyi (dalmata lány) nagyon szerette hajkurászni az egereket, vakondokat, elég sokat meg is fogott. De ő általában inkább kicsi, de mély lyukakat ásott.
Geszt és Cikk inkább a madarakra vannak rákattanva, van egy farakás, ott néha érezhetnek egeret is, mert feszülten figyelni szoktak egy pontra.
De eddig szinte sosem ástak, és ahogy írtam, inkább széles, nem túl mély gödröket alakítanak ki. Geszt el is szokta egyengetni, majd elmegy, és mikor kedve szottyan tovább "kényelmesíti". Ilyenkor azonban tényleg "foggal-körömmel" ügyködik, utána nyalogatja is a száját, mert tele van földdel. Tehát nem úgy tűnik mintha nagyon élvezné az ásást.
Van olyan, hogy bele is fekszik a szerzeményébe, és ebből, meg abból hogy a védettebb helyeket keresik arra következtettem hogy kis vackot készít.
Pedig van kutyaházuk, szigetelt. Igaz, nem sokszor vannak benne, inkább a teraszon szoktak tanyázni, összebújva ha fáznak.
Bessy: Akár ez is lehetne, de szerintem nem, mert már lassan 2 éve elköltöztünk. Ha ki akarnának szökni, könnyebben is megtehetik: elég sokszor van nyitva a kapu (már megtanulták hogy nem szabad kimenni, de annyira nem is akartak ellógni soha).

Válaszolta debi09 gazdi (Bessy), 2012. November 26. #10341

láttam még a blogod hogy költöztök.lehet hiányzol neki az én kutyáim azért ásnak mert ki akarnak szökin!

Válaszolta tereziacsilla gazdi (Picur), 2012. November 25. #10334

Szerintem nem kell ezen különösebben megijedni. Az én kutyáim általában azért ásnak mert éreznek valamit, esetleg olyan a talaj, amibe szívesen hentereg, dagonyázik.
Azért arra érdemes odafigyelni, hogy mit túr.